Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VIP13

Zawaliłam studia

Polecane posty

Gość VIP13

Możecie mnie potępiać, i tak już ponoszę ogromną karę za swoje zachowanie. Po nieciekawych, bezowocnych, beznadziejnych szkolnych latach wybrałam się na wymarzone studia. Liczyłam na rozwinięcie swoich zainteresowań, poszerzenie horyzontów, poznanie wspaniałych ludzi, zdobywanie samych 4 i 5 i....Pokonał mnie strach. Bałam się wszystkiego-wykładowców, studentów, ogromu nauki, nowych przedmiotów. Sparaliżował mnie strach...Bolały mnie głowa, serce, żołądek, nie mogłam spać po nocach. Miałam wizje zawalonych studiów. Zaczęłam uciekać z zajęć, tak bardzo bałam się wykładowców, nieobecności nazbierało się tyle, że...Wyleciałam ze studiów. Teraz mnie krytykujcie, zasługuję na to. Brzmi to niewiarygodnie, ale strach mnie naprawdę paraliżował.

Gość gość
może cierpisz na lęk uogólniony? psycholog mógłby pomóc

Gość gość
nie ty jednak uciekasz przed swoim cieniem...ale niech zgadnę nie leczysz się bo nie?

Gość Turkuć
Pierwszy rok bywa deprywujacy. Może spróbuj za rok lub później. Do studiowania też trzeba dojrzeć.

Gość chodnikowy
Miałem podobnie, rok później wróciłem i było już całkiem inaczej. Głowa do góry i powodzenia w październiku.

Gość zwykły ufoludek
po co ta samokrytyka? Kobiety ciągle tak. Nie każdy musi a nawet nie każdy powinien iść na studia, rób coś co cie interesuje a nie coś co musisz

Gość gość
Po co w życiu się tak maltretować. Myślisz że jakbyś została i męczyła się przez trzy lata to byłoby super? Dla innych może... może ale nie dla Ciebie. Nie bylabyś szczęśliwa na pewno, a jeszcze nabawiłabyś się nerwicy , depresji, lęków. To Twoje życie i przeżyj je jak chcesz :) Są w życiu ważniejsze rzeczy. :)

Gość gość
Brakuje ci faceta serio