Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariannocs

astma i bieżnia

Polecane posty

witam wszystkich :) juz pytalem na gazecie ale cos kiepsko z odpowiedziami. moja zona jest astmatyczka, ale bierze leki i mimo to stara sie byc aktywna fizycznie. problemem jak sie okazuje jest… smog. strasznie szkodzi, o ile jeszcze przy normalnych aktywnosciach przeszkadza to tylko troche, to juz przy wiekszej aktywnosci fizycznej robi sie masakra… dlatego myslelismy zeby kupic jakis sprzet do domu, mamy oczyszczacz powietrza, wiec moze bedzie lepiej. zona biega, wiec myslelismy o biezni. czy to dobry pomysl? to jest dodatek do roznych innych rzeczy ktore robi, ale biegania jej strasznie brakuje. co radzicie?

Jeśli Twoja żona biega już od dłuższego czasu, to wystarczy bieżnia magnetyczna - a ponieważ nie mają one napędu to są z tego względu o wiele tańsze. Sprawdźcie chociażby Sapphire Soka: http://www.abcfitness.pl/sprzet_fitness/bieznie/bieznia_treningowa_sapphire_sg-1500_soka.html W promocji kosztuje teraz niecałe 500 zł, a ma 2-letnią gwarancję. W razie czego jest miesiąc na zwrot, można też zakup rozłożyć na raty.

Gość gość
ja uważam, że jak ktoś biega to nawet nie będzie chciał stanąć na szrocie. tego typu cudeńka są ok, ale dla osób starszych, które nie biegają, a chodzą np. dla emerytów , zeby pochodzić w domu jak jest zimno i ślisko na dworzu. osoba która biega rozniesie to w pył. jeśli nie chcesz wyrzucić pieniędzy w błoto to zastanów sie ze 3 razy. moja ciotka uzywala magnetycznej biezni do rehabilitacji. sprawdzala sie, bo jakie obciazenie moze wygenerowac 70 letnia kobieta. potem przejelismy ta bieżnię do siebie. ćwiczyła na niej moja siostra 82 kg. bieznia pobyła u nas 7 miesiecy i sie rozleciała. jedyny plus taki ze kilkaset zł tonie majątek, no ale i nie bieżenia.

Gość gość
Niech pływa. Pływanie to najlepszy sport dla astmatyka.