Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość Ula

Czy zachowałam się niewłasciwie?

Polecane posty

Gość gość Ula

Już drugie, bardzo długie święta spędziłam w domu teściów. Serdecznie zapraszali, z radością więc przyjęłam zaproszenie, mąż nie musiał mnie przekonywać. Poprzedni przyjazd był krótki, byliśmy tylko na wigilii i pierwszym dniu świąt. Tegoroczne święta rozciągnęły się na prawie 2 tygodnie. Dzisiaj przygotowałam kopertę z kartką w podziękowaniu za gościnę i dołączyłam banknot 500 zł, z zaznaczeniem, że to noworoczny podarunek dla kochanych rodziców. Mąż wściekł się, dlaczego daję dodatkowy prezent, skoro obdarowaliśmy ich na święta [prezenty w kwocie ok. 150 zł], zostaliśmy zaproszeni i skorzystaliśmy z tego. W poprzednich latach chętnie korzystałam z ich gościnności, ale wpadałam na krótko, jakieś drobne upominki plus ciasto, butelka nalewki wystarczało. Teraz czułam, że powinnam teściom jakoś zrekompensować nasz udział w organizacji świątecznego i noworocznego menu. Owszem, pomagaliśmy w pitraszeniu, nawet drobne zakupy robiliśmy na własny koszt, ale 2 tygodniowy pobyt, dodatkowe zużycie wody, gazu, prądu, o jedzeniu już nie mówię - ja, mąż i 10 miesięczna córka. Wydaje mi się właściwe jakieś małe zadośćuczynienie za poniesione dodatkowe opłaty przez teściów. Oboje teściowie są na emeryturze , nasza sytuacja materialna jest dobra.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować