Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość typowanastolatka

Jak powinnam rozwiązać mój problem? Depresja

Polecane posty

Gość typowanastolatka

Witam wszystkich, wiem, że to nie miejsce na takie tematy w zasadzie, ale potrzebuje wskazówek. Mam depresję od prawie 5 lat. Kiedyś brałam Asentre, potem zaczęłam palić marihuanne więc dla własnego bezpieczeństwa odstawiłam leki. Chodzę na terapię i co miesiąc na wizyty kontrolne do psychiatry. Teraz biorę Cital 10 mg dziennie i jakos co 5-7 dni palę trawkę. Problem jest taki że kiedyś miała lekkie zaburzenia odżywiania ze stresu. Wstręt. Ostatnim czasem czułam działanie leków bo biorę je już ponad miesiąc, ale ostatnie kilka dni są dramatem. Zasypiam dopiero koło 5-6 godzinie. Dużo myślę i mało jem, za to non stop palę jednego papierosa za drugim. W nocy mam jakieś dziwne uderzenia gorąca, albo trzęsę się i denerwuję... kiedy myślę o tym że mam coś zjeść i potem sobie zwalam na głowę myśli że znowu mam z tym problem to znowu się denerwuje i tym bardziej nie mogę jeść. Jedzenie nie sprawia mi przyjemności i nabijam sobie głowę. Co zrobić? Co sądzicie i jakie będzie najlepsze rozwiązanie mojego problemu? Czy możliwe że po miesięcznym leczeniu farmakologicznym mogą ukazać się takie właśnie skutki uboczne? Może to przez marihuanne, mimo, że nigdy mi nie szkodziła? A może to przez ten beznadziejny świąteczny klimat z którym mam złe wspomnienia?

Gość gość
marycha i alkohol pogłębiają depresje odstaw używki i kup sobie w aptece witaminę D braki jej powodują depresje

Gość gość
odstaw alkohol i maryske, zamien cital na escitalopram np.nexpram sama miałam więc polecam. efekty pełne po 3 miesiącach ale ogólnie efekty pierwsze po 2-3 tyg przez te miesiace zmienne dni możesz mieć raz lepsze raz gorsze po 3 miesiącach to się całkiem stabilizuje. leczenie trzeba kontynuowac do roku po czym odstawiać zmniejszAjac stopniowo dawke i ta najmniejszą kontynuowac przez trzy miesiące dla podtrzymania efektów

Gość gość
Mówicie tutaj o takich stosowaniu leków na depresję, podczas gdy często wystarczą jakieś porste preparaty, zmiana stylu życia. Mi na przykład pomaga witamina D-Vitum forte nie przez przypadek zwana witaminą słońca :)

Gość gość
pali zioło, pije, do tego bierze leki i zaskoczona, że mózg się jej psuje... czemu te dzieciaki są takie głupie. Tak, to przez substancje psychoaktywne które mieszasz z psychotropami :/