Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Malinka108

Problemy z zajściem :( Potrzebuje wsparcia

Polecane posty

Gość Malinka108

Cześć dziewczyny! Wiem, ze takich wątków było mnóstwo, wiec niestety przyszedł czas i na mnie. Staramy się z mężem o dziecko od 6 cykli i nie udaje się nam. Jednoznacznej przyczyny nie wykryłam, ale kilka mniejszych, które ewentualnie mogą być przeszkodą. JA: - prolaktyna - od roku leczę się dostinexem. Aktualnie poziom w normie. Przed leczeniem bez obciążenia ponad 700 po obciążeniu ok 8000 - tsh - przypadkowo wykryta w rutynowych badaniach od lek rodzinnego. ths 4,84. Od tygodnia biorę euthyrox 25 - progesteron - dziś (23d.c.) zrobiłam badanie na zlecenie gin. czekam na wynik - wit. D3 - jak wyżej - morfologia, crp, aspat, alat itp. w normie - posiew moczu - ze względu na to, ze dopadło mnie zapalenie pęcherza - wynik: e.coli MĄŻ: seminogram: Dni abstynencji 10 Zalecane 5 dni Czas oddania 07:25 OCENA MAKROSKOPOWA Upłynnienie <60 min. wart.ref.: < 60 min. Objętość 8.2 ml wart.ref.: > 1.5 ml pH 8.0 wart.ref.: > 7.2 Barwa prawidłowa Lepkość prawidłowa OCENA MIKROSKOPOWA Aglutynacja brak stopień wart.ref.: I < 10 plemników / aglutynat wiele wolnych plemnikówII 10 - 50 plemników / aglutynat obecne wolne plemnikiIII > 50 plemników / aglutynat pojedyncze wolne plemnikiIV wszystkie plemniki w aglutynatach aglutynaty połączone ze sobą Koncentracja plemnik 15.2 mln/ml wart.ref.: > 15 mln/ml Całkowita liczba 124.6 mln/ejakul wart.ref.: > 39 mln Ruch postępowy 63 % wart.ref.: > 32% Ruch postępowy 78.5 mln/ejakul wart.ref.: > 12.5 mln/ejakulat Ruch całkowity 70 % wart.ref.: > 40% Ruch całkowity 87.2 mln/ejakul wart.ref.: > 15.6 mln/ejakulat Brak ruchu 30 % Żywotność 74 % wart.ref.: > 58% Żywotność 92.2 mln/ejakul wart.ref.: > 22.6 mln/ejakulat Prawidłowe plemniki 11 % wart.ref.: > 4% Prawidłowe plemniki 13.7 mln/ejakul wart.ref.: > 1,6 mln/ejakulat Komórki okrągłe .5 mln/ml wart.ref.: < 5.0 mln/ml Leukocyty <1 mln/ml wart.ref.: < 1.0 mln/ml Pomóżcie... Może coś podpowiecie ze swojego doświadczenia...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować