Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co USA ma do k....wy nędzy do naszego TK?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego my mamy sie tlumaczyc w jaki sposob zostali u nas wybrani sedziowie? I widać teraz jaką nasz kraj był marionetką dla innych krajów unii i jak im teraz źle ze nie mogą juz tak sterować tym krajem jak za czasow PO.

Gość gość
amerykanskie icki martwia sie o nasz,kraj i swoje kamienice:-D

Gość gość
USA mają coś do wszystkich krajów świata, jak im się dany reżim nie podoba to wprowadzają tam demokrację. Dlaczego uważasz że Polska jest ponad tym?

Gość gość
Mnie bawi mówienie że TK broni konstytucję... No OK to niech ktoś mi teraz wyjaśni czy podniesienie wieku emerytalnego ludziom 55+ na kilka lat przed emeryturą było zgodne z konstytucją? Nie wydaje mi się. A te obrzydliwe dziady podnieśli ten wiek i to bez żadnego referendum. Bo co innego jakby ludziom 20-30 letnim podnieśli wiek, tacy się mogą jakoś psychicznie na to przygotować że będą zapieprzać do 67 roku życia, ale żeby takim dziadkom przed 60tką co mają 40 lat pracy podnosić wiek na kilka lat przed emeryturą i dwa lata pracy dłużej, to jest po prostu zwyrodnialstwo. Ale co takie stare obrzydliwe knury co biorą 20 tys miesięcznie za nic mogą o tym wiedzieć, oni nie mają pojęcia o ciężkiej pracy.

Gość gość
taa, ale też tk bronił nas przed inwigilacją. a komuś się zdaje, że nie będzie musiał zapie.dalać do końca życia??? pisiory tylko mydlą oczy. niech każdy martwi sie o siebie, a nie liczy na to, ze coś od pisiorów dostanie. jedną ręką coś dadzą, drugą wyciagną z kieszeni. a usa widzi, że w Polsce obecny rząd zdrowo leci sobie w kulki.

Gość gość
Ja się boję tych icków :( Jak chcą rozpieprzyć jakiś kraj dla np. ropy to wkraczają i uj :(

Gość gość
Co ma do nas USA? Jesteśmy w NATO jakby ktoś nie zauważył. Bez jakiejkolwiek instytucji "kontrolującej" rząd, czyli rząd robi co chce, również z bezpieczeństwem narodowym Polaków, oni mają prawo obawiać się o sojusz i takie tam. gość 8:10 a nie wypłacenie ci twojej wypracowanej emerytury, lub tylko jej części, bo nie będzie w naszym złodziejskim zusie wystarczającej ilości składek to będzie zgodne z konstytucją? Dlaczego nikomu do głowy nie przyjdzie dlaczego podniesiono ten wiek, mężczyźni 2 lata, a kobiety, aż 7 lat? Raz, że rodzi się mało dzieci, bo przecież nasi pracodawcy nie chcą godnie zapłacić za pracę, albo zatrudniają na śmieciówki i ludzi nie stać na rodzenie. I albo się jakoś ciągnie pracując we dwójkę, mając tylko jedno lub dwoje dzieci, albo rodzi się piątkę i "pracuje" jako mopsiarz. Dwa, prawie wszyscy młodzi ludzie się uczą. Więc zamiast wpłacać składki od 19-20 roku życia, zaczynają wpłacać dopiero w 25-26 roku życia. 5-6 lat opóźnienia to bardzo dużo kasy pomnażając przez ilość uczących się. Nawet jeśli ta osoba ucząca się pracuje to dostaje umowę zlecenie, czyli smieciówkę, bo niby taniej dla pracodawcy. Dobrze, że od stycznia tego roku te umowy są uzusowione. I tak dodając jedno do drugiego jesteśmy w ciemnej doopie. albo pracujesz poruszając się przy balkoniku, albo nie jesz, bo i tak nie ma kasy na wypłacenie ci emerytury. Jestem z pokolenia, które jest najbardziej poszkodowane, bo zaczynałam pracę w wieku 20 lat więc gdyby nie przerwa na dzieci, to miałabym 47 lat przepracowane. Natomiast pokolenie moich rodziców, to albo uciekło wcześniej na emeryturę, albo ma do przepracowania rok, dwa lata więcej, a i tak będzie mieć wyższą emeryturę, niż ja, bo liczona jest według starych zasad. Tu raczej nie ma co nad nimi płakać. Płacz nad sobą, czy będzie na tyle kasy w worze, żeby twoja emerytura wystarczyła choćby na leki.

