Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

idę jutro zrobić testy na hiv

Polecane posty

Gość gość

strasznie się boję :( zdecydowałam się, bo mój eks był wobec mnie (delikatnie mówiąc) nieuczciwy i męczy mnie od dłuższego czasu czy czymś mnie nie zaraził. Nie mogę sobie znaleźć miejsca, chyba w ogóle dzisiaj nie usnę. A wyniki dopiero 5 stycznia :(

Gość gość
1. hivem wbrew pozorom trudno sie zarazic, nawet uprawiając seks bez zabezpieczenia z nosicielem trudno sie zarazic za pierwszym razem, gdyby bylo inaczej to co 3 facet w polsce mialby hiv, bo tylu facetów zdradza 2. moze to cie nie pocieszy, ale nawet jesli bedzie pozytywny wynik to z hivem teraz sie normalnie zyje, niektorzy nie biorą w ogole lekow bo mają niska wiremie, z lekami natomiast zyje sie tyle co zdrowi ludzie, na horyzoncie są juz potencjalne leki likwidujące hiv i szczepionka, ale nadal trwanią badania na zwięrzetach, naukowcy i firmy farmaceutyczne przewidują ze w ciągu 10 lat ktorys z lekow bedzie skuteczny i wejdzie na rynek :) tak jak z zoltaczką typu C, juz jest skuteczny lek likwidujący wirusa i chorobe

Gość gość
w 2004 *****lem prostytutke z nigerii w hiszpani 5 lat pozniej dopadly mnie schizy ze moge miec hiv, bo ona uzywala wazeliny, ktora podobno rozpuszcza gume w kondomie poczytalem b. duzo o hiv, mialem mega stracha, zrobilem test i byl minus, czulem sie jak bym na nowo rozpoczal zycie

Gość gość
dziękuje za te słowa, dalej się stresuje, ale staram się myśleć pozytywnie :) najgorsze będzie to czekanie kilka dni na wynik :( niestety wyobraźnie mam dużą, szczególnie jeśli chodzi o najczarniejsze scenariusze..

Gość gość
Myśl pozytywnie bo i jesteś pozytywna.:classic_cool:

Gość gość
Ja robiłem kiedyś anonimowo i za darmo. Czas oczekiwania to tydzień. Pamiętam jak się bałem gdy czekałem na wejście do gabinetu po wyniki. Ale Lekarka zanim weszliśmy powiedziała, że jest wszystko dobrze :)

Gość gość
Nie ma jak pedalskie podejście do tematu. Co tam hiv, ludzie z tym żyją, mam setkę znajomych pedałów z hivem więc wiem.:O

Gość gość
A gdzie autorko zrobisz badania, jak znalazlas te placówke, pewnie jestes z duzego miasta?

Gość gość
A umowlas sie juz telefonicznie czy dopiero na miejscu powiesz o co chodzi?

Gość gość
jestem z warszawy, idę do punktu konsultacyjno-diagnostycznego. nie umawiałam się telefonicznie, można po prostu wejść i zrobić badania anonimowo i darmowo :)

Gość gość
Takie luksusy to tylko w Warszawie raczej a nie w miescie do 100tyś

Gość gość
ja robiłam w warszawie w zeszłym roku i wyniki miałam na drugi dzień. za darmo. przez noc mało nie osiwiałam,więc nie wiem jak ty wytrzymasz tyle dni..