Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty

Polecane posty

Gość gość
Moj przelewa sam z siebie bylej 5 tys bo depresji dostala podobno ze on sobie zycie ulozyl. Kasa na nia bo dzieci juz dorosle i mieszkaja w innym kraju. Takie alimenty w******ja a nie 500 czy 800 zl :p

Gość gość
a z jakiej racji płacić na byłą ex?

Gość gość
dzieci to rozumiem, że trzeba zapewnic im godne życie, edukacje ale byłej żonie?

Gość gość
Ja tam wolę uczciwą osobę niż c***a. Fakt, że ktoś dba o dziecko z poprzedniego związku świadczy o nim pozytywnie. A odnośnie tekstów o rozwiązłości. Moja matka miała 2 mężów, ja jestem z pierwszego małżeństwa, siostra z drugiego. To jest to puszczanie się? Może Ty żyjesz wśród jakiejś patoli gdzie samotną matkę to koniecznie musiał tabor cyganów obrócić. Ja znam sporo malżeństw co się po kilku-kilkunastu latach rozpadły i jakoś większość rozwodników nawiązała nowe, TRWAŁE związki. Ale no znowu - jeśli dla Ciebie ktoś kto ma dziecko jest już nic nie warty to po co się o tym rozpisujesz? ;) Miej w d***e takich ludzi i tyle. Bo skoro tak drążysz ten temat to widać masz jakąś zaszłość z tym związaną.

Gość gość
Bo wpadla w depresje i duzo ja kosztuje psychiatra. Dodam ze depresja pojawila sie po 3 latach od jego wyprowadzki z domu, jak wystapil o rozwod zeby zalozyc ze mna rodzine.

Gość gość
I zeby nie bylo, zostawil jej dom, a ona pracuje na kierowniczym stamowisku w banku.

Gość gość
Cóż, jeśli przelewa sam z siebie to o co kaman? Trzeba było wziąć kogoś kto miałby swoją ex w d***e. Skoro jest wobec niej taki miękki, wobec Ciebie pewnie jeszcze bardziej ;) Coś za coś.

Gość gość
Tu akurat mnie masz :p jak tylko mi o tym powiedzial wykorxystalam i dostalam podwyzke kasy dla siebie ;) Skoro go stac na taki gest to... po rowno, a ze nasz jest dwojka to podwojnie :p Takze mam potrojnego alimenciarza :D

Gość gość
i dobrze dla Ciebie, że znalazłaś frajera co na Ciebie płaci

Gość gość
mądra kobieta umie wyczuć faceta,,,samotne matki takie nie są , rozkładały nogi przed jakimś c h u j e m, a teraz mają pretensje, że nie ma odpowiedzialnych facetów

Gość gość
gościu z 20:26 jakby moj maz/partner miał dziecko z poprzedniego związku i miał płacić na nie pół pensji to nie tylko nie miałabym nic przeciwko. przecież to jego obowiązek. powiem więcej jakby np stracił pracę to ja bym te alimenty płaciła nie dlatego ze mamy wspólnotę majątkową i ze muszę a dlatego ze to dziecko musi jeść bez względu czy ojciec pracuje czy nie. i jeśli masz wątpliwości czy bym tak zrobiła, jak pisałam mam dziecko z mezem i znamy się od szkoły ale maz ma niepełnosprawną siostrę u jak umarł jego ojciec to pomaga matce. i jak w którymś momencie nie pracował to ja teściowej pomagalam i pomagamy jej nadal. tak samo bym podeszła do byłej żony męża i dziecka jakby je miał.

Gość gość
"mądra kobieta umie wyczuć faceta,,,samotne matki takie nie są , rozkładały nogi przed jakimś c h u j e m, a teraz mają pretensje, że nie ma odpowiedzialnych facetów " Pochwal się swoim związkiem. Bo coś mi się wydaje, że jesteś samotnym frustratem

Gość gość
pięknie mówisz, tylko ciekaw jestem jakby z Twojego stołu zaczęło brakować mówiła byś tak samo

Gość gość
jestem sam, ale nie frustratem. rozstałem się bo jednak zaczęło mi przeszkadzać różnica majątkowa

Gość gość
I sylwestra spędzasz na forum dla kobiet o macierzyństwie wypisując brednie o "puszczaniu się" matek. Mhm, faktycznie nie jesteś frustratem :D

Gość gość
ostatnie 4 lata spędzałem sylwestra w Brazylii, Chinach czy chuj wie gdzie,,,,wkońcu mogę spedzić sylwestra w domu z rodziną :)

Gość gość
na moim stole nie zacznie brakować bo pracuje i nawet jakbym miała samą utrzymywać w dłuższym okresie nasza rodzinę i matkę oraz siostrę męża to by nie było problemu. rehabilitacja i leki siostry męża to koszt ok 4-5 tysięcy miesięcznie i głównie to my ponosimy te koszty. także jakby była inna sytuacja i byłby facetem z przeszłością i miał płacić nawet tysiąc czy dwa alimentów to spokojnie nie zabrakloby mi na jedzenie.

Gość gość
złota kobieta z Ciebie, mało jest takich

Gość gość
To spędzaj z tą rodziną zamiast pluć jadem na forum macierzyńskim :D

Gość gość
ja nie pluję jadem tylko wyrażam swoją opinie

Gość gość
ot normalne podejście normalnego człowieka. po prostu uważam ze każdy ma obowiązek w ywiazywac się ze swoich zobowiązań.

Gość gość
też tak uważam, na dzieci wszystko , ale na była małżonkę?

Gość gość
Tak, złota z niej kobieta. Ale jak (nie życzę) się rozwiedzie i zostanie sama z dzieckiem to nagle będzie "dziwką która rozkłada nogi komu popadnie i szuka frajera", taka mentalność frustratów

Gość gość
nie, złota kobieta nie rozkłada nóg przed byle c h u j em i potem oczekuje alimentów na nią

Gość gość
i jak przedmówczyni napisała, jej by nie przeszkadzało by to, że facet oddaje połowę swojej pensji na dziecko

Gość gość
do gość dziś mnie zaliczyłaś do grona frustratów ? ja dla swojego dziecka bym zrobił wszystko, ale na byłą małżonkę złamanego grosza bym nie dał, dlatego jestem frustratem ?

Gość gość
Pan który to pisze pewnie jest nieplacacym alimenciarzem

Gość gość
zależy od sytuacji tej byłej żony. jakby była zdrowa to powinna pracować na siebie. czasami można chwilowo zostać bez pracy i w takiej sytuacji bym pomogła. jakby była chora-też. ale jakby jej się po prostu nie chciało pracować to czemu ja utrzymywać? w takiej sytuacji ojciec powinien wziąć do siebie dziecko a matka niech szuka pracy.

Gość gość
oczywiście, ja nie neguję tego, żeby się migać od utrzymania finansowego dziecka. Ale z jakiej racji choć jedna zł powinno się dawać tej kobiecie?

Gość gość
Do frustratów zaliczam tylko tego ktory od początku wymyśla coś o frajerach i o tym, że samotna matka to rozkładała nogi. Bo temat w 95% jest o alimentach, kwestia alimentów na ex pojawiła się pod koniec.