Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak sie boje, ze zajde w ciaze..aborcja

Polecane posty

Gość gość

Mamy planowanego synka ale kompletnie nas nie stać na drugie dziecko,mieszkamy u rodziców Jestem przerażona faktem,ze mogłabym być w ciąży. Biorę tabletki ale i tak prawie co miesiąc robię test. Nie chce skrzywdzić tego dziecka. Przed wczoraj zapomniałam wziac tabletkę a uprawialiśmy sex i miałabym dni płodne. Od razu wzięłam tabletkę "po". Tak tragicznie się po niej czułam. Tydzień temu robiłam test i wyszedł negatywny ale jak spojrzałam za jakiś czas byly dwie kreski. Wiem,ze po tym czasie test jest nieważny ale tak sami bylo jak bylam w ciąży z synkiem, ze kreska pojawila się później. Boje się, ze jesli juz bym zaszłam w ciążę to tabletki uszkodzą płód. Nie przezylabym tego, ze zabiłam wlasne dziecko. Nie chce w ogóle uprawiać sexu, w sumie robię to ze względu na męża..

Gość gość
to moze jeszcze dodatkowe zabezpieczenie np prezerwatywa?

Gość gość
Próbowaliśmy różnych prezerwatyw i z nią sex nie sprawia w ogóle mężowi przyjemności

Gość gość
,,nie przezylabym tego ze zabilam wlasne dziecko''.... A co robia tabletki po i tabletki anty????

Gość gość
Nie dopuszczają do zapłodnienia. Tabletka anty sprawia, ze nie ma owulacji

Gość gość
jemu nie sprawiaja przyjemnosci, ale ze ty pozniej zamartwiasz sie caly miesiac to jest ok?

Gość gość
twoj brak wiedzy jest zatrwazajacy. Bierzesz tabletki a nie masz zielonego pojecia jak dzialaja. "miałabym dni płodne" - nie mialabys bo tabletki hamuja owulacje. "i juz bym zaszłam w ciążę to tabletki uszkodzą płód" - nie uszkodza, wrecz przeciwnie. Jaka aborcja po tabletce po? Tabletki poronne sa w Polsce zakazane, EllaOne nie ma takiego dzialania. Poza tym wzielas ja calkowicie niepotrzebnie. Poczytaj sobie troche fachowej literatury o antykoncepcji to moze przejdzie ci ten strach i panika.

Gość gość
Owszem, tabletki maja nie dopuścić do owulacji ale nie dają 100% zabezpieczenia. A co, jeśli raz się zdarzy, że będę miała owulację? To, że wzielam ellaone to tylko po to, żeby być pewną w 100%, że nie dojdzie do zapłodnienia. Poza tym myślisz pojęcia. Nie wzielabym tabletki koronnej. Tabletka podobną a tabletka "po" to dwie różne rzeczy

Gość gość
jak można przeraźliwie bać sie ciąży i zapomnieć wziąć tabletkę ? Przecież to sie nie trzyma kupy

Gość gość
Poza tym napisałam, że zapomniała tabletki, więc ta owulacją mogła nastapic

Gość gość
No właśnie dziwne. Ja nie chce zajść w ciążę i w związku z tym pilnuje się żeby nie zapomnieć wziac tabletki. Skoro test wyszedł po czasie to idź do lekarza na badanie krwi. Autorko tabletki sa dla odpowiedzialnych ludzi bo działają tylko jak bierze się je REGULARNIE. Skoro zapominasz to może lepiej sprawdź się wkładka hormonalna?

Gość gość
Zapomniałam tylko raz, miałam ciężki dzień i późno wróciłam do domu

Gość gość
To nastaw sobie alarm w telefonie zeby ci przypominal o wzieciu. Chyba proste, nie?

Gość gość
Wysterylizujcie się. Problem z głowy

Gość gość
Ja bym chetnie się wysterylizowała ale to nielegalne w Polsce.

Gość gość
No właśnie przez taki tylko raz sa wpadki.

Gość gość
Wy to o tych tabletkach to wiecznie zapominacie ale żeby o seksie zapomnieć to w życiu!

Gość gość
Jakie wy? Ja nigdy nie zapominam.

Gość gość
Bierzesz tabletki i jeszcze wzięłaś tabletkę po, jesteś teraz napompowana hormonami, może dlatego tak wyszedł ten test...nie wiem, czy to może być przyczyna, tak tylko pomyślałam, może niech ktoś się wypowie, kto się zna.

Gość gość
Podwiązanie nasieniowodów kosztuje 2 tys. Niech mąż je zrobi i po kłopocie. Albo wkładka dla ciebie. Sorry ale na zwykłą antykoncepcję hormonalną się nie nadajesz. Podstawowej wiedzy ci brak, a do tego masz niepotrzebne schizy.