Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie konsekwencje poniose za aborcje?

Polecane posty

Gość gość

Moj chlopak dostal szalu jak dowiedzial sie ze zamierzam usunac ciaze. Grozi ze mnie pozwie do sadu!! Czy ja poniose jakies konskwencje w zwiazku z usunieciem? Slyszalam ze tylko osoba przeprowadzajaca zabieg ewentualnie....

Gość gość
wiezienie ciebie czeka ale po co zabijac własne dziecko

Gość gość
Wiezienie? Naprawde moge zostac skazana?

Gość gość
Przerywanie ciąży za zgodą kobiety z naruszeniem przepisów ustawy (prawa) jest zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 3 (typ podstawowy określony art. 152 § 1 kk). Tej samej karze podlega osoba, która udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania (pomocnictwo i podżeganie, § 2). Kwalifikowanym przez następstwo jest dopuszczenie się tych czynów, gdy płód osiągnął zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej – zagrożenie ustawowe wynosi od 6 miesięcy do lat 8 kary pozbawienia wolności (art. 152 § 3 kk).

Gość gość
Nic Ci nie grozi. Ale nie rozumiem czemu chcesz to zrobić mimo sprzeciwów chłopaka. On też jest rodzicem tego dziecka, zawsze możesz zawrzeć z nim umowę, że Ty się zrzekasz wszystkiego a on zostaje z dzieckiem.

Gość gość
Wyjedz za granice tam normalnie usuniesz ciaze Jak czlowiek/ albo tabsy jesli poczatek ciazy

Gość gość
zgłos sie do bractwa małych stupek oni ci pomoga

Gość gość
dostaniesz 500zł od szydło

Gość gość
naucz się pisać!

Gość gość
Trzeba było brać piguły albo zakładac gume facetowi, a nie teraz próbujesz zabijać dziecko !! Wiele kobiet oddałoby ostatnie pieniądze za zajście w ciąże bo same nie mogą, weź Ty się puknij w łeb kobieto ! Po za tym dziecka sama sobie nie zrobiłas, więc Twoim gównianym obowiązkiem jest też liczyć się ze zdaniem ojca dziecka! Boisz się ze przytyjesz czy co ?? .... A skoro dziecko mogłoby Ci pokrzyżować plany to coś Ci uświadomię - Można świetnie podzielić obowiązki między wychowywaniem a realizowaniem swoich planów. Po za tym masz żywy przykład jakim o to jest Twoj facet ! Skoro On chce dziecka, więc możesz liczyć na niego. Na rodzine pewnie tez. Dziecko to nie wyrok. Po za tym jak możesz żyć ze świadomością, że pozbawiłabyś życia tej niewinnej istocie ? Zastanów się nad tym. Boisz się, ze coś Ci grozi ? Owszem grozi i to kara do 3 lat ale jak dałabym wiecej !

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi, w pierwszej kolejnosci chcialam sie zdecydowac na legalna aborcje w niemczech ale moj chlopak sie dowiedzial i obiecal mi ze zrobi wszystko zeby do tego nie doszlo. Wiem ze on jest zdolny mnie ciagac po sadach tak dlugo az nie bede mogla usunac ciaze, pozostaje mi tylko nielegalny zabieg Jestem tym wszystkim przerazona i nie mam sie do kogo zwrocic. Nie chcialam zeby ktokolwiek wiedzial, z mojej rodziny w szczegolnosci. Nie wiem czy mam isc po porade prawna ale co mam powiedziec temu prawnikowi? Ide na nielegalna aborcje ile lat mi grozi? Nie mam wsparcia od nikogo jestem zupelnie sama. Nie widze z tej sytuacji wyjscia. Podjelam juz decyzje i jej nie zmienie. Mam swoje powody, nie chce ani dziecka ani ciazy w zadnym wypadku. Nie jest to dla mnie latwe a nie mam zadnego wsparcia tylko grozby i szantaz z jego strony.

Gość gość
Nic Ci nie grozi ani nikt Ci tego nie udowodni. Rób co uważasz za słuszne. Powodzenia

Gość gość
nienawidzę takich suk jak ty, morderczyni

Gość gość
Dziekuje tym ktorzy postanowili mnie nie oceniac. Jest mi bardzo ciezko w tej sytuacji i kosztuje mnie to bardzo duzo jedyne czego chce to ulga, ze wszystko wrocilo do normy.

Gość gość
Nie rób tego dziewczyno bo będziesz później do końca życia żałować! I nic już po tym nie wróci do normy, widząc inne dzieci będziesz się zastanawiać jakie byłoby Twoje dziecko gdyby żyło, będzie to do Ciebie ciągle wracać. Nie zabijaj swojego dziecka.