Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darcia23

Wiesz jak karmić Pedigree lub Whiskas?

Polecane posty

Gość darcia23

Hej! Kupujecie Pedigree? wasze psiaczki je lubią? Moja spróbowała dzisiaj pierwszy raz karmę mokrą kurczakiem, bardzo jej posmakowało i wszamała całą paczuszkę :) Obawiałam się tego! bo jest wybredna, i zajadała Chappi, a teraz dołączy do nas Pedigree! Świetnie pachną, mokre karmy, a suche też smakowicie wyglądają:) Jesteście ambasadorami wiesz jak karmić? Ja dzięki tej akcji dostałam świetny pakiet żywieniowy na 2 tygodnie, Kaja (mój piesek) była zadowolona i skakała mi na paczuszki :P Piszcie swoje opinie :) Moja jest taka że, te karmy zrobiły na mnie miłe wrażenie i zapewne zagoszczą u mnie na długo.

Gość gość
PRZESTAN SPAMOWAC, ile ci placa za WOMM? zenada, whiskas i pedigree to najgorszy syf z uzalezniaczami

Gość gość
No tak, Whiskas, Pedigree i Chappi sa produkowane przez jeden globalny koncern- Mars. I juz wiadomo, kto ci placi za te brednie :D

Moja pierwsza kota była karmiona zza młodu zwykłą karmą itp., i wiecznie były kłopoty ze zdrowiem: infekcje, problemy żołądkowe. Nie przyszło mi wtedy do głowy, ze to kwestia karmy, w ogolę nie wiedziałam, ze istnieją jakieś inne produkty. Po przejściu na karmy z wyższej polki kłopoty się skończyły. Polecam whiskas.

Gość gość
Mój kotek również dostał karmę i szybko się przekonałam, że bardzo mu smakuje. Polecam serdecznie karmę Whiskas :)

Whiskas- zdecydowanie polecam. Kotek zdrowy i aktywny. Brak problemów żołądkowych.

Gość gość
Pedigree to tylko firma nic więcej która się ceni a dziadostwo spójrz ile tam jest % mięsa i zacznij ruszać mózgiem kot to nie jest kura że zboża ma jeść. Ja kupuje karmę co ma 60% mięsa tylko że dla psa.

Gościu [2016.04.08 , Mięso to przede wszystkim źródło białka. Ile te 60% mięsa daje białka w twojej karmie? Wiadomo, że pies musi otrzymać minimum 18% białka w suchej masie pokarmu. Każdy nadmiar jest zużywany, jako źródło energii, która równie dobrze może być dostarczona z tłuszczu lub węglowodanów. Kluczem do oceny wartości odżywczej jest oznaczenie karmy jako pełnoporcjowej Karmy Pedigree są karmami pełnoporcjowymi, z więc posiadającymi odpowiednio zbilansowane składniki odżywcze z energią, przystosowane do wieku zwierzęcia i odpowiadające jego zapotrzebowaniu określonemu w normach żywieniowych, takich jak np. FEDIAF. Żadna karma oznaczona jako pełnoporcjowa nie może zawierać tylko 4% mięsa w składzie. Mit 4% mięsa wynika z błędnego odczytania etykiety karmy. Etykiety opisujące skład karmy dla psów, które w samej nazwie produktu zawierać będą nazwę surowca mogą zawierać jego minimalną zawartość pozwalająca na określoną prawem deklarację. Określenia te zostały formalnie sprecyzowane i oznaczają, że w karmie z kurczakiem znajduje się co najmniej 4% kurczaka, w karmie „bogatej w kurczaka” jest powyżej 14% kurczaka, w karmie „danie z kurczaka” znajduje się powyżej 26% kurczaka. Te zawartości odnoszą się jedynie do deklarowanego rodzaju surowca, a nie całkowitej zawartości mięsa i surowców pochodzenia zwierzęcego, która zawsze jest dużo wyższa, tak, aby spełniać normy żywieniowe psów. Zboża to źródło skrobi – łatwo przyswajalnego źródła energii, co jest dobrą alternatywą dla zawartości tłuszczu w karmie (innego nośnika energii). Właściwie zbilansowana dieta psa oparta o węglowodany jest pełnowartościowym pożywieniem, często wykorzystywanym w dietach leczniczych (np. w leczeniu zapalenia trzustki czy otyłości). Brak jest dowodów na to by skrobia w karmach kompletnych i zbilansowanych szkodziła psom.

Ja polecam gotowe propozycje firmy pedigree. Mój pies je suchą karmę, mokrą i smakołyki właśnie z tej firmy. Pies waży 9-10 kg, kundelek, ma 10 lat i nigdy nie miał problemów po zjedzeniu właśnie tej karmy. Czytam zawsze etykiety i opinie, ale każdy piesek jest inny i reaguje inaczej, na szczęście mojej kropce odpowiada karma pedigree i dlatego się jej trzymam. Najbardziej lubi pedigree rodeo i dentastix- po którym ma zdrowe, czyste zęby. Kropka również uwielbia saszetkę z wołowiną w galarecie po której jest szczęśliwa i pełna energii do zabawy.

Gość SK94
Najlepsze firmy produkujące karmy dla psów i kotów, moje zwierzaki od najmłodszych lat zajadały się wszystkim co Pedigree i Whiskas przyrządzają dla naszych czworonogów. Jestem jak najbardziej zadowolona i polecam każdemu kto posiada psa i kota.

Ja wiem jak karmić Whiskasem. WCALE NIM NIE KARMIĆ! Największy syf na rynku :(

Gość gość
Pedigree to świetna marka. Posiada pełnowartościowe produkty, bezpieczne dla zdrowia naszego pupila. Dentastix świetnie dba o zęby i dziąsła naszego pieska, polecam

Pedigree i Whiskas to taki Mcdonald's dla zwierzaków - pewnie, że go uwielbiają, ale czy nasze dzieci nie uwielbiają też słodyczy? To akurat nie zawsze powinien być wyznacznik dobrej karmy. Patrzcie zawsze jaka pozycja jest wymieniona jako pierwsza w skaldzie: MUSI to być mięso, a najlepiej żeby znać udział % (co się rzadko zdarza!). Jak nie chcemy wdawać fortuny a kupić dobrą karmę to polecam np. BRIT PREMIUM (np. taka: https://www.przydomu.pl/karmy-dla-psow-kotow.html)