Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czytelniczka24

Boję się cieszyć ciążą.

Polecane posty

Wreszcie zobaczyłam dwie kreseczki!!!! W 29 dc druga była ledwo widoczna z testu o czułości 25, natomiast 30 dc z testu o czułości 10 druga była już niemal taka, dziś 31 i z testu o 25 jest troszkę ciemniejsza od wczorajszej. Dodam że cylke mam w miarę regularne 30-31 dni. Temperatura od 3 dni 37,1 . Przyznam że wcześniej nie mierzyłam. Nie sądziłam, że tak szybko mogę zajść w ciąże , bo już w 2 miesiącu starań, ale 27 dc zrobiłam sobie test owulacyjny i wyszedł pozytywny , na drugi dzień tak samo bardzo mocne kreski kiedy na owulacje nigdy takich nie miałam więc pomyślałam , że może owulka się przesunęła. Jestem w szoku ponieważ miałam męża z którym byłam 8 lat w tym 3 lata po ślubie, nie zabezpieczaliśmy się już 2 lata przed ślubem. Niestety nie mogłam zajść w ciąże po 2 latach starań. Brałam leki i on brał leki i nic. Teraz mam od długiego czasu mam innego mężczyznę i postanowiliśmy zacząć się starać o dziecko. W pierwszym cyklu okres przyszedł w 28 dc , a dziś jest 31 dzień okresu nie ma , chociaż wczoraj czułam się tak źle , dokładnie tak jak na okres. Boję się zacząć cieszyć się tymi kreskami, w poniedziałek pójdę na betę i się okaże czy to rzeczywiście ciąża.

Gość gość
Czytelniczka ciesz się ale po cichu :) tak jak ja. Twoja historia bardzo przypomina mi moją. Podobnie jak Ty byłam w długim związku staraliśmy się długo o dzidzie. Teraz mam nowy związek i podobnie w drugim cyklu się udało. Nie wierzyłam w ciąże nawet gdy byłam u lekarza i widziałam jeszcze wówczas zarodek, uwierzyłam gdy zobaczyłam bijące serduszko i moje 6cm szczęścia. Więc nie nakręcaj się ale dbaj o siebie. Bierz kwas foliowy i odpoczywaj. Trzymam kciuki za Ciebie :)

Biorę RS Szelazo, ponieważ mam niedobór żelaza a w tym jest i żelazo i kwas foliowy i wit c . Nie uwierzę dopóki nie zobaczę tak jak Ty:) Już urodziłaś czy nadal jesteś w ciąży ? Robiłaś betę ?

Gość gość
Jestem w 13tc. Beta mi wyszła 45, jak będę w domu to podam dokładniej nie mam badan przy sobie. Ja robiłam badania prenatalne ze względu na wiek. Gdzieś tu na forum pisałam chciałam się przyłączyć do mam na lipiec 2016 ale ciężko się wkręcić jak już post ma ponad 50 stron. :)

Badania prenatalne dobrze wyszły mam nadzieję :) Niestety wiem że ciężko się gdzieś wkręcić jak już jest zbita grupa.

Gość gość
gość dziś Gość wbijaj do nas, post ma co prawda 50 stron, ale co chwile przychodzą nowe mamy i wymieniamy się doświadczeniami :) zapraszamy

Gość gość
Podejdz do tego na chłodno, ja swoja pierwszą ciaże straciłam w 7tc, było to 4 lata temu. Teraz gdy zobaczyłam dwie kreski przystopowałam bo bałam się podobnie jak Ty. Ja mam 35 lat dlatego te badania prenatalne, ale ryzyko jest znikome. Jestem teraz spokojna widziałam na usg dzidzie pięknie się rozwija, fika koziołki :) Zobaczysz nie nakręcaj się u Ciebie też będzie dobrze. :)

Gość gość
Jestem w domu i mogę podać moje wyniki. beta 45,9 a PAPP-A 1,470 dobrze sie na tym nie znam ale moja gin powiedziała że wyniki mam dobre. A ja na Twoim miejscu poczekałabym z tą betą. Lepiej umów się na wizytę, a tak w ogóle to który to tydzień ciaży? Ja poszłam w 6tc i wtedy potwierdzona została ciaża.

Gość gość
o to jednak czytelniczko planujesz ta bete bo w innym watku, który załozyłas pisałas ze ,,szkoda ci kasy"

Gość gość
Odeszłaś od męża z powodu niemożności zajścia w ciążę i teraz spodziewasz się dziecka konkubenta? Myślisz, że to nagroda za cudzołóstwo?

