Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach którzy w wigilie nie łamią się opłatkiem bo nie lubią ?

Polecane posty

Gość gość

tego zwyczaju ? zauwazylam, ze coraz wiecej ludzi nie łamie sie oplatkiem, a jak juz to robią to z rodzicami, rodzenstwem, z dalszą rodziną nie chcą, unikają podobnie jak z sasiadami, znajomymi U nas w firmie bylo łamanie sie opłatkiem po swiąteczno-noworocznym poczęstunku i polowa ludzi uciekła ;)

Gość gość
my się w ogole nie łamiemy opłatkiem i co mam myśleć? Składamy życzenia i już.

Gość gość
ja tez tego nie cierpie...nienawidze jak co rok skladaja mi zyczenia typu :"obys w koncu wyszla za mąż itd..."/bleeee

Gość gość
Lamanie sie oplatkiem to sympatyczny zwyczaj ale jak masz to robic z 20 osobami, ktore ledwo znasz to moze byc meczace. Nie dziw wiec, ze uciekaja. Do tego nie kazdy w firmie z kazdym sympatyzuje. Caly rok wbijac sobie szpilki w tylek a w grudniu oplatek? Dyskusyjne.

Gość gość
Tez tego nie cierpie, nawet w rodzinie, dlatego u nas tak jest od kilku lat, ze na początku kolacji wstajemy wszyscy , ojciec składa ogólne życzenia, bierzemy po kawałku oplatka i zjadamy nie dzieląc się

Gość gość
A ja nie dzielę się opłatkiem, bo nie lubię fałszu i obłudy. Jak widzę, że ktoś kto pięć minut temu obrabiał mi tyłek podchodzi do mnie z uśmiechem i życzy mi wszystkiego najlepszego to mam dwa wyjścia - odwrót, lub reakcja słowna na życzenia. Niestety, taki mam charakter, że powiem w oczy o braku szczerości w życzeniach. Więc unikam jak ognia firmowych kolacji wigilijnych.

Gość gość
tylko DZIKUSY NIE DZIELĄ SIE OPŁATKIEM Z INNYMI.

Gość gość
Taaa ja tez nie lubie