Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po czym poznajecie ,że czlowiek jest inteligentny ?????szczerze

Polecane posty

Gość gość
Po tym jak szybko rozwiązuje sudoku i jak potrafi odnaleźć się w każdej sytuacji, dopasować do rozmowy z każdą osobą. xx zgadzam się :), aczkolwiek inteligentni ludzie czesto bywaja bardzo malowmowni, wiec z tym dopasowaniem do rozmowy niekoniecznie...

Gość gość
Zaciekawił mnie ten temat bo wielokrotnie w życiu byłem oceniany jako bardzo inteligentny... ale leniwy. Zawsze puszczałem to mimo uszu, ale może coś w tym było. Wydaje mi się, że kilka osób celnie to określiło. Między innymi gość z 18:10. Umiejętność szybkiej reakcji, riposty. Nie dawanie się zapędzić w tzw. "kozi róg". Często osobami inteligentnymi są "dusze towarzystwa". Pomimo, że mam wyższe to nie zawsze ma związek z wykształceniem. Spotykałem ludzi piekielnie inteligentnych bez jakiegoś specjalnego wykształcenia. Zauważcie jak często tzw. kujony z waszej klasy nic w życiu nie osiągnęły. Po prostu nie wystarcza samo wkuwanie materiału. Tym osobom często brakuje samodzielnego myślenia, lotności umysłu. Kolejna sprawa, że nie trzeba się urodzić inteligentnym. Ja zawsze miałem szerokie zainteresowania. Od dziecka bardzo dużo czytałem i tu wydaje mi się jest kolejny klucz do tego. Oczytanie, zasób słownictwa - naprawdę poszerzają się horyzonty. Wydaje mi się, że pewne sprawy kształtują się z wiekiem. U siebie zauważyłem, że często męczą mnie rozmowy z ludźmi. Czasem po prostu bije od nich taka głupota, że zastanawiam się jak najszybciej z takowej rozmowy się wywinąć. Mam też kłopoty z nawiązywaniem stałych znajomości. I wcale nie wynika to z jakiegoś wywyższania, po prostu nie nadaje z nimi na jednych falach. Ps. Dość ciekawym doświadczeniem był dla mnie czas gdy zacząłem wpadać na czaty. Mnóstwo dziewczyn chciało się umawiać, dostawać namiar. Twierdzilo jaki to jestem inny niż wszyscy, że umiem rozmawiać, słuchać itd. Z czasem zacząłem z tego korzystać z premedytacją. Jak to młody człowiek korzystałem i wracałem do domu nad ranem. Także dziewczyny jeśli szukacie inteligentnych spróbujcie troche poczatować z facetami. Mały eksperyment. Najszybsza metoda przekonania się czym jest inteligencja bez wychodzenia z domu. Już na początku rozmowy zobaczycie z kim macie do czynienia, a inteligentnego rozpoznacie na pewno.

Gość gość
hehehehehe