Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test pozytywny a potem negatywny

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś tak miała? 2 dni temu robiłam test i wyszła słaba kreska, a dziś ani śladu. Miesiączki nieregularne, raz 28, raz 35 dni. Dziś mam 28 dzien cyklu. Testy oba robione były po południu. Testu z krwi nie zrobię,bo nie mieszkam w PL.

Gość gość
Może drugi test miał inna czułość. Albo za wcześnie jest zrobiony? Najlepiej czekać do dnia miesiączki najdłuższego cyklu albo średniej z ostatnich 6ciu miesięcy. Wynik dodatni może wyjść tez przy zaburzeniach hormonalnychej. Sytuacja jaka opisałas może też być skutkiem ciąży biochemicznej. Ja bym jednak powtórzyła test po terminie wyliczonym z cykli z ostatniego pół roku. :)

Gość gość
Aaa i oczywiście testy robi się z porannego moczu, najlepiej z drugiego strumienia :)

Gość gość
Właśnie zrób test rano wtedy syężenie hcg w moczu jest wyższe

Gość gość
Teraz popatrzyłam na test i jest kreska druga, ale jasniejsza niz 2 dni temu. policzyłam, że dziś krócej trzymałam mocz niż 2 dni temu, bo pojechaliśmy na zakupy i rpzed zakupami poleciałam do wc a zaraz po zakupach zrobiłam test, a zakupy zajęły nam 2h.

Gość gość
Test po 20min jest niewiarygodny. Czytasz czasem instrukcje? Czemu oba robiłaś w ciągu dnia?

Gość gość
Przy pierwszym dziecku robiłam w ciagu dnia, druga kreska pojawila sie po 15 minutach albo i wiecej. i moje dziecko ma juz kilka lat.