Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóg nie istnieje

Polecane posty

Gość gość

Bóg to ludzki wymysł.

Gość gość
Oczywiście że istnieje ale tylko w ludzkiej głowie.

Gość gość
martyna mam pytanie do Ciebie :) ty jesteś bardzo wierząca więc powiedz mi co myślisz o objawieniach Maryjnych z Medjugorje? oni pierwszy raz mieli widzenia w latach 80tych i podobno mają je do dzisiaj, są nawet filmy na yt jak nagle klękają i podobno widzą matke wierzysz w to czy to tylko jedna wielka ściema i po prostu dobrzy aktorzy? bo jakoś póki co watykan tego za cud nie uznaje a to już trwa od ponad 30 lat

Gość gość
Oczywiscie ze bog nie istnieje i nie istnial nigdy ale to ty jestes p*****la niezdecydowanym bo sobie taka bzdura zawracasz glowe

Gość panparuwa
Jeżeli Bóg istnieje to dlaczego istnieje cierpienie i taki ułomny świat jak nasz?

Gość gość
ale to nie Bóg sprawia to cierpienie tylko ludzie dał ludziom wolną wolę, możesz czynić dobro lub zło ci co cierpią nie cierpią przez Boga lecz przez złych ludzi którzy kiedyś zostaną osądzeni

Gość gość
dał ludziom wolną wolę, możesz czynić dobro lub zło ci co cierpią nie cierpią przez Boga lecz przez złych ludzi którzy kiedyś zostaną osądzeni xxx xxxxx Sorry, ale co to za wolna wola, kiedy dostane ułomne geny na starcie i muszę wegetować przez resztę życia ? Po co ten Bóg na to zezwala ? Dla mnie to chory psychol. biorąc pod uwagę, że nawet zwierzęta zjadają się nawzajem, aby przetrwać w przyrodzie. Taką matkę naturę kurwę stworzył ten psychopata, i ogromną niesprawiedliwość selekcyjną.

Gość panparuwa
Ja cierpie na zaburzenia psychotyczne, wiec nie p*****l że to człowiek jest winny bo przyczyny mojej choroby nie są znane. Nie mowiac o bolu fizycznym, i milionie innych chorób. Cierpienie wystepuje w swiecie powszechnie, jak doskonała i wszechmocna istota mogla stworzyc takie gowno? No nie ma opcji, poza tym bog nie odpowiada na modlitwy, nie ma zadnego niepodazalnego dowodu, wszystkie mistycyzmy, cuda itd. to gowno. Kiedys jakis typ dawal milion dolarow za jeden udowodniony przypadek zjawiska paranormalnego, zglosilo sie mnostwo ludzi, ale w obliczu twardego badania wszystko zostalo zdemistyfikowane.

Gość Deductor
Jahwe jest wielki

Gość gość
swiat stworzyl sie sam poprzez samoistne przypadkowe procesy

Gość gość
dla protestantów objawienia maryjne jezusa czy boga sa dziełem szatana martyna 33 jest protestantka bo według nich szatan moze oblec sie w anioła swiałosci to z przezornosc wszystkie objawienia traktuja jak dzieło szatana

Gość gość
no tyle że ta matka boska ktora sie objawia w roznych miejscach jest dobra i chce dobrze dla ludzi, rozumiem gdyby sprowadzala na złą strone to moznaby miec podejrzenia ze to sprawka szatana ale tak to nie rozumiem

Gość gość
Biblia nie jest auto-potwierdzalna; to po prostu jeden z wielu religijnych tekstów. Dokładnie tak samo jak pozostałe, Biblia jako taka nie stanowi dowodu na istnienie boga. Jej kwiecista proza i wymyślna treść nie legitymizują jej ani nie odróżniają jej w żaden wyjątkowy sposób od pozostałych starożytnych dzieł literatury. Biblia jest historycznie niedokładna, faktycznie niedokładna, niespójna i sprzeczna sama ze sobą . Została sztucznie skonstruowana przez grupę antycznych mężczyzn, jest kiepsko przetłumaczona, modyfikowana na ogromną skalę i selektywnie interpretowana. Całe ogromne sekcje tekstu były przeredagowywane na przestrzeni dziejów.

Gość gość
a kto rozumie protestantów jest i chyba z 10tys odłmów i kazdy wierzy w co innego powybierali co im pasuje a reszte odzucili np kobiety kapłanami ale i lezbijki gdzie bóg potepia w pismie sw

Gość gość
dziś bzdury piszesz o bibli została potwierdzona przez archeologów , naukowców przez dietetyków np dieta aleluja ,post daniela nawet nauki jezusa wykozystuje sie w psychologi niewiem czy słuszałas o qumram gdzie znaleziono zwoje biblije kture potwierdziły e przez 2000 lat była przepisywana kropka w kropke

Gość gość
Sorry, część postaci tam istniejących nigdy nie została potwierdzona.

