Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mialyscie podobne obiawy ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny. Mam pytanie do mam ktore doszukiwaly sie obiawow ciazy. A wiec, okres mam regularnie powinnam dostac go 28 grudnia owulacje mialam 18stego grudnia robilam testy owulacyjne kochalam sie z moim mezem w ten dzien. Teraz powiekszyly mi sie sutki bola przy dotyku, wczoraj sylwester a ja nie moglam nic pic bylo mi niedobrze na sam smak piwa wodki, czasem w dzien lekko kluja mnie jajniki czesciej lewy podbrzusze od czasu do czasu polsuje. Moj sluz jest bialy pomiszany z przezroczystym i jest go troszke wiecej niz zazwyczaj. Pobolewa mnie glowa tak dwa razy dziennie. Czy ktoraj z mam miala podobne obiawy te wczesne.

Gość bella  86
To są typowe obiawy, ale nie musiszbyć w ciąży.

Gość gość
A co wychodzi z testu? Jestem 3 raz w ciazy i takich objawow nie mialam nigdy, ale nigdy nic nie wiadomo. Dlugo sie staracie?

Gość gość
Parenting.pl Pani ginekolog odpowie Ci. Pozdrawiam I wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Gość gość
zrób test to będziesz wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie. każdy może inaczej mieć początkowe obJawy ciąż.u

Ja mam podobną sytuację tylko u mnie test pokazał 2 kreski :) Sutki faktycznie bolą i wczoraj czułam się jak na okres, na szczęście @ nie przyszła za to jest biały śluz i ból tak jakby lewego jajnika . Ja nie piłam więc nie wiem jak to z alkoholem jest.

Gość gość
Staramy sie 5 miesiecy. Test zrobie jutro poniewaz pilam wiec musze odczekac aby test wyszedl prawidlowo. Jaki wlasciwie poczatkowo jest ten szluz moj jest miejscami bialy a miejscami przezroczysty czy to dobrze?

Starasz się o dziecko i pijesz alkohol?? Kobieta będą w ciąży może plamić i nawet nie wie czy jest w ciąży a pijąc alkohol bardzo szkodzi dziecku, szczególnie od tych 6 tygodni , gdzie rozwija sie zarodek. Słyszałaś o FAS? Płodowy Zespół Alkoholowy ?

Gość gość
Czytelniczka24 Nie popadajmy w skrajoności w skarajność - kobiety starają się o dziecko czasem po parę lat i wg Ciebie mają w tym czasie nie funkcjonować normalnie? Myślę, że autorka jest osobą odpowiedzialną i zna umiar. Jak będzie w ciązy to z pewnością nie będzie kosztować alkoholu. A Ty od razu straszysz i wyskakujesz z Fasem.

To moje osobiste zdanie, jeśli się staram to nie piję. U mnie przez 2 lata starań nie zaszłam i wiedziałam że nie zajdę więc mogłam sobie pozwolić ale w momencie gdy wiedziałam że na pewno nie jestem w ciąży, a gdy podejrzewałam że może jakimś cudem jestem robiłam test.

Gość gość
Ja powinnam dostać @ kolo 20.12 a 23 wystąpiły plamienia na drugi dzień już znikło. .. od kilku dni mnie mdli a od wczoraj mam wrażliwe sutki. Wizyta u gin 7 ... testy niestety nie wykazały u mnie ciąży ale nie wiem czy nie za szybko je zrobiłam no i jestem jakimś ewenementem bo w pierwszej ciąży robiłam ich kilka i żaden nie był pozytywny a przy pco umówiłem się na odległy termin wizyty u lekarza i się okazało ze jestem w 4mc o.O także testami sugerować się nie mogę (zrobiłam dwa). Trzymajcie proszę kciuki żeby mi się udało. .. to już 1.5 roku starań. .. /M

Gość gość
Teraz to szczerze powiem, że szkoda mi tych 40zl :p skoro za tydzień wszystko stanie się jasne i ewentualnie gin zleci bete żeby określić przyrost ;) także wole cierpliwie poczekać chociaż już mam w planie w pon zadzwonić do przychodni czy nie ma wcześniejszego terminu :) może ktoś zrezygnował :) Kurde czuje że się uda! ! :D /M

Gość gość
okres się czasem opóźnia z różnych powodów jak stres, przemęczenie, przeziębienie itp... Co do badań ginekologicznych powinno się uważać bo czasami dochodzi do groźnych zakażeń pochwy bo rękawiczki nie chronią pacjenta lecz tylko lekarza a gabinety lekarskie i szpitale to siedlisko zarazy. Dlatego mamy prawo pacjenta ust 2008 r art 21 do obecności osoby bliskiej podczas badań pochwy i zabiegów cc czy porodu naturalnego. Personel się broni przed niekorzystnym świadkiem jakim jest osoba bliska lecz gdy wyprosi to ubezwlasnowalnia pacjenta naruszając Prawo! !! To osoba bliska powinna prosić o zmianę rękawiczek gdy coś dotknie w gabinecie gin. A co do antykoncepcji tylko nie szkodzi prezerwatywa i kalendarzyk reszta to szkodliwy syfff.Zaraz tu po mnie wpisze się jakiś gin krytykując bo nie chcą osób bliskich przy badaniach czy zabiegach naszych Świadków! Mój mąż jest przy Każdym badaniu cipki i pomagał mi przetrwać porody. Moja babcia rodziła w domu nie była nigdy u ginekologa prowadziła ją akuszerka poród był przy dziadku lub kimś z rodziny ciocia itp... Nigdy nie miała problemów z zakażeniami i do żyła sędziwego wieku.

