Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie imię pasuje do Konstatnyna?

Polecane posty

Gość gość
Vincent,Brunon,Dorian, Leo.Oczywiście dla mnie nr1 to Vincent.

Gość gość
Hugo Kołłątaj z histori mi sie kojarzy nie bardzo to imię.Może Roch?

Gość gość
Pisownię chcę polską. A Wincenty to mi się mało podoba. Jak u Witosa. Dorian jest faktycznie ładne. Leo to zapożyczenie w stylu Alan, którego nie znoszę (tu przepraszam mamy Alanów). To już Lew fajniej brzmi, choć znowu - po rusku, a ja za ruskimi imionami nie przepadam.

Gość gość
Dajcie spokój to prowo. 7 konstantych w szkole ma? Jaja sobie robi? Nawet tak oklepanych imion jak Julia czy Zofia wśród znajomych nie będzie tyle w sredniej wielkości szkole

Gość gość
Mnie też się kojarzy z Kołłątajem i ale mimo wszytko brzmi atrakcyjnie. Roch nie bardzo. Jak Roch Kowalski, albo syn Kayah.

Gość gość
Ja bardzo lubię Timo :) Niemiecka ( i skandynawska chyba) skrócona wersja Tymoteusza. Ale wydaje mi się, że jak jeden ma długie to drugi powinien mieć minimum średniej długości, stąd ten Hugo niezbyt. Autorko, wejdź na jakieś strony o imionach, losuj i sobie sprawdzaj. Bo nie wiem czy ktoś tu coś ciekawego zaproponuje, gusta są różne i jak Ci napiszę Sergiusza, Rajmunda czy Juliusza to raczej nie będziesz zainspirowana :D

Gość gość
Nie wiem gdzie ty mieszkasz, że nie masz Konstantych w rocznikach po 2000 r., bo u nas jest pełno! Do tego ludzie nadal nazywają tak dzieci. Dwóch kolegów z pracy nawet ma w domu Kostków.

Gość gość
Sergiusz to mój sąsiad Sergiej. Ruskie. :) Juliusz to Julek, których teraz pełno wszędzie w różnej postaci (Julian, Juliusz). To trzecie za bardzo odjechane jak dla mnie. Nie chcę skrajności.

Gość gość
To napisz autorko gdzie mieszkasz. Walisz taką scieme ze az boli. 7 dzieci i jeszcze 2 dorosłych. I bog wie ile konstantych skoro konstantynow tyle

Gość gość
Nie dwoje dorosłych tylko moi koledzy mają synów o takim imieniu, haha :D Czy ja piszę po chińsku? Jeden ma 9 l. drugi 3 l. A szkoła jest w Wawie i nie jest małą prowincjonalną budą. Poza tym ja piszę o Konstantych, a nie Konstantynach. Mój jest Konstantyn, ale reszta ma po prostu Konstanty. Weź się ogarnij i skup na tym co czytasz zanim zaczniesz kogoś o cokolwiek posądzać, bo to męczące wkoło wyjaśniać, że A to nie B i tak w kółko, bo ci się nie chce myśleć nad tym co ktoś pisze.

Gość gość
Ale nie wiem czemu dla Ciebie Konstantyn a Konsanty to taka wielka różnica skoro zrównujesz Juliusza i Juliana.

Gość gość
Autorko ty z Warszawy jesteś? Bo taka chamka z Ciebie aż boli...

Gość gość
Hugo mi nie pasuje do Konstantego. Szukalabym czegos dluzszego. Moze Konrad lub Kornel?

Gość gość
Ja jestem chamką? Haha :D Jeśli ktoś tu jest chamką to raczej nie ja. Czytaj uważniej. Ja nikogo nie atakuję.

Gość gość
Dla mnie właśnie nie ma różnicy między wersją z N i bez, ani nigdzie tak nie napisałam. Czemu nie czytacie ze zrozumieniem? Nawet już mi się nie chce odpisywać i w koło coś wyjaśniać, bo ludzie nie czytają, przekręcają. To bez sensu.

Gość gość
Hildebrand mu daj. Im dziwniejsze tym lepiej? Ale patrząc jak wybrzydzasz nie dawaj żadnego. Będzie mega wyjątkowy. O to przecież chodzi, nie myślisz że będą się nabijaly z niego w szkole ale o tym że będziesz orginalna. Współczuję

Gość gość
"bo Konstantych było sporo w zbliżonym przedziale wiekowym, dlatego zmieniliśmy formę " Tu napisałaś, że dla Ciebie nie ma różnicy czy jest z N czy bez? :D Bo jak dla mnie zmieniłaś by było oryginalniej. Więc jednak robi Ci rożnicę. Znałam taką dziewczynkę, wtedy 7 lat miała. Nazywała się Victoria i każdemu z dumą podkreślała, że w klasie ma 4 Wiktorie, ale ona JEDYNA jest przez V i C. I z nią mi się aktualnie kojarzysz ;)

Gość gość
Gdybyś czytała, to zauważyłabyś, że nie wybrzydzam, bo niektóre z propozycji mi się podobają, a jak mi się coś nie podoba to piszę dlaczego, dlatego odczep się i zajmij swoimi sprawami. Jak ja nie mam niczego do napisania na jakiś temat, to po prostu na niego nie wchodzę i nie tracę niczyjego czasu. Nie masz ciekawszych zajęć w nowym roku? Idź zjedz kolację na to konto, bo przyczepiłaś się jak rzep wiesz czego... Daj już spokój i się nie męcz.

Gość gość
No i co, że było sporo Konstantych i że zmieniliśmy formę? Czy to aż takie wow? Przecież to nadal jest to samo imię. Co z tego, że ma jedną literę więcej? Nam taka forma pasuje i jest git. Nie masz życia dziewczyno, żeby się takimi głupotami zajmować i jeszcze dochodzenia robić, jakby nie wiadomo o co chodziło.

Gość gość
Rozmawiasz z kilkoma osobami, geniuszko ;) Po prostu zwróciłam uwagę, że skoro celowo dodajesz jakieś litery do imienia to Ci to robi różnice i tyle. Strasznie pretensjonalna z Ciebie babka, Tobie rodzice na drugie imię "problem" dali? ;D Są całe słowniki imion, szukaj sobie a nie się bulwersujesz i masz jakieś fochy do ludzi, że ośmielają się pisać w Twoim temacie :D

Gość gość
Zresztą z N jest wygodniej bo jak wyjeżdżamy to każdy obcokrajowiec łatwo identyfikuje to imię, a bez N by było Constant-i (dziwnie). Każdy daje takie imię jakie chce. Ja nie dałam zapożyczonej formy ani obcej pisowni tylko funkcjonujące w j. polskim od dziesięcioleci. Nie przeżywaj, bo nie ma czego.

Gość gość
Co z tego, że są słowniki imion pani czepialska? Temat jak temat. Jak jest temat o pieluchach, to też piszesz, że wystarczy sprawdzić recenzję na Bangli i Ceneo? Ja chcę sobie spokojnie porozmawiać z normalnymi spokojnymi ludźmi, więc tobie już naprawdę dziękuję. Przyczep się do kogoś innego.

Gość gość
Mi Brunon kojarzy się z gościem brunonem k który chciał sejm wysadzić ;-) autorko może Nikodem?

Gość gość
Kolegi syn jest Nikodem, ale wołają go Nikoś - jakoś tak niezbyt mi się podoba to zdrobnienie. Dziękuję wszystkim, którzy zostawili normalne komentarze. Uciekam kończyć oglądać trzeci sezon Broen. Dobranoc!

Gość gość i posc
Hugo bardzo mi sie podoba ale nie bardzo pasuje do Konstanyna. Z tych co tu napisali wszyscy to podoba mi sie Miron i niekoniecznie musi byc nazywany Mirkiem. Oczywiscie to Twoj wielki wybor imie jest bardzo wazne. Poki co to gratuluje ze nie bedzie kolejnego Kubusia ;)

Gość gość
Tylko się nie zes.raj, autorko, z dumy, że tak często za granicę wyjezdzacie że to N w imieniu będzie robić taką różnicę :D Ależ zrobiłaś ma nas biednych kurkach wrażenie, wow!

Gość gość
A co bys powiedziala na Olgierd.?

Gość gość
Tylko Bosfor albo Gibraltar, akurat zagramnicznie i do słoikowej W-wy akurat

Gość MonikaKinga
Z nietypowych jakie jeszcze mi się przypomniały i dobrze mi się kojarzą to Hubert i Edward. Gracjan pewno też by Ci podeszło, ale jedyne dziecko jakie znałam o tym imieniu to "zło wcielone", ale to raczej była wina rodziców i ich podejścia do życia

Gość gość
Konstantyn i Klemens hahahhha