Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nifuroksazyd na biegunke infekcyjna

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem jakim cudem u mojeg dziecka pojawila sie biegunka infekcyjna (jakas bakteria czy cos) zaczelo sie od biegunki i temperatury po 2 dniach pojawila sie krew w kupce..nie jakos duzo czy cos ale jednak wiec nie czekalam i pojechalismy z nia do punktu nocnej i swiatecznej pomocy lekarskiej ale tam lekarza jakis konowal ani nie przeprowadzil podstawowego wywiadu nie zapytal o niv tylko powiedzial ze jak krwi bedzie wiecej to mamy jechac do szpitala. Na szczesie krwi w kupce potem juz nie bylo wiec dzis poszlismy do naszej pani pediatry ktora zalapla sie za glowe doslownie jak powiedzialam ze lekarz kazal dawac mojemu 9-miesiecznemu dziecku sam kleik ryzowy na wodzie i marchewke ze nie przeprowadzil wywiadu ani nic. Obadala marna, powiedziala co mozna jej dac zeby jej nie zaglodzic przy okazji ... I przepisala nifuroksazyd na biegunke i kazala dalej obserwowac. Po jakim czasie jesli ktoras z was dawala bobasowi ten lek byly efekty i biegunka ustapila? Pediatra powiedzila tez ze najpewniej krwawienie spowodowane jest podrazniona sluzuwka jelita co u takich maluszkow jest czeste przy biegunkach ale wrazie czego jechac do szpitala gdyby krwi w kupce bylo duzo wiecej

Gość gość
Ja podawalam. Pomogło jesli dobrze pamiętam po półtorej doby.

Gość gość
To dobry lek powinien pomoc :)

Gość gość
U nas pomogly 2 dawki leku

Gość gość
Niunia dostała właśnie drugą dawkę... Chwilę Wcześniej zrobiła kupkę ze śluzem i trochę jeszcze krwistą ale to juz wiecej śluzu podbarwionego tylko krwiście coś jak takie plamnienie po miesiączce to wygladalo bardziej brązowawe niż czerwone... Dzis co prawda nie bylo 10-12 rzadkich kupek tylko 4 i to w kilkugodzinnych odstępach a nie jak jeszcze dwa dni temu w ciągu godziny 4-5... Mam nadzieję że obędzie się bez wizyty w szpitalu i ten sluz i krew to faktycznie podrażniona śluzówka...a co dawalyscie maluszką do jedzenia w czasie choroby? ...autorka

Gość gość
U nas bylo bardzo podobnie gorączka prawie 40 st biegunka wodnista z domieszką śluzu i krwi tez dostaliśmy ten lek i biegunka całkowicie ustała po 3 dniach stosowania... A taki beżowy śluz jeszcze kilka dni po biegunce sie pokazywsl. Po tygodniu wszystko wrocilo do normy... Moj synek mial wtedy 6 mcy. Zarazil się bakterią bo w czasie kąpieli napił się wody z wanny ... Nie chcial za chiny jesc kleiku ryzowego więc rozgotowywalam mu ryż na taką papke dodawalam marchewkę, gotowane jabuszko albo banana i mm bo karmilam butelka ale mocno rozrobione mniej mieszanki wiecej wody i dosypywalam sporo kleiku , do tego probiotyk LAKCID 2x dziennie, i 3x dziennie nifuroksazyd. U nas krew w kupce byla od sluzówki...pewnie i u was też jest ten problem skoro robiła dużo kupek

Gość gość
U nas to samo..nie wiem chyba cos w powietrzu krąży...gorączka, biegunka ze śluzem i krwią, wymioty też mamy ten lek i też czekamy kiedy zadziala moj ma 13 m-cy

Gość gość
Dawaj duzo pic zeby sie nie odwodnila... Ja tez ze 2 m-ce temu dawalam corce 7 m-cy ten lek szybko pomogl a już się balam ze trzeba bedzie jechac do szpitala ... Po dwóch dniach bylo bezporównania lepiej a na początku co zjadla czy wypila to przelatywalo jak przez lejek. Tez duzo sluzu, krwi, ropy ale po lekarstwie przeszlo...nie martw sie bedzie ok :)

Gość gość
Autorko nifuroksazyd jest na biegunki bakteryjne i na to pomoże, dzieciak pewnie ma biegunkę wirusową i samo mu przejdzie za 2 lub 3 dni.

Gość gość
biegunka 5 dni razem z nifuroksazydem, przeszło bez dodatkowych atrakcji, dawaj duużo pić. ja praktycznie siedziałam przy nim z kubeczkiem 15 godzin na dobę, ale się nie odwodnił

Gość gość
Możesz podawać mu zupke na delikatnym mięsie np drobiowym, dużo ryżu np z kodowanie lub pieczonym jabłkiem, do zupke też możesz dodawać, chrupki kukurydziane, ogólnie nie podawaj żadnych surowych owoców ani warzyw i nabiału, bo to nasila biegunkę. A do picia najlepiej wodę i elektrolity. Do kliku ryżowego możesz dodać gotowane owoce.

Gość gość
Dziś narazie były dwie kupki rzadkie ale juz mniej sluzowate i krwiste niz poprzednio... Kupilam orsalit dzis dodatkowo... Mala pije sporo co chwile podtykam jej kubeczek z piciem moze juz bedzie lepiej... autorka