Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Ja myślicie, polska wstąpi do strefy euro, czy nie?

Polecane posty

Gość gość
kiedys bylam przeciw, bo to niedorzeczne ale odkad przejechalam europe wzdluz i wszerz jestem ZA. najlepiej niech juz od 1 sty. bedzie tu euro. jak 70% spoleczenstwa dostanie 300eu wyplaty to moze sie w koncu ten kraj ocknie.

Gość gość
Też jestem za euro i to jak najszybciej

No i co z tego, ze się ocknie? Aby Polacy zarabiali tyle co ludzie na zachodzie, polskie PKB musi rosnąć, a to długotrwały proces, który już trwa. To nie jest tak, że "polacy sie ockną" i nagle zaczniemy zarabiac więcej. Wydaje ci się, ze wysokość pensji ustalają politycy, i mogą nagle je odgórnie podwyższyć, czy jak? :D

Gość gość
Jakoś Słowacy mają euro już od dawna i jakoś są nie narzekają.

Gość gość
wydaje mi sie, ze wystarczy obnizyc ZUSy srusy, i podatki :) jak dostane przynajmniej 90% swojej pensji a nie zaledwie 60 to juz bede miec cos konkretnego w reku ;) jak zaczniesz dziekco pracowac i sie sama utrzymywac z tego co zarobisz to moze zrozumiesz to o czym chcesz dyskutowac.

Niby tak, ale nadal dystans między nami a zachodem będzie wysoki, zauważ ile niemcy zarabiają w Euro a ile my. A Slowacja po wprowadzeniu Euro zaliczyła spadek PKB :) "jak zaczniesz dziekco pracowac i sie sama utrzymywac z tego co zarobisz to moze zrozumiesz to o czym chcesz dyskutowac. " Gdybyś ukończyła studia a nie tylko zawodówke to może wiedziałabyś, czym sa argumenty ad personam i ogólnie erystyka, i czemu sie ich nie stosuje w dyskusji.