Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Olbas oil salicylan metylu

Polecane posty

Gość gość

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :). Jako że sezon przeziębieniowy postanowiłem kupić coś na katar i wybór padł na olbas oil. Pojawiły się jednak wątpliwości, które może jakiś chemik lub farmaceuta forumowy pomoże mi rozwiać. Na stronie dbam o zdrowie Ulotka leku - dawkowanie, działanie, zastosowanie skład różni się w porównaniu do strony apteki internetowej doz . Na tej drugiej stronie w składzie olejku znajduję się salicylan metylu. Zgodnie z wikipedią : Stosowany miejscowo na nieuszkodzoną skórę jako lek przeciwbólowy, przeciwzapalny i rozgrzewający. Być może źle rozszyfrowałem nazwę, ale z tego co piszą na stronie http://www.magicznyogrod.pl/zielarnia/zwiazki-pochodzenia-naturalnego/salicylan-metylu.html Salicylan metylu stosowany jest w lecznictwie wyłącznie miejscowo..Wytwarza się wyłącznie preparaty do użytku zewnętrznego.PRZECIWWSKAZANIA I INTERAKCJE: Jest trujący po przypadkowym zażyciu doustnym ! Czy ten olbas nie zaszkodzi przy inhalacji płucom. Nie chciałbym sobie zrobić kuku. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować