Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marry93

Dziwny problem z głębokością

Polecane posty

Gość marry93

Mam dziwny problem, którego nie rozumiem. Umiem pływać bardzo dobrze, w szkole jeździłam nawet na zawody pływackie i często wygrywałam. W basenie, kiedy woda jest czysta i widać co jest "pode mną", mogę pływać na każdej głębokości. Problem zaczyna sie np podczas wakacji nad morzem. Mogę pływać w morzu póki czuję grunt pod nogami, jeśli przestaję go czuć- ogarnia mnie paniczny strach- zaczyna mi sie robić słabo, kręci mi się w głowie i cała się trzęsę. Wszystko przez to że woda nie jest idealnie czysta i na widzę nic patrząc pod siebie. Z tego co pamiętam od zawsze bałam się, że utonę. Nie wiem dlaczego. Po prostu kiedy czasem myślę o śmierci, od razu ogarnia mnie panika że mogę się kiedyś utopić, a to chyba najgorsza śmierć z możliwych. Dlaczego tak sie dzieje? Bardzo mnie to denerwuje. Znajomi normalnie pływają w morzu i nie rozumieją dlaczego ja z nimi nie chcę skoro umiem pływać. Co mam robić?

W mętnej wodzie nie widzisz co jest pod tobą, i masz wrażenie że tracisz kontrolę nad sytuacją. Wiele osób ma podobne wrażenia gdy znajdą się w całkowitej ciemności. To normalne.