Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniec123

Rodzice mnie nie kochają??

Polecane posty

Gość Koniec123

Mam 16 lat, chodzę do 1 klasy liceum. Mam 6 lat młodszego brata, który jest oczkiem w głowie rodziców (jest rozpuszczony do tego stopnia, że nie umnie najprostszych czynności). On jest najlepszy, on ma zawsze rację, więc musi zostać obsypany prezentami... Przykład? Nigdy nie dostałam prezentu na urodziny (na święta dostaję czekoladę albo coś, co kosztuje do 15-20zł). Rozumiem, jakby moi rodzice mieli problemy finansowe. Ale nie mają, bo jakoś stać ich na szalenie drogi prezent dla brata. Dostaje wyszukane, drogie, firmowe zabawki. Wiecznie go przytulają, mówiąc, że go kochają. Nigdy nie usłyszałam "Kocham cię" od rodziców. W wielu kwestiach nie zgadzam się z rodzicami, jeśli próbuję wyrazić swoje zdanie, mówią, żebym się zamknęła, że się nie znam, jestem głupia i nie chcą mnie słuchać. Każde przewinienie brata jest moją winą. Mam serdecznie dość! Często dokuczają mi, że jestem gruba, a ja jeszcze trochę (2-3kg) i będę miała niedowagę! Nie mam już siły, by żyć. Co mam robić? Rozmowy odpadają - mówią, że jestem zazdrosna i nie chcą mnie słuchać ani o tym rozmawiać. :(

Gość gość
Idź do pedagoga szkolnego i zgłoś przemoc psychiczną

Gość Koniec123
Ale czy to się zalicza pod przemoc psychiczną? Mam fobię społeczną, boję się ludzi. To nieco utrudnia całą sprawę.

Gość gość
Ty jestes zazdrosna o brata i masz racje. Wielu rodzicow traktuje corki gorzej niz synow. Ty masz 16 lat i to jest taki wiek, ze czujesz sie rownoczesnie dorosla i dzieckiem i takie "pogwatmane" sygnaly wysylasz do rodzicow. Bylas jedynaczka przez 10 lat i nagle pojawil sie rywal. Jestem pewna, ze rodzice cie kochaja, ale wierz mi, ze czasami ciezko jest byc rodzicem nastolatki :( Powiedzialas mamie, ze ja kochasz i ze jej traktowanie Cie boli? Powiedzialas , a nie wykrzykalas? Czy w Twoim domu rodzice pija? Bija Cie? Ublizaja? 16 lat to wiek wrazliwosci i niepewnosci siebie. Paskudny okres kiedy czlowiek sam sie ze soba tlucze. Wiem, ze nie jest pocieszeniem to, ze robisz sie coraz bardziej dorosla. Masz jakas zaufana przyjaciolke, zktora moglabys o tym porozmawiac? Jak Ci idzie w szkole? Trzymam za Ciebie kciuki :-)

Gość gość
Dzień dobry wszystkim Kobietkom!  Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet. Wszystkie kobiety, które NIE mają dzieci i są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/1Y3fohcOGcHLCP8ZPQMBK6Unl75JsBdGM7gIIIjPNyxg/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*