I to jest mój PIERWSZY I OSTATNI WĄTEK. I nie odeszłam od męża, bo nie mogłam zajść w ciążę. Nie wiem skąd ludzie biorą takie głupoty.

Gość gość
masz racje czytelniczko-pomylilam cie z kims innym:)

Gość Czytelniczka24
gość dziś Mi na badanie nie jest szkoda pieniędzy, boję się tylko o wynik tego badania.

Gość gość
Czytelniczko więc jak to lekarze liczą 4tc. Pierwszy dzień ostatniej@ a dziś już 02.01 :) Nie rób bety poczekaj 2 tyg i idz do lekarza

gość dziś nie wiem czy mam na tyle cierpliwości ;) Tak myślę czy jakbym zrobiła betę w poniedziałek a potem w środę żeby zoczyć czy wzrasta hcg to jeśli by nie wzrastało to czy mogłabym coś z tym zrobić ??

Gość gość
Badz cierpliwa, zamiast bety zrób test w srode, jak beta wyjdzie zle bedziesz się martwić. Ja pierwszym razem tez po zrobieniu testu nakreciłam sie na bete, zanim odebrałam wynik wszystko poszło. Dlatego za drugim razem już się nie nakręcałam. Poczekałam na wizyte lekarza, który potwierdził ciąze. Lepiej zapisz się na przyszły tydzien i zobaczysz co powie. :)

Gość gość
A zauważyłaś jakieś objawy?

gość dziś Czasami mam objawy ,a czasem nie ;) Głównie to mdłości i senność. Kręgosłup mnie boli od 2 dni i czasem lewy jajnik dlatego mam cały czas wrażenie że @ przyjdzie Tak wyglądają testy: http://zapodaj.net/images/7671a9c321081.jpg Ta 2 najjaśniejsza to test 25 czułość z 29dc Ten długi to czułość 10 z 30dc A ten ostatni 25 czułość z 31 dc Nie chce już testu robić.

Gość gość
Ja też boję się radości z ciąży. Boje się kupować ubranka czy resztę wyprawki bo mam takie okropne myśli, że wtedy na pewno pojawią się komplikacje. A dodam, że jestem już w 22 tygidniu... czuję jak moje maleństwo się rusza ale nadal boję się zapeszyć

Gość gość
Czytelniczko, patrząc po zdjęciach powiem Ci, że okres nie przyjdzie:)

W 22 tyg to już serduszko bije jak dzwon :) Ciesz się:) Ja mam ochotę krzyczeć że będę mamą ale u mnie to naprawdę nic pewnego, nie tak jak u Ciebie ;) Gratuluje i dziękuję za wsparcie, też mam nadzieje że @ nie przyjdzie chociaż jajnik mnie pobolewa.

Gość gość
Bylam w ciazy... Bralam furagin bo myslalam ze sie naziebilam. Objawy poczatkowe tez jak na okres. Ciesz sie kochana. Mnie ciaza zaskoczyla - aczkolwiek niezabezpieczalismy sie z mezem 8miesiecy. Teraz juz 8mio miesieczna coreczka wlasnie smiga mi w chodziku. ;-) a druga kreska w tescie dlugo byla blada.

Gość gość
I kiedy ginekolog potwierdzil ciaze tez sie balam... Caly czas... A pod koniec kiedy wszyscy zastanawiali sie do kogo corka bedzie podobna, ja po cichu modlilam sie zeby urodzila sie w pelni zdrowa i sprawna.

Gość gość
I robcie badania prenatalne, nie bagatelizujcie pobolewania brzucha w ciazy! Lepiej isc 100x do ginekologa niz 1 raz za malo.

My się starliśmy o maluszka ale u Nas to caaaałkiem inna bajka. gość dziś a @ Ci się spóźniał ? Jak ma na imię córeczka? Właśnie mnie brzuch nie boli i to mnie martwi. Boli mnie tylko jajnik ale nie bardzo, czasami zakuje, szczególnie jak długo siedzę. Nogi na nogę nie zakładam już.

Gość gośćyanka
Czytelniczko widziałam Twoje testy i tak po cichu gratuluje :) mnie tez jajnik czasem zakuję, pytałam gin to mówiła, że macica się przygotowuje i to normalne. Piersi bolały i bolą nadal, żyłay wylazły prawie na wierzch. Mnie do 7tc strasznie mdliło-mleko pomagało. Nadałam sobie nick bo troche gosci przybyło :)