Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy posilek

Polecane posty

Gość gość

mamusie jaki podalyscie swoim dzieciom pierwszy posilek przy rozszezaniu diety? I ile wtedy miesiecy mialo dziecko? Karmilyscie mm czy piersia?

Gość gość
4,5 miesiące, był karmiony mieszanie, pierwsza była marchewka

Gość gość
Poerwzzy posilek byl jak mial moj synek jak mial 3ipol msc i to byla kaszka mleczno ryzowa dla niemowlakow od 4msc.:) , pozniej stopniowo, po czwartym msc dawalam owoce, typu moje pierwzze jablko marchew itd :) , Potem tak samo obiadki i reszta to juz w zaleznosci od miesiaca dziecka, najpier dawalam p opol sloiczka a pozniej po calym :) , teraz nie wprowadzam po pol jak nowy daje ttlko od razu caly maly ma sześć miesiecy :)

Gość gość
jablko od 4 mies karmilam mm

Gość marysia8383
Marchewka była pierwsza po 5 miesiącu bo wcześniej nie chciał . Najlepiej wsadzona z władnego ogródka http://florexpol.eu/233-marchew , jeżeli macie taką możliwość. Wychodzi taniej i wiem co daje dziecku.

Gość gość
Pierwsza marchewka, teraz próbuje jabłko. Syn ma 5msc i karmiony jest naturalnie

Gość gość
Córka miala 4 miesiące - pierwsza marchewka, syn miał 4,5 m-ca i też marchewka,potem ziemniaczek,potem połączone i po kilku dniach już normalne obiadki i owocki,deserki. Na początku syn miał słoiczek obiadku na 2 dni, ale szybciutko wzrósł mu apetyt i zjadał wszystko. :)

Gość gość
Ja zaczynałam od kaszki, ale ciężko to nazwać pierwszym posiłkiem bo mały pluł nią na prawo i lewo, chyba ani łyżeczki nie przełknął. Potem było jabłko i to już jadł z zachwytem. MIał jakieś 4,5 mca, karmiłam wtedy wyłącznie piersią (tak, wiem, nie trzeba jeszcze wtedy rozszerzać diety).

Gość Pytająca Mamma
właśnie zaczynamy :) 4,5 m-ca pół łyżeczki ugotowanego ziemniaczka, od 3 dni Jutro marchewka - też pół łyżeczki. Aż do końca 6 miesiąca chcę karmić piersią, a potem dopiero wprowadzić większe stałe posiłki. Zresztą tak nam zaleciła doktorka - najpierw warzywka (żeby dziecko nie przyzwyczaiło sie do słodkiego smaku owoców, bo potem warzywka są blee), od 6 mca gluten można wprowadzić, od 7 mca jajeczko , a mleko krowie jakoś jeszcze później... No zobaczymy :) A Wasze dzieci najadają się warzywami? Na jak długo to starcza? 2h? 4-5h?

jak miała 4 mce dostała mrachewkę z ziemniaczkiem. Karmiona piersią. Ciężka to była przeprawa na początku, bo cycuś najlepszy ;)

Gość gość
Właśnie zaczynamy. 4mce i 3 tygodnie. Karmię piersią i na pierwszy ogień poszła marchewka (ekologiczna z ogródka).