Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston w II połowie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was przyjmowała Duphaston w drugiej połowie ciąży na twardnienia brzucha i skracanie szyjki? proszę o odpowiedź osoby biorące ten lek w 2 połowie ciąży (nie w pierwszej) Czy dziecko urodziło się zdrowe?

Gość gość
brałam duphaston przez całą ciążę, d 16 tc również luteinę, dziecko jest zdrowe

Gość gość
Sama nie brałam, ale znam kobiety które brały właśnie ze względu na skracającą szyjkę i/lub twardnienie brzucha. Wszystko ok.

Gość gość
dziękuję bardzo za odpowiedzi - w jakich dawkach brałyście ten lek i dokładnie w jakich tygodniach? Jestem lekko przerażona bo naczytałam się o feminizacji płodów męskich, o późniejszych problemach w okresie dojrzewania - hormonalnych, autyzmie itd :(:( pocieszcie mnie proszę, bo mam synka i boję się jak taka pokaźna dawka progesteronu na niego wpłynie

Gość gość
jak pisałam wcześniej brałam 3x1 duphaston i potem jeszcze do tego luteinę 2x2, syn ma i jądra i penisa na miejscu

Gość gość
Btałam najpierw luteine a od drugiej połowy własnie duphaston.Co prawda i tak urodziłam grubo przed czasem,ale moj synek jest 100% małym facetem Ma dwa i pol roku i mimo skrajnego wczesniactwa jest duzym dzieckiem

Gość gość
Dziekuj***ardxo:) ktos jeszcze bral?