Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PapaSmerf11

"Czy to jest przyjaźń? czyli też kochanie?"

Polecane posty

Cześć, Postanowiłem założyć tutaj temat, ponieważ jest problem natury sercowej. Jest pewna dziewczyna, która pracuje w tym samym pomieszczeniu, lecz jest z innego działu. Nigdy nie interesowała mnie głębsza znajomość z dziewczyną z pracy - choć tutaj mógłbym zrobić wyjątek. Problem polega na tym, że ona należy do cichych i spokojnych dziewczyn. Mało kontaktowa, nieśmiała. Ja również należę do tych spokojnych. Zaczęło się od imprezy, na której byli obecni ludzie z firmy. Na imprezie należała do tych osób, która najczęściej przebywała w moim pobliżu. Gdy wszyscy zamówiliśmy drinki - ona mi go podała. Zaskoczyło mnie to, ponieważ nigdy nie rozmawialiśmy razem ze sobą i nie znaliśmy się. Gdy zamawiałem kolejny drink (z innej strony lady) - ona również. Wtedy nawiązała się rozmowa. Objąłem ją i zaczeliśmy rozmawiać. Również od czasu imprezy zaczęliśmy sobie mówić "cześć". Zauważyłem, że rozmawiała z koleżankami na mój temat. Coś mówiła do nich, a obie patrzyły się na mnie. Kilka dni po imprezie mijaliśmy się w drzwiach i wpadliśmy na siebie to uśmiechnęła się. Nie wiem z czego - jak wpadłem na nią jak taran. Teraz widzę, że jak mijamy się na korytarzu to udaje, że mnie nie widzi. Nie wiem, czy to olewka z jej strony, czy też element gry? Co o tym sądzicie? Zadaje te pytania, ponieważ niewiele wiem o tej dziewczynie i nie wiem, czy angażować się emocjonalnie. Pozdrawiam, PS11

Gość gość
Cholerka, kilka ładnych lat temu był wątek o prawie identycznym tytule i problemie...jak ten czas leci.

Gość gość
>Nie wiem, czy to olewka z jej strony, czy też element gry? Co o tym sądzicie? według znawców kafe ma teraz faze olewania i to ty powineneś włazić jej do d**y i sie starac bo inaczej przyjdzie tu i opisze wszystko z drugiej perspektywy. Albo ma cie w d***e. Moim zdaniem zaproś ją gdzieś i powiedz ze chcesz blizej poznać, bo nie wiem wydaje ci sie ciekawa osoba/wartosciowa/whatever. I masz prosty deal: 1. Lubi jasne sytuacje -> wiesz na czym stoisz 2. Zgodnie z kanonem kafe-randek bedzie udawac nie dostepna -> zrób jakieś podchody ze 2-3 razy bo potem bedziesz nachalny i tez nie bedzie cie chciec 3. "Zostańmy przyjaciółmi" -> Friendzone'd

Gość gość
Wg. Mnie łaska jest na etapie "teraz jego krok" i czeka na twój ruch. Zaproponuj kawę lub kino i zobaczysz co z tego wyjdzie. Jak spotkanie będzie udane gi wszystko jasne. Z opisu wynika że wpadłeś jej w oko ale nie lubi być nachalne. Powodzenia. Spotkanie zaproponuj szybko bo długie oczekiwanie na twój *****może ją zniechęcić.

Gość gość
Nie wiem czemu zagwiazdkowało miało być ruch.

Gość gość
Zgadzam się, zaproś na kawę i zobaczysz co będzie. Tylko dyskretnie, może sobie życzyć rozgłosu w firmie.

Gość gość
Poprawka: Może NIE życzyć sobie rozgłosu...

Niestety jak przeglądałem jej facebook to zobaczyłem, że ma chłopaka. Choć nie ma tam nic o statusie związku, ani zdjęcia z nim. Dodam, że pracuję we Włoszech i ona jest Włoszką. Ostatnio jak składałem życzenia po włosku innej koleżance, to tylko ta "moja" się śmiała. Choć to były standardowe życzenia i nic śmiesznego nie dodałem od siebie.

Gość gość
Ja tez mieszkam we Włoszech, jakie miasto?