Gość gość
Sorry, część postaci tam istniejących nigdy nie została potwierdzona. to zaden dowód wystarczy ze jezus jest potwierdzony przez rzymskich i zydowskich kronikazy gdyby nie udało sie potwierdzic to ateisci trabili o tym wszendzie jak z tym całunem turynskim co okazało sie ze naukowcy błedy popełnili podczas badania z metoda c14

Gość gość
matka boska była jedynie surogatką nigdzie nie ma nawet słowa o jej boskich mocach i posłannictwie nie mówiąc juz o roli zbawiciela ludzkości

Gość gość
to zaden dowód wystarczy ze jezus jest potwierdzony przez rzymskich i zydowskich kronikazy gdyby nie udało sie potwierdzic to ateisci trabili o tym wszendzie jak z tym całunem turynskim co okazało sie ze naukowcy błedy popełnili podczas badania z metoda c14 xxxx xxx Jezus może i mógł istnieć, co nie znaczy, że od razu był synem Bożym, a mógł być zwykłym prorokiem. Gdyby był kimś ważnym, to by historia o nim trąbiła i o tamtych czasach, a jedynie co wiemy o nim, to jedynie z ewangelii, których też było z 60, kościółek sobie wybrał 4, te które mu odpowiadały, dla zniewolenia bydła. Połowa Ewangeli ponoć zaginęła

Gość gość
"Jeżeli Bóg istnieje to dlaczego istnieje cierpienie i taki ułomny świat jak nasz?" Istnieje cierpienie i nasz świat wygląda jak wygląda właśnie przez Boga, błędnie zakładacie, że on jest "dobry".

Gość gość
"gdyby był kimś ważnym to by historia o nim trąbiła" xxx jesteś tego pewien? czy hitlerowcy trąbili o obozach śmierci a wyzwoleńcza armia ludowa o bohaterach ak? historie spisują zwycięzcy a jak wiesz w płytkim ludzkim rozumieniu jesus zwycięzcą nie był bo go ukrzyżowali w dodatku zmartwychstał. gdybyś rządził połową znanego śwaita przy pomocy terroru i dawania przykładu nieposłusznym poprzez ich krzyzowanie to chciałbyś aby ktos trąbił o tym, że to nic strasznego?

Gość gość
hej ludziki jak sie macie? trzy dni temu mnie ukrzyżowali ale postanowiłem zmartwychstac, co czeka wszystkich, któzy we mnie wierzą, i wpaść na mace z kwasnym winem. tylko nie mówcie nikomu bo znowu będą mnie chcieli krzyzować:D jasne, ze ani faryzeuszom kontynuatorom chaldejskiej tradycji magicznej, którzy sprowadzili zydów na na droge odstępstwa ani namiestnikowi judei (nie izraela) ani wreszcie samemu cesarzowi w rzymie nie zależało na rozpowiadaniu o gościu, który sie nie chce dac ukrzyzować:D masz jakies dziecinne podejscie do historii. historia to narzędzie propagandy a nie skrupulatnie i obiektywnie spisywane dzieje ludzkości

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Kluczbork to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie kluczborskim ma 25 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne okl

Gość gość
jesteś tego pewien? xxxx xxx Skąd możesz wiedzieć, że zmartwychwstał ? Bo ci tak napisali w książce ? Nie zapomnij, że Jezus w tradycji chrześcijańskiej, to ktoś więcej niż człowiek, to sam Bóg w istocie ludzkiej, więc o takiej postaci powinna być jakaś większa wzmianka, dla przekonania jego wyznawców w jego boskość, niż same zwykłe księgi, beż żadnych faktów historycznych potwierdzonych z jego życia. A przywoływanie tutaj obozów koncentracyjnych jest nie na miejscu, głupie porównanie i bez sensu.

Gość gość
gdyby taka bya wola boga odnośnie maryi to zadanie posłannictwa powierzyłby jej a nie jezusowi. nazywanie maryi królową nieba wynika z chęci umniejszenia roli jezusa, odebrania mu w oczach wierzących boskości, jak również jest to zakamuflowany kult pogańskich demonów takich jak semiramida, asztarte, baal, dagon. krótko mówiąc kult upadłych aniołów w tym szatana, który może przybrać dowolna postać i płeć. po co bóg mialby mieszać luddziom w głowach maryją skoro wysłał jezusa? to bez sensu. z drugiej strony jeżeli ktoś uzywa maryi jako istoty dokonującej cudów to jest to szatan. o celach pisałem wyzej

Gość gość
Wiem to odkąd skończyłem 4 lata.:)🖐️

Gość gość
skąd moge wiedzieć, że zmartwychstał? dedukcja drogi watsonie;)

Gość gość
dla czego istnieje cierpienie bo ludzie wybieraja grzech za grzechy trzeba płacic własnym cierpieniem a nawet dzieci cierpia do 4 pokolenia ze matka czytała horoskopy to grzech bałohwalstwa grzechy naleza do szatana i to własnie mozna wywnioskowac z bibli gdy zydzi grzeszyli to spadała na nich cierpienie niewole wojny i tak samo było z polskimi rozbiorami bo polska szlachta odwruciła sie od boga

Gość gość
Bog jest wymyslem ludzkim. Religia ma sluzyc kontroli spoleczenstwa. Ludzie od zawsze probowali sobie wytlumaczyc jak to czego nie rozumieli. Kiedys wierzono ze udar to robota rusałek. Ludzie topią się przez stwory z wód. Ktos kiedys zauwazyl ze poprzez strach mozna ludzi kontrolowac. Powiedziec im: blogoslawieni bieni albowiem w niebie beda bogaci. Biednemu latwiej zyc gdy ma obiecane wyrownanie po smierci. I sie nie buntuje. W chrzescijanstwie wciaz jest tylko umartwianie i nastawianie drugiego policzka. DLa mnie to sie nietrzyma niczego. Kochajacy Bog i my ktorzy musimy walczyc o jego uznanie i miejsce w niebie. Ja wiem ze trudno sie zyje ze swiadomoscia ze po smierci zjedza nas robaki i to bedzie koniec.