Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Porządni" ludzie zawsze będą samotni

Polecane posty

Gość gość

Nie, nie dlatego, że nikt nie chce porządnych. Będą samotni bo oceniają innych przez pryzmat swoich wypaczonych przekonań, przez uważanie, że są lepsi (bez powodu) i ogólnie kiepski charakter. Tacy ludzie którzy widząc ładną dziewczynę z "dresem" tworzą teorie spiskowe na temat ładnych kobiet wolących idiotów (a to, że to może być inteligentny facet i miła dziewczyna nie przejdzie im przez głowę). Najbardziej upierdliwy typ ludzi który zawsze widzi problem w innych i nigdy w sobie :D

Gość gość
masz racje, co wiecej ja sama taka jestem ale probuje z tym walczyc... tez kiedys ocenialam ludzi po wyglądzie, wg stereotypow, az poznałam dziewczyne ''barbie tapeciare'' która...jest studentką uniwersytetu medycznego, w rozmowie bardzo mądra i fajna dziewczyna

Gość gość
pochlebiaj sobie nieudaczniku :D:D:DD::))))))) heeaaa to jest najlepszy temat :D

Gość gość
myślę, że nikt nie jest w 100% wolny od oceniania wedle stereotypów. O ile zdajemy sobie z tego sprawę można się opanować i podchodzić do ludzi z czystą kartką :)

Gość gość
nie bardzo wiem do czego się odnosisz, ale mam wrażenie, że nie zrozumiałeś tematu :)

Gość gość
gość dziś - gdzie tu widzisz pochlebianie komukolwiek?

Gość gość
Kolejny temat jakiejs idiotki hehe

Gość gość
a przeczytałeś/zrozumiałeś? Jedno po czym zdecydowanie można ocenić kogoś jako idiotę to właśnie bezpodstawne ubliżanie i dodawanie "hehe" na końcu zdania :D

Gość gość
idioty !:D

Gość gość
umiejętność argumentowania ludzi odpowiadającyh na ten temat jest zerowa. Niech zgadnę...prawiczki które idealnie pasują do tego opisu?

Gość gośćEmilia
Wątek założyła niechlujna idiotka :D nie ma porządnych kobiet w dresie, porządna kobieta nigdy nie zakłada dresu tylko cos bardzie eleganckiego, jak cie widza tak cie piszą zapytaj sie mamusi i tatusia niechlujko :D

Gość gość
akurat sama nigdy nie chodzę w dresie poza siłownią, ale nie rozumiem czemu porządna, dobra, inteligentna osoba nie może wyjść do sklepu w dresie. Sami sobie swoją pustotą robicie krzywdę :)

Gość gość
Dlatego ze dres to synomim buraka, sa bardziej eleganckie stroje. Jak nie wiesz jakie to znaczy ze masz małe IQ taka prawda.

Gość gość
albo prowokujesz albo nie pozostaje mi nic innego jak ci współczuć

Gość gośćEmilia
Inteligentna osoba to zakłada wygodne jeansy, trampki lub sukienkę a nie strój wsioka pod tytułem dres. No chyba ze pobiegac to dres ok ale tylko wtedy.

Gość gość
rozumiem, że masz magiczne zdolności i wiesz co ta osoba robiła wychodząc z domu. Do sklepu nie mogła przecież wejść po bieganiu ani w przerwie od pracy w ogórdku, prawda? :)

Gość gość
pomijam już sprowadzanie intleligencji do tego jakie ktoś spodnie zakłada, bo to jest po prostu żałosne i smutne.

Gość gość
Jak cie widza tak cie pisza. Nie rozumiesz tego to jestes wyjątkowo tępa.

Gość gość
ok, widzę, że mam doczynienia albo z wyjątkowo zacietrzewionym prowokatorem albo po prostu z kimś o niskim ilorazie inteligencji Osoby którą tak oceniasz to prawdopodobnie nie obchodzi. To w żaden sposób na nich nie wpływa. Ktoś kto wyciąga takie wnioski nie jest wartościową osobą z którą warto spędzać czas i poświecać jej uwagę. Twoje skupianie się na wyglądzie ośmiesza ciebie wszędzie poza twoim środowiskiem równie pustych osób.

Gość gość
To idź na ślub w dresie idiotko :D czekamy na zdjecia :D

Gość gość
jest delikatna różnica między sklepem i ślubem, ale pozwól, że użyję twojego określenia i powiem tak: trzeba być wyjątkowo tępym żeby tego nie rozumieć :) I właśnie dlatego tego typu osoby albo są same albo w wiecznie nieudanych związkach - ich relacje są płytkie.

Gość gość
Dres jest do sportu a nie do sklepu idiotko. Jesli nie rozumiesz roznicy miedzy sportem a sklepem to idz zapytaj mamusi, to taka subtelna roznica.

Gość gość
podałam ci przykładowy scenariusz w którym ktoś stojący w dresie w sklepie mógł wcześniej biegać (a teraz robi zakupy w drodze do domu). Oczywiście to jest dla niektórych nie do pomyślenia. Co więcej, nawet zakładając, że dana osoba jest niechlujna jak sam Einstein dopisywanie jej cech takich jak niska inteligencja czy paskudny charakter jest dowodem na pustotę oceniającego. Poza tym takie przyklejanie śmiesznych łatek dotyczy nie tylko ludzi noszących dres :)

Gość gość
ja mogę opowiedzieć śmieszną anegdotkę Czekałam kiedyś z chłopakiem w kolejce do taksówki. On jechał na rozmowę o pracę więc był ubrany w dopasowany garnitur, włosy ułożone, eleganckie buty itd. Ja tylko go odprowadziłam więc byłam ubrana na luzie - lubię punkowy styl więc tak właśnie wyglądałam, porwane spodnie, luźna koszulka, tatuże na widoku i buty na wielkiej koturnie. Kątem oka zobaczyłam, że laska za nami pokazuje na mnie palcem i zaczęłam się przysłuchiwać. Ileż to ja się o sobie dowiedziałam, przez te 5 minut :D I tak właśnie wygląda ocenianie ludzi po wyglądzie. Nawet kogoś nie znasz, ale już wiesz kim jest i jaki jest.

Gość gość
Up

Gość gość
Gdzie się rodzą tacy ludzie jak autor/ka tematu ?

Gość gość
w tym samy kraju co ty ;)

Gość gość
gość dziś - o co ci chodzi?

Gość gość
"Porzadni" ludzie to upierdliwcy, patrzacy wylacznie na konwenanse, stereotypy, narzucajacy innym swoja moralnosc, tacy, co wiedza wszystko najlepiej i chcieliby, zeby inni zyli wg ich wzorca. Nikt nie lubi takich osob, dlatego sa czesto same. Po tych "porzadnych" facetach widac, ze gardza kobietami, to samo oczywiscie jesli chodzi o kobiety. "Taka ubrana jak d****** ale sie podlizuje, pewnie puszczalska". To juz trzeba byc niezle zgorzknialym i po prostu tepym i prostym zeby tak oceniac...

Gość gość
dokładnie o takich ludzi mi chodziło! W końcu ktoś zrozumiał