Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerniak

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 17 lat, jestem dziewczyna. Mam jasną karnacje i nie wystawiam się na słońce, w te wakacje tylko raz się opalalam. Miałam 3 duże znamiona od zawsze tak naprawdę: jedno na plecach usuniete w tamtym roku było dosyć duże ale płaskie i całe ciemne. Wg badania zwykła zmiana melanocytowa. Mam 2 większe pieprzyki na szyi obok siebie są bardziej z tyłu więc nigdy ich w lustrze nie widziałam aż do wczoraj kiedy dokładniej się im przyjrzałam nie są całe brązowe tylko na obu jest jeden mały jakby guzek trochę ciemniejszego koloru. Nie mam pojęcia czy pojawiło się to dopiero teraz czy było od zawsze ale nie widziałam ale boje się ze to najgorsza odmiana czerniaka :( po świętach idę do lekarza na konsultację pewnie najlpierw do dermatologa Ale płakać mi się chce ze może są już jakieś przerzuty Miał ktoś podobny problem? Te guzki nie są duże i trochę dziwne że na obu są jednocześnie czy to już jest zły znak?

Gość gość
daj zdjecie

Gość gość
Niestety nie mam konta i nie mam pojęcia jak dodać zdjęcie więc wysyłam link do samosi gdzie je wstawiłam www.samosia.pl/pokaz/3165449/Czerniak

Gość gość
podbijam. mnie tez to dotyczy. czy ktos mysli inaczej?

Gość gość
moim zdaniem to nie ma nic z czerniakiem wspólnego

Gość gość
Właśnie chodzi o to, że jest jeden rodzaj czerniaka (najgrozniejszy), który wygląda właśnie tak tzn. na wieloletnim znamieniu pojawia się mały guzek o innym odcieniu (w tym wypadku ciemniejszy) ale może niepotrzebnie panikuje, zobaczę co powie lekarz...

Gość gość
witam serdecznie wczoraj kąpiąc sie zauwazyłam ze z boku na plecach mam pieprzyk , zwroił mą uwage gdyż jest bardzo czarny taka mała kropka jakbym postawiła czarnym mazakiem, wygladał na płaski ale gdy dotknęłam w dotyku czuc lekkie zgrubienie zrobiłam zdjecie i je powiekszyłam na powiekszeniu nie wyglada to juz tak ładnie dzis chce zadzownic umowic sie do dermatologa aby to obejrzał tu daje link http://zapodaj.net/f51826503e923.jpg.html sadzicie ze ejst czym sie martwic

Gość gość
czy jest tu ktos ?