Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana30o

Przez brzydką cerę czuje,że ludzie sie mnie brzydzą

Polecane posty

Gość zalamana30o

Błagam powiedzcie ci prawde Mam niezbyt ładną cere, troche podkladu uzywam,ale to co czerwone troche widac. Rysy twarzy mam ładne...ale cera:( Byl teraz okres skladania zyczen, a ja calujac sie z ludzmi w pracy przezywalam koszmar...nie wiem czy przezywam, przesadzam...2 osoby przypatrywaly sie moim "niedoskonalosciom" jakby dla nich męczarnia mnie pocalowac z policzek O mężczyznie, rodzinie nawet nie marze:( Marzę o ładnej cerze, żeby ludzie sie mnie nie brzydzili.

Gość gość
Pomozcie mi

Gość LL
Rozumiem Cię, mam łojotokowe zapalenie skóry i też często czuję się z tym źle. Nie wiem co powoduje u Ciebie "brzydką"cerę. Czy byłaś z tym u dermatologa? Jeśli nie to idź. Fakt czasem dermatolodzy nie potrafią pomóc ale może w Twoim przypadku będzie inaczej. Może coś Ci podrażnia buzię? Mydło? Żel? Toniki? W różnych preparatach jest alkohol, on czasem źle działa. Przypatrz się dobrze swoim reakcjom. Może podkład albo płyn do demakijażu? Jeżeli jednak nic Ci nie pomaga to spróbuj dobrych podkładów kryjących. Polecam Vichy Dermablend (cena od 60 do 80zł) albo tańszy i możliwe że nawet lepszy Pierre Rene Skin Balance - podkład kryjący (około 25zł).

Gość gość
brzydka bo wysuszona , podklad ją pogrubia na zmiane z gulami, wagrami...nie goją sie A ty masz faceta?

Gość gość
Współczuje, znam ten ból. NIGDY nie pokaże się żadnemu facetowi bez makijażu, nikt mnie taką nie ogląda, strasznie piekło przeszłam przez trądzik, więc wiem co czujesz. Byłaś z tym u lekarza? Te stany zapalne, gdzie dokładnie się umiejscowiły? Broda, żuchwa? Byłaś u ginekologa?

Gość gość
jak bralam Diane to pomoglo ale nerwicy dostalam i strasznie przytyłam:( odstawilam:( Jestem bardzo wrazliwa, placzliwa, wszsytkim sie przejmuje, jak pilam droższe, przez jakis czas tylko pojedyncze mi wychodzily wychodzą na czole, na skroniach i troche na żuchwach Ja od 5 lat dzien w dzien pelen podklad. Ale gule pod nim widac , widac,ze cos grzebalam przy twarzy Czy faceci z randek mieli odruchy wymiotne na mysl o calowaniu ze mną? Nie wiem co faceci sądza o kobietach z takimi problemami, z niegładką buzią... Jak slysze "taka ladna buzia i nie masz faceta"....

Gość gość
A próbowałaś olejku z nasion wiesiołka? Drożdże pomagały, to dlaczego, już ich nie pijesz?

Gość gość
Bo chyba za duzo ich pilam i bolał mnie żołądek, Mam tez odwodnioną cere, jaki to olej z wiesiolka? Pilam niedawno olej lniany, po tygodniu mialam na brodzie wysyp, wlasnie przed wigilia, w pracy...... dostalam tez okres, moze to zbieg okol, w czasie okresu wychodza mi bardzo

Gość LL
Załamana30 nie wiem, która wiadomość jest od Ciebie, wszyscy tu piszą pod nikiem Gość? Wracając do tematu, ja mam problemy z cerą straszne, używam sterydów, i tak mam faceta, męża, chodziłam na randki, starałam się ukryć pod makijażem moje problemy i teraz wychodzi mi to na prawdę dobrze, wcześniej różnie to bywało. W domu chodzę bez makijażu i nie wstydzę się mojej skóry przy mężu, on to rozumie i powtarza że mu się podobam i bez makijażu i z makijażem. Trzeba tylko znaleźć odpowiednią wartościową osobę, która nie przejmuje się wyłącznie wyglądem, kto potrafi docenić inne walory. Jeśli jakiś facet nie chce z Tobą być przez problemy skórne to jest po prostu głupi. Jeśli podkład Cię wysusza to go zmień, spróbuj stosować bazy pod makijaż lub kremy nawilżające. Spróbuj się też tak strasznie nie martwić bo to pogłębia problemy ze skórą, stres, zmartwienia to wszystko wychodzi na wierzch przez Twoją cerę.

Gość gość
spróbuj oczyszczania metodą ocm czyli tłuste usuwać tłustym, mi to bardzo pomogło

Gość gość
Poczytaj fora, gdzie piszą o problemach zdrowotych i ich usuwaniu. To na pewno ma podłoże gastryczne -przewód pokarmowy niesprawny, nietolerancje, brak kwasu solnego w żołądku, niewłaściwe odżywianie, za mało płynów, witamin i minerałów.

Gość gość
Odwodniona? To bardzo źle, bo nie wiem czy wiesz, ale wypryski również mogą być spowodowane odwodnieniem. A ile piłaś tych drożdży? Jaką ilość? Olej z wiesiołka w kapsułkach np z firmy Gal, bądź Oeparol, ale poszukaj na necie, bo wychodzi taniej z aptek internetowych, przynajmniej mi. Z maseczek mogę Ci polecić zieloną glinkę, jest świetna! Pisałaś, że brałaś Diane i pomogło, więc pewnie to trądzik hormonalny, a jak miesiączka, regularna?

Gość gość
Piłam polowe kostki dziennie, rano 1]4 i wieczorem 1]4 Olej lniany byl dla mnie nie do przełknięcia:(

Gość gość
Najprawdopodobniej masz pasożyty, kup sobie boraks - jest bardzo tani i po rozrobieniu popijaj 5 dni w tygodniu. Jest zupełnie nieszkodliwy. A do wody dosypuj szczyptę soli niejodowanej.

Gość gość
Boraks? A on nie jest uzywany do sprzątania?

Gość gość
jakie pasożyty?

Gość gość
Daj foto