Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabawy dzieci czy reagować?

Polecane posty

Gość gość

Na święta moja córka spotkała się z córką brata ciotecznego, są w tym samym wieku 5 lat z różńicą 5 miesięcy. Dostały bardzo podobne prezenty w tym warcaby.Tamta nie potfafiła grać wieć tłumaczyłam razem z siostrą cioteczną, młodą dziewczyną.Wszystko ok, moja załapała czybciej bo już grała z dziadkiem, tamta nie mogła pojac o co chodzi, wieć moja jej tłumaczyła, pokazywała, pozwalała zabierać pionki po kilka razy, aby nie było bicia. Jednak za chwilę ta dziewczynka, zaczęła oszukiwać, podpuszczać moją, słowami tytu:postaw pionek, nie zbiję , mam na ciebie inny plan po czym zbiła i słowa:żartowałam" po chwili to samo, znowu moja się nabrała, za chwilę to samo i znowu ją wyrolowała, po 3 prbie takiej samej, moja powiedziała, nie ufam tobie i nie będę tak grała. No to tamta ,że nie gra, ok.Siedła przy stole i goście się pytają, czy fajna gra czy sobie poradziła, ta odpowiada, że gra fajna i poradziła sobie bardzo dobrze. No ok i za chwilę wygaduje jak to moja nie potrafi grać, a moja ,ze potrafi i kłótnia. Tamta matka nie reagowała, ja nie chciałam się wtrącać.Po czym moja się pyta dlaczego tamta tak robi, tłumaczę, ze sa rózne dzieci, ale to ona decyduje na co się zgadza i nie musie sie zgadzać jeśłi ie ma ochoty.głos zabrała babcia tamtej i afera, bo ja skłóciłam dzieci bo nie moge przeżyć, ż emoja przegrała.Miałam oczy jak 5 zł. Z jedzeniem też jakiś kosmos, wszystko podają temu dziekco na tacy, nikt nei moze jesć już ciasta które lubi,l bo trzeba jej zostawić, ciąlge tylko jadła i jadła, opryskliwa do wszystkich. Nie reagowałam zupełnie, za to tamta matka byłą bardzo zaangażówana w bronie sojego dziecka, dla mnie chory klimat, na szczęscie nie spotkamy się szybko, ale moze powinnam też reagować? Z 2 strony dać się wciagać w takie klimaty, to dla mnie żenada.

Gość gość
Gdybym była na Twoim miejscu, to zareagowałabym, bo widzisz nie reagując pokazujesz dziecku, że tak jest ok, a przeciez nie jest, prawda? Nie chcesz, żeby Twoja córka oszukiwała, w jakiejkolwiek dziedzinie.

Gość gość
Też bym zareagowała, ta dziewczynka to jakiś koszmar z tego co opisałaś, nigby bym nie pozwoliła, aby moje dziecko jakaś gówniara tak traktowała.

Gość gość
Oszukiwanie, podpuszczanie, kto to dziecko tak wychował? A ty się jeszcze zastanawiasz, głupia jesteś.

Gość gość
Też myślę, że powinnaś zareagować. Żeby córka czuła, że ma wsparcie.