Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kościół

Polecane posty

Gość gość

Najwięcej do powiedzenia o Kościele mają ci, którzy praktycznie do niego nie chodzą. Ich przygoda z religią skończyła się wraz ze szkołą, a wiedzę o Kościele czerpią ze stabloidyzowanych, kościołofobicznych mediów, lub z plotek, które ktoś wypuścił dorzucając swoje przysłowiowe "trzy grosze".

Gość gość
Kościół jest grzeszny, gdyż składa się z grzeszników. Nie jest to tylko jakiś slogan. Mnie również jest ogromnie przykro, kiedy słyszę, że ktoś, kto powinien świecić przykładem - krzywdzi. Jednak dlaczego wymagamy doskonałości tylko od księży, a belki we własnym oku nie widzimy? Dlaczego nie skupimy się na sobie?

Gość gość
myslisz, ze to kogos obchodzi ? ksieża i biskupi tez zamiast zając sie religią to szczekają na tematy polityczne, nie rozumiem dziennikarzy dlaczego zapraszaja ksiezy i biskupw do programow radiowych, telewizyjnych...w jakim celu ?! co ksiadz moze wiedziec o związkach partnerskich, umowach śmieciowych itp ? morda w kubeł 🖐️

Gość gość
A czy trzeba być chorym na serce by być kardiologiem?

Gość Tylko Bog
"Wszystkich walczących z Bogiem, zawiadamiam, że są wierzący - gdyby nie wierzyli, to by nie zwalczali czegoś czego nie ma, tak jak ja nie zwalczam UFO oraz osób wierzących w UFO I ORGANIZACJI PRZYGOTOWUJĄCYCH SIĘ NA POWRÓT UFO". ~Wojciech Cejrowski

Gość gość
''co ksiadz moze wiedziec o związkach partnerskich, umowach śmieciowych itp ?'' Mylisz się. Księża wiedzieć powinni i orientować się w różnych dziedzinach. z reguły wiedzą dużo. Ja mam akurat styczność z dobrymi, mądrymi, nierozpolitykowanymi kapłanami. A jeśli już politykują to na pewno nie podczas kazań

Gość gość
Kosciol byl i jest dla mnie wsparciem.Bywalo,ze zaniedbywalam msze sw.ale zawsze wracalam predzej czy pozniej,tak jak wraca sie do domu...:)

Gość gość
Kościół jest ważny, ale warto zapoznać się z Pismem Świętym, bo to jest Słowo Boże.

Gość martyna 33
Najważniejszy jest Jezus Chrystus i czytanie Biblii (Słowa Bożego), jak ktoś już tutaj wspomniał.