Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleka 23

mam dosyć karmienia piersia

Polecane posty

Gość mleka 23

Witam ! Mam 3 miesięczna córkę która od samego początku ma problemy z brzuszkiem karmię piersią i jestem na diecie bardzo ścisłej prawie nic nie mogę jeść a mala i tak swiruje zamias mijać to jak dla mnie coraz gorzej jest nie chce już jej karmić piersia chciałabym przejsc na mm ale mala nie toleruje ani smoka ani butli już próbowałam wszystkiego ma odruch wymiotyby proszę o rady bo zwariuje nie śpię prawie nie jem tylko ja bujam. ..

Gość gość
odruch wymiotny , bez przesady

Gość gość
Cierpliwość przede wszystkim, nie poddawaj się po pierwsze porażce. Przytul córkę i daj jej butelke, niech czuje Twoją bliskość.

Gość gość
To nie karm, czy ktoś Cię zmusza? Idź do pediatry, są mleka dla małych alergików. Opowiedz o jej problemach, może trzeba jakieś usg, może ma coś z brzuchem... 3 miesiące to już kolki powinny powoli mijać, a nie się nasilać.

Gość gość
Mialam tak samo z synem. Kolki dieta kolki. Jezeli myslisz ze mm tak cudownie dxiala to zebys sie nie zdziwila. Tez sprobowalam mm i wyl bite 2 tygodnie... wrocilam do piersi. na piersi tez nie bylo lukru ale na mm to dopiero byly kolki. 3 miesiace to i tak dlugo karmisz wiec nie jest zle.

Gość melka 23
Miała już robione wszystkie badania i niby ok . Nie nikt mnie nie zmusza tylko ona nie chce butelki robi histerię straszna to co ma ogóle nie jeść to proste się wydaje tym co mają bezproblemowe dzieci.. wiem że powinnam próbować I tal robię ale po Włożeniu smoka ma odruch Ymiotny .

Gość gość
Tak sie kończy jedzenie w ciazy i po tych wszystkich fantastycznych witamin w pigułkach... Skoro badania sa ok to zacznij jeść rozsądnie i ogranicz jedynie te produkty które sa nafaszerowane cholera wie czym. A jak sie odżywiałam w ciazy?

To po cholere robilas diete? Ja jem wszystko i karmie piersia. Niczego specjalnie nie ograniczam i moze dlatego mam spokojne dziecko.

Gość gość
Only dreams wiesz czytalam kilka Twoich rad odnosnie karmienia... I mam takie zdanie na temat Twojej wiedzy... "Gowno wiem, ale sie wypowiem".

Gość gość
Probuj różne butelki, polecam dr browns

Gość gość
Jakbym czytała o swoim synu.rozumiem cię doskonale! Ja kupiłam 15rodzajów smoczkow złapał jak miał 3miesiące tylko z canpola taki ciemny chyba gumowy to nie silikon przezroczysty, miał kształt takiej jakby kulki.a butelkę też dopiero coś około 6miesięcy zwykła też Canpol z tymi smoczkami ciemnymi.teraz mój syn ma 6lat i ciężko jest nadal.trafiają się także dzieci z różnymi przeszkodami

Gość gość
A i jeszcze też miałam mega dietę,młody wiecznie płakał,marudzi,przeszłam po ciężkich bojach na mleko dla alergików.

Gość gość
Mój też bezbutelkowy odrzucił butle jak miał 3 mięs KP a resztę łyżeczka albo kuveczkiem teraz ma 9 miesięcy

Gość gość
Co wy z tymi dietami. Nie pijcie, nie palcie i nie ćpajcie. To jest jedyna dieta dla mamy karmiącej.

Gość gość
Czy Twoje dziecko, Autorko, ma stwierdzoną alergię lub nietolerancję na produkty, które wyeliminowałaś z diety? Nie ma najmniejszego sensu być na ścisłej diecie, jeśli tak nie jest. Natomiast jeśli maluch ma po prostu kolki, to jedzenie nie ma tu większego wpływu na sytuację. One są spowodowane niedojrzałością układu pokarmowego i wiele nie poradzisz. Mogą trwać jeszcze z miesiąc nawet gdy będziesz jadła bezglutenowe sucharki i popijała wodą. Prawie wszystkie dzieci mają problemy z brzuszkiem. Mój też miał, ale akurat krótko, bo ok.2,5 miesiąca, jak mu przeszło. Jadłam rozsądnie, ale niemal wszystko. Podawałam 2x dziennie kropelki z simetikonem i było lepiej. Do tego masowałam malemu brzuszek zgodnie z ruchem wskazówek zegara i ogrzewałam go. A najważniejsze to żeby maluch się wypierdział. Kładłam mojego na brzuszku, najczęściej na swoich kolanach i walił aż miło ;) Przynosiło mu to ogromną ulgę, od razu był spokojniejszy. Spróbuj tych metod, może u Ciebie też coś podziała. Mm to nie jest lek na całe zło. Mój jest tylko na piersi i jest dobrze. Potrzebował tylko dojrzeć. Ja też mam egzemplarz nastawiony negatywnie do smoczków i butelek. Jak mu kiedyś chciałam podać swoje mleko z butelki, to darł się, jakbym go żywcem ze skóry obdzierała. Po kilku nieudanych próbach poprosiłam męża, żeby spróbował. Od męża wypił bez problemu. Tłumaczę sobie to tym, że mnie kojarzy z piersią a taty nie. Najważniejsze, że dzięki temu mogę wyjść z domu. Autorko, poproś partnera. Może jemu się uda.

Gość gość
1. Nie ma diety matki karmiącej. Polecam blog hafija.pl 2. Korzystałas z pomocy doradcy laktacyjnego

Gość gość
Tez u nas byly na poczatku kolki ale pediatra kazala dawac 3 kropelki dziennie dicofloru, i przeszlo calkiem a ja mogę jeść wszystko, nawet cebule, czosnek i nic się nie dzieje. Spróbuj sie poradzić swojego pediatry bo kolki lub niestrawności wynikają z niedojrzałego układu pokarmowego, a dicoflor bardzo pomogl, koszt ok 35 zl i tylko taki minus, ze szybko "idzie".