Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeżeli nie ma reinkarnacji to chyba większość ludzi

Polecane posty

Gość gość

skończy w piekle.

Gość gość
To Ty ciagle zakladasz te bzdurne topiki ? A niby to dlaczego wiekszosc ludzi ma skonczyc w piekle ? Bo Ty tak chcesz ? No to ja Ci powiem , ze wiekszosc ludzi wcale w piekle nie skonczy. Pieklo bedzie tylko dla Ciebie.

Gość zrozumcie
Nikt nie skończy w piekle. Wszyscy skończymy pod ziemią. Nie ma nieba, nie ma piekła, nie ma Boga. Ludzie, przejrzyjcie na oczy. Mamy XXI wiek. Kiedyś ludzie myśleli, że tęcza jest znakiem od Boga. W miarę czasu wiemy co to jest tęcza i skąd się bierze. Wszystko, co nie ma uzasadnienia naukowego i uznawane jest w kategorii cudu KIEDYŚ BĘDZIE WYJAŚNIONE. Otrząśnijcie się. Przez religię jest najwięcej wojen, nienawiści... Przejrzyjcie na oczy. Nie dajcie się otumanić. Wierzcie w siebie, nie w jakieś wszechwiedzące, wszechobecne istoty!

Gość gość
gdyby ktoś mi udowodnił,że nic nie ma po śmierci to dawno bym ze sobą skończył,z lenistwa,nie chciałoby mi się tych wszystkich nerwów przeżywać

Gość gość
a większość ludzi może skończyć w piekle,bo za bardzo jest przywiązana do dóbr materialnych i nie kieruje się miłością blizniego

Gość gość
A udowodnił Ci ktoś, że jest coś po śmierci? Zastanów się co jest bardziej prawdopodobne. Co jest W OGÓLE prawdopodobne.

Gość gość
a co w SZCZEGOLE

Gość gość
nikt mi nie udowodnił,ale w kręgu kulturowym w którym żyje tak mnie wychowano,czy to prawda to nie wiem,ale mam stracha,że coś może być,natomiast gdybym był pewny,że nic nie ma,pozbyłbym się stresów raz na zawsze

Gość gość
Czy jest coś po śmierci tego nie wie nikt.Ale gdyby było,nie warto ?? Zobacz jak czas na ziemi szybko mija,tutaj chwila,a tam wieczność.

Gość gość
ta "chwila" na ziemi to właśnie wieczność

Gość gość
zycie jest wieczne