Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imiona dla bliźniaczek Alisha i Aliya

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż jest hindusem, mieszkamy w Kanadzie, ale nie wykluczamy w przyszłości powrotu do Polski. Za trzy miesiące urodzą nam się córeczki. Mamy już synka, który ma na imię Ravi. Co myślicie o tych imionach. Proszę tylko bez obraźliwych komentarzy na temat mojego związku.

Gość gość
Imiona ładne, ale są do siebie bardzo podobne w wymowie. Możesz wołać jedną, a odwrócą się dwie, bo nie będą wiedziały o kogo chodzi. Wyobraź sobie np taką sytuację, że jesteś na dole w mieszkaniu, a córki sa na górze i mówiąc głośno te imiona, brzmią one bardzo podobnie. A w Polsce to już jestem przekonana, że ludzie będą je mylić :) Taka moja mała refleksja.

Gość gość
Dokładnie, tak jak wyżej uważam.

Gość gość
A co myślisz o Mihrimah i Mahidevran jak pomysłowa Polka w Niemczech nazwała córki? Z hinduskich Rani i Pryanka są ładne ;)

Gość gość
Pryanka odpada, a Rani to siostra mojego męża, więc też nie. Na Alishę jestesmy zdecydowani, bierzemy tez pod uwagę imię Mona. Co do sugestii, że imiona brzmią podobnie, może macie rację, ale mnie są one różne, ale że tak powiem jestem z nimi "osłuchana"

Gość gość
Mozesz je spolszczyc i nazwac Alicja i Ala

Gość Mirka kapa
Moj maz jest brytyjczkiem i mamy corke o imieniu Aisla. Dwa lata temu przeprowadzilsimy sie do polski i tu pewnie juz zostaniemy. Z imieniem jest KOSZMAR. Najwieksza glupota ze nie dalam uniwersalnego imienia. Chyba rozum stracilam ale wtedy myslalam ze zostaniemy na zawsze w UK. W polsce urodzil nam sie syn i ma na imie Marek bo to bedzie na calym swiecie tak samo wymawiane. Radze zastanowic sie nad tym i jesli chcecie obce imiona to takie ktore sie tak wymawia jak pisze. Pozdrawiam

Gość gość
okropne oba a taAlisha to juz dramat jak u muslimow brzydko paskudnie pitno od malkego..pomysl troche albo daj polskie zwykle imiona osttani pomyslowa sasiadka dala Amisza??madre to?

Gość gość
Z hinduskich imion podoba mi się Lakshmi (czy tam Lakszmi :P ), jak bogini piękna i inteligencji. Ale popieram koleżanki powyżej, nie wiecie, dokąd Was losy zaprowadzą i jak będą odbierane takie imiona, więc lepiej dać uniwersalne w Kanadzie i wszędzie indziej, typu Anne i Emily czy coś.

Gość gość
a Zia i Rhana?

Gość gość
Nie podoba mi sie pomysl, zeby dawac dzieciom Hinduskie imiona, wolalabym cos neutralniejszego, typowego raczej dla kraju w ktorym mieszkacie. Ja mam meza Anglika i uparlam sie, ze dam dzieciom imiona o identycznej pisowni po polsku i angielsku, jak Anna czy Adam. Do Polski wracac nie planuje, ale kto wie, co sie w zyciu przydarzy i wole, by imiona dzieci byly w miare neutralne.

Gość gość
Bardzo podobnie imiona brzmią, daj jedno z tych imion i dobierz jakieś inne :)