Gość gość
gość dziś Dokładnie. Pisiory mydlą oczy, żeby wleźć nam do nawet do łóżek. Ale ich wyborcy (1/5 Polaków) tego nie widza i nie chcą widzieć. Widzą tylko te 500 zł i obniżenie wieku emerytalnego, których i tak nie dostaniemy. Miało być 500 dla każdego dziecka i od stycznia, teraz będzie od kwietnia i na wybrane dziecko. Skończy się na jednym dziecku w rodzinie i to w rodzinie wielodzietnej pod warunkiem niskiego dochodu, czyli głównie na patologi. Natomiast nie widzą tego co w tej materii zrobił rząd PO. Roczny macierzyński, co 10-15 lat temu było nie do pomyślenia. Ulga podatkowa prorodzinna, wypłacana do momentu, kiedy się dziecko uczy, a nie jak 500 do 18. (oczywiście patologia się rzuca, że nie odpisze wszystkiego, no to do roboty, to odpiszesz), becikowe na dzień dobry na świecie, roczne becikowe dla matek bez dochodu, czyli głównie studentki (patola też się cieszy). Do tego wszystkiego najniższa krajowa poleciała mocno do góry. Nagle się zrobiło to co rok. 7 lat temu 1200, od stycznia ponad 1850, a rok 2016 nie jest zasługą Pisu. Oczywiście, że nas ujajono w innych kwestiach, też mi się wiele rzeczy nie podoba, ale też coś zrobiono, a Pis tylko obiecuje. Jeśli coś zrealizuje to będzie tylko część obiecanek, bo na wszystko kasy niestety nie ma. Dla nich liczy się tylko i wyłącznie władza absolutna.

Gość gość
Kontynuujecie najgorsze tradycje polskiego warcholstwa i zaprzaństwa, tego samego, które w XVII i XVIII w. doprowadziło Polskę do upadku. Wzorem zaprzedanych magnatów i im oddanej, zapijaczonej, szlacheckiej hałastry, gotowi jesteście pójść na służbę do obcych, przeciwko własnemu, demokratycznie wybranemu rządowi i prezydentowi, których lżycie i poniżacie, ku uciesze tym, którzy Polsce źle życzą, dla której Jej suwerenność jest solą w oku. Targowiczanie z XVIII w. byliby z was dumni. Jesteście ich epigonami. Kim wy jesteście? Bo Polakami nazywać się nie powinniście. I nie możecie.

Gość gość
Nawet do Stanów polecieli na skargę zdrajcy odrywani od koryta! A hus mnie obchodzi co powiedzą Stany, UE, pan Schultz, pani Merkel i inni przedstawiciele państw dziarsko i nadzwyczaj dynamicznie eksploatujący Polaków dzięki zdradzie władzy narzuconej nam w 1945 przez Stalina i ich potomków. A warto pamiętać, że byli to wielcy wrogowie Polski i Polaków, zazwyczaj członkowie Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy pochodzenia semickiego. I to oni zaprzedali naszą Ojczyznę obcym państwom dwadzieścia pięć lat temu. A dziś, kiedy naród się budzi i ma szansę wybić się na niepodległość, głównie ekonomiczną to zdrajcy i koryciarze podnieśli wrzask. I tak jak kiedyś latali do Carycy Katarzyny na skargę na Polaków, to teraz latają do UE, Niemiaszków a nawet do Stanów. A moja rada jest taka. Lepiej niech się dziś wyniosą do swoich mocodawców, bo w naszej Ojczyźnie korytko już do nich nie powróci! Amen