Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wagi ciezkiej

Pomozcie,bo sama nie dam rady

Polecane posty

Gość gość wagi ciezkiej

Prosze o wszelkie rady na temat odchudzania. Co jesc na sniadanie,czebo unikac na kolacje,jak komponowac posilki,ile zjadac kalorii. Waze 130!kg i mam 175cm. Zalamalam sie jak stanelam na wadze

Gość gość wagi ciezkiej
I takie pytanie. Czy spacery na poczatek pomoga? Ile kilometrow chodzic dziennie by schudnac ?

Gość alibaba176
ja z chęcia sie do Ciebie dolacze...;) mam podobny wzrost 176cm i waga u mnie dzis rano 97kg zdecydowanie za dużo....:( nie mam zamiaru przekroczyć stówki i dzialam od dzis:) na początek mniejsze porcje i nie podjadam słodyczy a po nowym roku mam zamiar wybrać sie do dietetyka :)

Gość gość
Działaj stopniowo - spacery? Super pomysł - każdy ruch jest dobry. Poszukaj też ćwiczeń : typu streching, joga itp. Odstaw napoje gazowane/energetyczne/słodzone. Zmniejsz porcje. Nie jedz świństw. Pamiętaj, że Twoje odchudzanie może potrwać, ale naprawdę warto :) Sama schudłam 12 kg w rok - wiem, że wolno, ale dzięki temu zmieniłam nawyki żywneniowe, ruszam się więcej i do tej pory waga nie wróciła :) Trzymam za Ciebie kciuki!

Gość JarkaJozefa
A ja tylko i wylacznie polecę post Ewy Dąbrowskiej. Będzie trudno, ale to najlepszy z możliwych wstępow do zrzucenia wagi. Wykorzystać tez ten czas na poukładanie sobie wszystkiego w głowie. Na zastanowienie się, dlaczego dupusciłam/dopuściłem do takiej wagi, czym jest dla mnie jedzenie, co sobie nim rekompensuję. Spacery i takie tam d**erele, są oczywiście pomocne, ale i tak najpierw trzeba porządnie oczyścić organizm postem.

Gość gość
Nie nazwałabym ruszania się d**erelami.

Gość gość
czy kazdy moze robic diete owocowo warzywna?

Gość gość
jarkajozefa ma racje, co do pytan

Gość gość
Dieta owocowo warzywna jest głodówką, za rok będziesz ważyć 150. Daj sobie spokój z głupimi dietami. Wszystkie diety poniżej twojego poziomu przemiany materii, spowodują JOJO. Szybkie chudnięcie, to też jojo i obwisła skóra. Tutaj na forum jest wątek http://f.kafeteria.pl/temat/f12/odchudzanie-po-piecdziesiatce-p_6264729, dziewczyna od jakiegoś miesiąca stosuje tam dobrą, mądrą dietę od dietetyka; podaje codziennie jadłospis: podłącz się do niej, albo poczytaj. A chodzenie, a raczej szybki marsz jest idealny dla twoich gabarytów. Chodź jak najwięcej, przynajmniej pół godziny dziennie

Gość lanulaj
Hej chciałabym do was dołączyć mam 170 i dziś waga 103 kg zaczęłam dziś pierwszy dzień. Muszę się zmotywować. Wiem że wiele osób mnie skrytykuje znam zasady zdrowego odżywiania mam pełno diet od dietetyków ale co z tego jak w niczym nie mogę wytrwać. Więc mój plan jest następujący. Jako że nie lubię i nie potrafię jeść często bo jak jem często to jem dużo..kiedyś schudłam 40 kg i utrzymywalam wagę przez kilka dobrych lat. A wtedy jadłam w ciągu dnia jogurt i potem obiadokolacje starałam się żeby ten posiłek mnie nasycal był smaczny ale dietetyczny wolałam ziemniaki kaszę ryze makarony i sosy zastępować warzywami. I tak zazwyczaj to była jakaś pierś bądź karkówka grillowana plus warzywa czy to na parze czy gotowane albo z patelni albo surówki oczywiście wody bardzo dużo i wtedy nawet od czasu do czasu coś słodkiego. Teraz zaczynam tak jak wtedy z tymże zakupiłam sobie koktajl białkowych kalorycznie wyjdzie na to samo co jogurt. zobaczymy.

Gość gość wagi ciezkiej
Ooo,dziekuje za tyle rad. Mi jest wlasnie ciezko zaczac,bo jestem uzalezniona od slodyczy. No i jak znalezc w sobie determinacje,by zjadac 5 posilkow dziennie zamiast jednego konkretnego? Z tym bedzie najgorzej. Zazwyczaj jem tylko obiadokolacje a rano same slodycze. Nie wiem czy dam rade

Gość gość wagi ciezkiej
Lanulaj piszesz ze masz sporo diet od dietetyka,moze w wolnej chwili wstawisz przykladowy tygodniowy jadlospis np od Nowego Roku razem bedziemy sie stosowac do niego i bedziemh mogly dzielic sie opiniami,alibabie moze tez sie to spodoba,co Ty na to?

Witam na pewno pomoże ci dieta dopasowana do grupy krwi. Też miałem taki problem . Aż do czasu gdy zastosowałem taka dietę . wszystko na temat diety jest tutaj opisane ja jestem zadowolony z efektu. tutaj daje link bo sam lepiej tego nie wytłumaczę .http://www.suplenatak.pl/

Gość lanulaj
Chętnie wrzucę kilka diet :)

Gość gość
Moje sposoby na nadmiar słodyczy; Nie kupuj, nie ma pod ręka nie kusi Jedz tylko te, które najbardziej ci smakują – ogranicz do 5 pozycji Wyznacz sobie jeden dzień w tygodniu, kiedy jesz słodycze Jedz owoce świeże i suszone; tez słodkie, ale zdrowe i nie uzależniają tak jak syrop glukozowo-fruktozowy. Zanim nauczysz się jeść 5 posiłków, jedz jabłka zamiast batonów Jedz śniadania typu owsianka ma słodko (z owocami), będziesz miała mniejszą ochotę na słodycze przez pozostałą część dnia powodzenia

Gość MariolkaKa
Może aż takiej nadwagi nie mam ale nie mam też tyle silnej woli aby wytrwać w odchudzaniu. I chyba specjalnie dla mnie ktoś wymyślił Redustim :) To przyjemny zabieg, polecam, bo podobno im tęższa osoba tym lepszy efekt. Wykupiłam sobie pakiet 12 zabiegów w ekstra promocyjnej cenie 2 tys. zł i jestem w polowie kuracji. Super sprawa juz mam 5cm mniej :)

Gość gość
Zapraszam do poradni dietetycznej . www.edietetyk.com.pl Konsultacje w gabinecie oraz on line. Zdrowe zbilansowane diety bez suplementów, indywidualnie dopasowane do wagi, wzrostu, budowy ciała i preferencji smakowych. Zapraszam serdecznie

Gość potrzebuje901
No samemu jest ciężej wiem coś o tym odchudzałam się sama ćwiczyłam jadłam regularnie ale nadal miałam uczucie głodu i przerywałam dietę ale w końcu zamówiłam sobie suplementację Afrykańskie Mango http://afrikanmango.pl i odkąd przyjmuje suplement oczywiście nadal ćwiczę i jem regularnie to czuję się świetnie już nie czuję uczucia głodu;) a dieta idzie mi świetnie;) zrzuciłam już 10kg w 6 tygodni;)

Gość gość
i tutaj też jesteś!! widać że to g...no trudno sprzedać skoro aż tak jesteś aktywna że wszędzie się dopisujesz