Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niski poziom beta hcg ciąża czy nie ciąża

Polecane posty

Gość gość

Planowana miesiączka powinna wystąpić dwa tygodnie temu, pierwszy test płytkowy wykonany w dzień planowanej @ - druga kreska ledwie widoczna, następny trzy dniu później - kreska słaba ale już widoczna. Dzisiaj 2 tygodnie pookresie spodziewanej @ beta HCG - 22,8 mlU/ml . Czy to możliwe żeby to była ciąża ?

Gość gość
do lekarza kochana do lekarza, nikt tutaj nie da ci gwarancji

Gość gość
nie oczekuję gwarancji wystarczy mi cień nadziei , a do lekarza ide dopiero w poniedziałek

Gość gość
Ale po co robisz sobie nadzieje przy tak słabych wynikach?

Gość gość
Ja miałam to samo sprawdź przyrost po 48h u mnie go nie było. Byl spadek okazało się że to ciąża biochemiczna

Gość gość
napewno ciąza, ale niskie bhcg, zobacz czy rośnie po 48h

Gość gość
Miałam podobną sytuację i była to ciąża biochemiczna. Masz plamienia?

Gość gość
nie mam żadnych plamień, boje się ze to ciąża pozamaciczna :( ;( a tyle się staraliśmy, jestem jakaś pechowa ;(

Gość gość
Bardzo niska Beta! Ja tydzień po terminie miałam ponad 18 tys. A na dwa dni przed miesiączka 69. Musiałaby ci się owulacja bardzo mocno przesunąć i odbyć się niedawno żeby wynik się zgadzał. Jak owulacja była prawidłowo no to przykro mi.

Gość gość
czyli nie robić sobie złudzeń na powodzenie ciąży ? :( Znalazłam różne normy i już niewiem co mam o tym myśleć :(

Gość gość
Ja poszłam do mojego lekarza z 1 wynikiem, ale kazał mi po 2 dniach powtórzyć badanie. Podwyższona beta świadczy o tym, że doszło do zapłodnienia. Przyrost określi, czy ciąża rozwija się.

Gość gość
słuchaj to ja gość ze spadkiem bety i ciąża biochemiczna nie możesz odrazu zakładać że nic z tego tak jak mówiłam sprawdz przyrost,to on jest najważniejszy jeśli bedzie ok to się nie martw.Ja kreske na teście też miałam jaśniutką ale mi NIE CIEMNIAŁA a Tobie jak piszesz ciemnieje.Nie martw się na zapas niski wynik o niczym nie świadczy.Ja też długo się staram 2 lata i rok temu miałam ciąże biochemiczną.U mnie było tak że jak beta zaczeła spadać ból piersi zmalał poprostu czułam że nie jest dobrze.Tobie życzę jak najlepiej i daj koniecznie znać. Aha na wyniku masz zakres referencyjny nie dla żartów jest napisane że ciąża jest od 5 do ....czyli Twój wynik jest jak najbardziej ciążowy tylko jak pisałam wcześniej sprawdz przyrost.Trzymam kciki za Ciebie

Gość gość
autorko ale na prawde tego chcesz - zeby ktos ci zrobil nadzieje na forum a pozniej u lekarza (odpukac odpukac) usłszec nie to co na forum? nikt z nas tu nie jest lekarzem kazda ciaza jest inna i uwazam ze przy staraniu sie o dziecko po pierwsze-nie wolno sie nakrecac , po drugie nie bazowac na wiedzy od innych dziewczyn zycze ci duzo zdrowka wiem jak to jest starac sie o dziecko, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze-idz do lekarza jak masz mozliwosc nie koniecznie do swojego jakiegos najszybciej

Gość gość
Właśnie nią mam możliwości iść do innego lekarza przez te święta dopiero w poniedziałek

Gość gość
Dzisiaj mam niewielkie blado brązowe brudzenia na papierze toaletowym, na pierwszej wizycie lekarz przepisal mi luteine dopochwowo 2 razy dziennie po 100mg. Nie nie wiem czy jechac z tymi brudzeniami do szpitala czy czekac do wizyty w poniedzialek po są one niewielkie i nie mam żadnych bóli POMOCY co o tym myslicie jechac do szpilata 50 km czy to będzie przesada?

Gość gość
Jedne napiszą: jedź koniecznie, inne żeby nie. Dla mnie to bez sensu - organizm nie bez powodu pewne rzeczy robi. Z 60% zapłodnionych komorek nie rozwija się ciąża (albo się nie zagnieżdzają, albo ulegają poronieniu bo są nieprawidłowe etc) - więc skoro od razu w dzień miesiączki robi się test to logiczne że częściej będzie kobieta to przeżywać. A jak cały czas stosujesz luteinę, a organizm i tak nie chce być teraz w ciąży to cóż zrobić? W większości wypadków natura wie co robi.

Gość ATGT
Powtórz beta. Ja w ciąży z synkiem nie mogłam wytrzymać a czułam ze się udało i w 22 dc czyli 9 dpo zrobiłam beta i wyszło 2,7 brak ciąży ale nie dawało mi spokoju czemu nie mam 0 skoro nie jestem i za dwa dni powtórzyłam i beta juz była 52 czyli ciaza a dziś mój synek ma 1,5 roku.