Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarz

ile jezykow znacie?

Polecane posty

Gość zarz

i w jakim stopniu?

Gość gość
Tylko polski I angielski (ucze się od 10ciu lat, poziom zaawansowany). Podstawy niemieckiego. A teraz zaczynam j japoński zobaczymy jak pójdzie.

Gość gość
Polski, angielski, portugalski komunikatywnie i rosyjski w piśmie.

Gość gość
Angielski - ale za to biegle. Nie jestem rozpoznawana jako cudzoziemiec.

Gość gość
rosyjski - biegle, angielski - swobodnie sie dogaduję, niemiecki, wloski - dam od biedy rade, ale mowie fatalnie. No i jak wszyscy Polacy chyba rozumiem czeski, slowacki i ukraiński.

Gość gość
Znam bardzo dobrze (acz nie perfekcyjnie) angielski, bardzo dobrą mam terminologię szeroko pojętą informatyczną, w związku z moją pracą. uczyłam się tego języka od kiedy miałam 14 lat czyli już prawie 20 lat. a od blisko 9-ciu lat mieszkam w UK. znam dość dobrze hiszpański - uczę się go od prawie 2 lat, bo zawsze podobał mi się ten język, znam też paru Hiszpanów/Hiszpanek i są oni przemili, tacy naturalni i fajni (ale wiem że nie wszyscy są tacy) - zawsze miałam ochotę nauczyć się ich języka. lekcje mam wraz z grupką 3 innych osób prywatnie u Hiszpanki kilka spotkań miesięcznie, zawsze po dwie godziny. jak byłam w Bilbao w tym roku to nieźle się dogadywałam. znam nie tak znowu źle rosyjski ale książki bym nie przeczytała, (kiedyś tak, od lat nie) - raczej taka konwersacja prosta i tylr. uczyłam się go w sumie 6 lat mego zycia ale praktyki nie mam prawie żadnej (znam jedna Rosjankę ale rozmawiamy po angielsku)e

Gość gość
to ja z 23:59 a teraz nie o mnie, ale znam Polkę, ma 38 lat, która zna biegle wręcz perfekcyjnie angielski, niemiecki, zna bardzo dobrze włoski i rosyjski i całkiem nieźle portugalski.

Gość gość
tak tak i pałki obciągać też umiesz pewnie lol

Gość gość
Lol? Czy ty jesteś 12letnia dziewczynką? I po co się odzywasz jak nawet polskiego nie umiesz?

Gość gość pytalski jaś
i prosze, polacy to zdolny naród, ilu znacie obcokrajowców którzy znają po kilka obcych języków? Tylko dlaczego jesteśmy gnojeni za granicą pomimo tego że jesteśmy często bardziej inteligentni od lokalnych? Boją się nas i specjalnie trzymają pod butem?

Gość gość
no ładnie ładnie, znajomość kilku języków obcych na pewno ułatwi poszukiwanie dobrej pracy. Ja znam angielski niemiecki i hiszpański i faktycznie dzięki portalowi www.linguajob.pl szybko udalo mi sie zalapac do dobrej firmy

Gość gość
Ja raczej słabo stoję z językami. Jestem w stanie dogadać się po angielsku w sklepie i na imprezie (w innych okolicznościach nie korzystałam), rozumiem seriale po angielsku i na tym to się kończy. Trochę mówię po rosyjsku i mogę czytać bukwy. Reszta języków kuleje, znam lub rozumiem jakieś tam wyrażenia, ale zdania nie ułożę.