Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myszy w domu?!

Polecane posty

Gość gość

A więc tak. Moja 'przygoda' z myszami zaczęła się pod koniec wakacji. Ulokowały się one na poddaszu, gdzie są 3 pokoje, łazienka i dosyć duża 'komórka' z ubraniami i innymi rzeczami. I to właśnie ją wybrały. Oprócz tego często było też słychać chrobotanie pod podłogą. Po paru tygodniach udało nam się złapać wszystkie myszy na pułapki. Było spokojnie przez 1-2 tygodnie, aż znowu myszy wróciły. Wtedy do pułapek dołączył jeszcze elektroniczny odstraszacz. (Dodam jeszcze, że w tym czasie złapało się na pułapki ok. 10 myszy!). W końcu udało nam się je zwalczyć. Przez ok. 1,5 mies. był spokój, choć dla pewności pułapki cały czas były postawione, a odstraszacz włączony. Ale jakiś tydzień temu zauważyłam, że mięso nabite na pułapkę jest zjedzone. Postawiłam więc kolejną i dodatkowo położyłam jeszcze trutkę + cały czas działał odstraszacz. I tu właśnie zaczyna się problem. Trutka stoi od tygodnia i codziennie dosypywana jest nowa, ponieważ CODZIENNIE jest zjadana! A pułapka stojąca tuż obok jest nienaruszona. Czy to możliwe, aby tam było tyle myszy, że CODZIENNIE każda z nich zjada tą trutkę, umiera, potem przychodzi następna i następna... Czy może to być coś innego, na co trutka nie działa? Pod podłogą, co jakiś czas, też słychać szuranie (a czasem nawet w ścianie...). Dodam jeszcze, że to jest trutka i na myszy i na szczury, tak więc nawet jakby były to szczury, to też by w końcu zdechły, a tu jakby jakieś nieśmiertelne były... Pomocy, bo już naprawdę szaleję przez te myszy! Czy mieliście z nimi podobny problem? Jak je wytępiliście? Może to być coś innego niż mysz/szczur, bo jak narazie (tzn. odkąd pojawiło się to coś tydzień temu) nie było widać tych myszy tylko słychać... Pomocy!!!

Gość gość
obawiam sie ze poczebna pomoc od FBI :O

Gość gość
Ech, gdyby to miało pomóc, to bym skorzystała...

Gość gość Ala
Zapytaj się jakiegoś kota czy by ci nie pomógł... Będzie miał raj na tym strychu.