Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawww

Ile wydałyście na książki do pierwszej klasy dla dziecka

Polecane posty

Gość mamawww

Ile was kosztowały książki dla jednego dziecka do pierwszej klasy, nie licząc zeszytów i innych przyborów. Pytam o same książki na cały rok szkolny do pierwszej klasy, dziękuje z góry za odpowiedź

Gość mamawww
I czy oprócz książek są jakieś jeszcze inne wydatki obowiązkowe które trzeba wziąć pod uwagę?

Gość gość
Przecież książki są za darmo od dwóch lat

Gość mamawww
Jak to za darmo a kto tak powiedział że za darmo ?Przecież nie dla wszystkich dzieci a na pewno nie jak mamy wysoki dochód

W roku szkolnym 2015/2016 refundację miały klasy I , II,IV oraz I klasa gimnazjum.Nie zależnie od dochodu :) Dlatego ja w tym roku musiałam tylko dokupić zeszyty i ćwiczenia do religii oraz j.angielskiego.

Gość gość
Dla wszystkich, a żeby o tym nie wiedzieć to byś musiała chyba na księżycu mieszkać...

Gość mamawww
No to rzeczywiście się pozmieniało to super, a to w całym kraju tak czy tylko w Warszawie?

Gość gość
To może ja też zadam pytania. Autorko czy jesteś idiotką? Psitą?

Gość gość
Ale macie fajnie. Ja 4 lata temu musiałam wydać 350zł na zestaw do edukacji wczesnoszkolnej (czyli połączona matma, polski, plastyka, muzyka i elementy przyrody), a do tego osobno angielski, religia i informatyka. W sumie poszło 5 stów, bez przyborów, plecaka, wfu itd. Za to w tym roku mamy refundowane (IV klasa) i całe szczęście, bo na podreczniki musiałabym odkładać chyba już od stycznia (mam dwójkę w wieku szkolnym, drugie w gimn)