Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ks41

kręcone włosy

Polecane posty

Gość ks41

Witam. Od dziecka miałam problem ze swoimi włosami. Nie są mega krecone ale też nie są proste. Przez całe życie walczyła ,żeby moje włosy były proste,ale mimo tego,parę minut później po wyprostowaniu moje włosy znów zaczęły się falowac. Postanowiłam juz z tym nie walczyć. Tylko mam jeden problem nie wiem jakich kosmetyków używać ma moje falujace włosy.

Gość DragonKissNeverMiss
wstaw zdjęcie włosów, plox :D

Gość gość
Po pierwsze: nie rozczesuj ich, po drugie: nie susz suszarką, po trzecie: unikaj tarcia ręcznikiem (umyj, złóż ręcznik, chwilę potrzymaj, delikatnie zdejmij, pougniataj włosy), czwarte: idź do fryzjera i powiedz, żeby podcięła je tak, by się fajnie układały pokręcone (dobre cięcie pomaga). Teraz możemy przejść do kosmetyków. Nawilżające, bo jak są suche, to się puszą. Ja osobiście mam taki typ włosów, że jeden kosmetyk mi nie pomoże. To znaczy, przez jakiś czas używam jednego kosmetyku, potem kilka tygodni innego, potem innego, czasem miesiąc dwa tylko nawilżające przy myciu. Jakbym chciała używać jednego pół roku, to by po 2 miesiącach nie dawał pożądanego efektu. Jak miałam krótkie włosy to używałam wosku. Na trochę dłuższe wosk w piance Shock Waves Przy takich do łopatek już go nie daję. Przy tym trzeba uważać, bo to nie jest typowa pianka. Ma w sobie wosk, czyli łatwo można przesadzić i włosy są tłuste, a wosk źle się zmywa. Ale jak się człowiek nauczy, to efekty są super. Używałam też czasem płynu do loków marion, a ostatnio Joanna. Krem do loków Joanna. Wolałam z Pantene, ale już dawno nigdzie go nie widziałam, może przestali produkować? :( Te z Pantene były świetne, nie obciążały włosów, nawet jeśli użyłam dwa dni pod rząd. Jedyny kosmetyk, z którym tak robiłam. Czasem używam też z Marc Anthony, efekt po kremie i lotionie miałam ten sam. Różnicę zauważyłam tylko w konsystencji, ale na drugi dzień już jest kiepsko.

Gość gość
Spróbuj zabiegów Amazon Keratin. Możesz całkiem wyprostować włosy (keratyna winogronowa) lub zachować fale jednocześnie eliminując puszenie włosów (keratyna czekoladowa). Te zabiegi są naprawdę super, a kosmetyki przepięknie pachną.

Hej, mam to samo dokładnie. Też już się poddałam. Mam dwa rozwiązania , albo się przeprowadzasz na południe Hiszpanii hihi, tam moje włosy były ciągle super kręcone, bez żadnych starań. Drugie , tańsze, rozwiązanie to super preparat, który odkryłam po długich poszukiwaniach. kosswell curl trainer, magia po prost, nawilżone loki na długo i naturalne a nie jakieś posklejane mokre włoszki :), a i bez spłukiwania, czyli nie trzeba czekać, nakładasz na mokre włosy, suszysz i już. Polecam gorąco

Gość gość
Ja tam prostuję keratynowo włosy raz na kilka miesięcy w In Harmony i mam spokój. Włosy proste i błyszczące. Polecam Weronikę z In Harmony, zrobi ładnie, szybko i dokładnie.

Gość gość
I jesteś zadowolona z tego keratynowego zabiegu w In Harmony? Bo ja się boję, że mi sie od tego włosy zniszczą? Długo to robisz? Nie zniszczyły ci się?

Gość gość
Jak jest dobrze położona keratyna to nic włosom nie będzie. Za to problem z puszeniem nie istnieje. No i w ogóle włosy jakoś zdrowiej wyglądaja. W In Harmony zapytaj o Weronike, jest świetna.

Gość gość
A czy In Harmony to jest ten salon w Millennium Plaza na parterze?

Gość gość
tez mam takie ni to krecone ni falowane. najlepiej wygladaja jak sa pocieniowane z wyprostowanymi koncowkami, ew jakies odstejace konce ulozone ladnie prostownica albo nawiniete na grube walki, ale nie lubie w nich spac ani raczej nie uzywam suszarki. trzeba dbac by zawsze byly nawilzone :) i dobrze ktos napisal u gory o nieczesaniu i ugnataniu recznikiem :)