Gość gość
ja za bete płaciłam 26zł a nie 40 ale wiesz to była moja druga ciaza tez kilka msc wyczekiwana ale musiałam JUZ wiedziec- co do objawow to moze a nie musi to byc to. wiec nikt ci nie powie z tego co opiszesz. ja np czułam sie normalnie jakbym miałą okres dostac bo przez dwa dni miałam skurcze takie jak miesiaczkowe jak zwykle.

Gość gość
bete robisz rano a o 16 juz masz wynik na cito:)

gość dziś Uspokoiłaś mnie, bo bardzo się obawiałam że okres zaraz przyjdzie, kręgosłup boli 2 dzień. M. U mnie beta 28 zł i jakoś mi nie szkoda , bo gin i tak nie da Ci skierowania więc i tak płacić będziesz.

Gość gość
U mnie niestety rąk tanio nie jest... ja w ogóle nie czuje jakbym miała dostać @... wiem ze objawy mogą mieć różną przyczynę. .. np. Pol roku temu spóźnia mi się okres bardzo długo wtedy od razu zrobiłam bete wyszła ujemna. Poszłam do gin i powiedział przy usg ze jest pęcherzyk ale żebym się nie nastawia la bo endometrium jest malutkie i się prawdopodobnie nie zagniezdzi. .. i rąk tez było. .. teraz po prostu uzbroilam się w mega cierpliwość ;)

Gość gość
A ten biały wodnisty śluz czy bardziej wydzielina też występuje. .. ciągłe uczucie "mokra"... /M

M ja mam tak właśnie i czuję potrzebę żeby się myć częściej. I oczywiście mdłości. Kiedyś nie lubiany a dziś jak nektar dla Bogów - Ananas!

Gość gość
Mdłości są okropne.... i głód jednocześnie. Ja ostatnio weszłam na sklep- bo pracuje w biurze w markecie- to dostałam od tych zapachów zwrotów głowy a najśmieszniejsze ze na widok bułki dostałam slinotoku. .. ale wiem ze takie objawy subiektywne często nam funduje nasza psychika szczególnie w takich sytuacjach.... Czytelniczka a ty kiedy będziesz robiła test albo betę? Czy też idziesz od razu na wizytę? /M

M ja już mam 3 ciążowe testy za sobą i 3 owulacyjne , bo od nich się wszystko zaczęło :) 29 dc cyklu słaba na teście hcg płytkowym czułość 25 , na strumieniowym 10 czułość 30 dc 2 kreski i dziś 31 dc na płytkowym 25 czułość 2 kreski ale ta 2 nie aż tak ciemna. Dziś 31 dc i teoretycznie powinnam dostać @ . Jeśli @ nie przyjdzie to w poniedziałek :) U mnie apetytu brak , ale jem coś tam. Znowu gdy czuje głód bardzo szybko się zasycam. Nie wiem czy to dobrze .

Gość gość
Hejka ja mialam podobnie bole glowy i bolaly mnie piersi zrobilam test 4 dni przed @ i wyszly wyrazne kreski obecnie jestem w 6tc.mielismy prezent na swieta wesola nowine:)

gość dziś To gratulację :) Oby kruszynka rosła zdrowa. Betę zrobiłaś ? Ja się boję tak w pełni cieszyć ciążą. Jeszcze nie mogę uwierzyć że w niej jestem. Dla mnie to cud, po leczeniu i staraniach w końcu gdy weszłam do innego związku , po 2 miesiącach starań 2 kreski . Dla mnie to nowość.

Gość gość
Bardzo Wam gratuluję :) Mam cichą nadzieje że da Was dołączę ,) Ale staram się bardzo żeby się nie nakrecac chociaż to bardzo trudne...

Gość gość
Taaaak, my wszystkie tez co miesiac mamy ciaze urojona!

Gość gość
Gość 17.05 to byłam ja M. Nie wiem czy mam zakładać konto bo często bywa tak ze wątek przestaje się rozwijać a maile są nadal w bazie... Jejku fajnie ze wy już wiecie... Żałuję że prawdopodobnie nigdy nie zobaczę tych słynnych dwóch kresek na teście Ciekawe dlaczego tak się dzieje że mimo ciąży (pierwszej) nic nie wykazywały. ..

Gość gość
Nie wiem jak się zarejestrować korzystając z telefonu :/ /M