Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lampionik

niejasne relacje z przełożonym lub kolegą z pracy

Polecane posty

Gość lampionik

Otóż mam bardzo dobre relacje z moim kolegą. On jest na znacznie wyższym stanowisku, można powiedzieć że czasem mi szefuje. Pracujemy razem od kilku lat, super nam się ze sobą rozmawia zarówno o pracy jak i tematach zupełnie z pracą niepowiązanych, możemy gadać godzinami. On jest w związku (nie ma ślubu ale wspólnie wychowują córkę), ja od 3 lat singiel. O tym że jest w związku dowiedziałam się parę miesięcy po tym jak się poznaliśmy i polubiliśmy, wcześniej słowem nie wspomnął o tym jakby nie było bardzo istotnym elemencie życia. Problem jest taki, że nie do końca rozumiem dlaczego on chce utrzymywać takie relacje ze mną, które w sensie emocjonalnym znacznie wykraczają poza normalne relacje szef-pracownik czy nawet koleżanka-kolega. Bardzo go lubię, ale to on głównie inicjuje te kontakty. Często wyjeżdża w delegacje, wówczas możemy rozmawiać godzinami. Mam wrażenie że rozmawia ze mną więcej niż ze swoją partnerką, a przecież do niej powinien dzwonić. W kategorii fizyczności nigdy nie doszło do niczego, co miałoby choćby namiastkę romansu, zawsze zachowuje dystans, choć wydaje mi się, że uważa mnie za atrakcyjną dziewczynę. Zresztą ja nigdy nie zdecydowałabym się na romans z facetem, który jest w związku. Ostatnio coraz częściej myślę, że ta relacja jest trochę dziwna. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość gość
może chce po prostu potrzeuje się wygadać

Gość lampionik
podnoszę

Gość gość
pomału wycofuj sie z tej relacji chyba że chcesz być tą trzecią, nie miej dla niego czasu po pracy powinno wystarczyć