Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tylko nauczyciele mają teraz tyle wolnego

Polecane posty

Gość gość

I to przewaxnie tylko ci ze szkol panstwowych???Tez chętnie skorzystałabym, niestety w mojej szkole prywatnej dla małych dzieci nie ma żadnego wolnego. Dlatego tez między świętami a nowym rokiem dymalam przez pół Polski do roboty w której i tak się teraz nic nie dzieje a być musimy! Chyba żebyśmy brały wolne a i tak nie mogą wszyscy na raz. Co to za polityka ze nauczyciel w panstwowce ma w tym kraju takie przywileje jak św. Krowsko??!

Gość gość
Zatrudnij się w państwówce.

Gość gość
Zaraz sie zleca święte krówska i zaczną narzekać, jak to maja ciężko, a skoro zazdrościsz, to możesz sama nią zostać. I tak dziwi mnie, że w tym roku dzieci już 7 ida do szkoły, bo przecież lenie mogłyby sobie przedłużyć wolne jeszcze o te 2 dni.

Gość gość
Mój syn chodzi do szkoły prowadzonej przez fundację i tez mają 2 tygodnie wolnego

Gość gość
autorko, każda mameja by na Twoim miejscu narzekała.

Gość gość
Nie mogę geniuszu z bożej łaski iść do państwowej bo u nas od lat grzeją tam d**y stare baby co już dawno winny być na emeryturze ale mają układy ze dyrekcja przedłuży 8m prace do oporu a młodzi nie mają zatrudnienia . Nie dość ze starą baba ciągle blokuje miejsce nowemu pokoleniu to jeszcze bierze kasę za nic bo w kółko ma wolne. A wpis osoby powyżej jest b.dwuznaczny zapytam wprost : jesteś za a nawet przeciw, czy może masz rozdwojenie jaźni ?

Gość gość
Ojeeju, jeju jakaś Ty biedna i w ogóle. To dzieci ródź, będzie wyż będą nauczycieli zatrudniać :P x Kurwa, mają wszystkich zwolnić bo Tobie się zachciało w państwówce pracować? Jakoś wśród kilkunastu szkół wokół mnie jakie miałam przyjemność odwiedzać na terenie całego województwa, na szkoleniach na których bywałam nie zauważyłam by same stare baby w szkołach pracowały. Całkiem sporo jest kontraktowych (jak na to, że klasy co chwila łączą itd.) i nie Ale Ty biedna w jakimś zagłębiu starych bab mieszkasz :D x Trzeba było lepszy zawód sobie zdobyć, to byś taka jadowita nie była.

Gość gość
10:24 niekoniecznie bo w zawodach wg Ciebie lepszych czyli np.w biurze w korporacji biurwy jeszcze bardziej narzekają . Tylko ze one nie tylko na brak czasu ale i na wyzysk. A racje masz z jednym: trzeba było. Jakbym wtedy miała taką wiedzę jak to wszystko wygląda dziś, s mam na myśli atmosferę w pracy i zachowanie uczniów, w życiu nie powtorzylabym swojego błędu.

Gość gość
"bo w zawodach wg Ciebie lepszych czyli np.w biurze w korporacji " GDZIE to napisałam? GDZIE napisałam jaki zawód uważam, za lepszy WEDŁUG MNIE?

Gość gość
Jestem nauczycielem w państwowej szkole i kwitnę sobie teraz na świetlicy :-) Nie jestem stara i pracę znalazłam (bez znajomości). Tylko, że trzeba się o to postarać, a nie rzucić CV na biurko sekretarki :-D

Gość gość
Dni wolne od zajęć dydaktyczno-wychowawczych nie są dniami ustawowo wolnymi od pracy dla nauczycieli.Poza tym nie we wszystkich szkołach dzieci wracają po przerwie świątecznej dopiero 7 stycznia.U nas 4 stycznia.

Gość gość
A dlaczego tylko górnicy obchodzą barbórkę?

Gość gość
Moja siostra jest nauczycielką i od niedzieli wypełnia stosy dokumentów, przygotowuje się do lekcji, poprawia klasówki. Dziękuje za takie "wolne" :o

Gość gość
A ja pracuję w firmie prywatnej w biurze i już od 22.12. mam wolne wolne aż do 04.01. :)

Gość gość
Jakie wolne. Kuzynką ma inwentaryzację a uczy matmy. A ja dymam właśnie do szkoły na dyżur na świetlicę. Dodam ze ostatni rok ucze gdyż jest okropnie!!!?!

Gość gość
W mojej szkole nie ma ani jednego nauczyciela, który ma już uprawnienia emerytalne. Poza tym, po tym jak nauczycielom odebrano prawo do wcześniejszej emerytury (wiele lat temu) pracują normalnie do 67 rż. Ja sama jestem nauczycielem kontraktowym, mam 32 lata i w szkole są ode mnie 3 dziewczyny jeszcze młodsze. Poza tym wracamy do pracy 4 stycznia, jak wszystkie szkoły w mieście, a teraz czynna jest świetlica szkolna. Ktos dobrze napisał, że nie wystarczy rzucic CV sekretarce. Trzeba się mocno postarać, nie wspomnę już o notorycznym dokształcaniu ZA WŁASNE PIENIADZE!!! Ja właśnie uśpiłam dziecko i piszę pracę podyplomową, kolejną...

Gość gość
jak wam tak ciężko to trzeba było inny zawód wybrać.nie wszyscy nadają się do pracy z dziećmi.każdy zawód ma swoje plusy i minusy.