Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kxvdkjnxv

Alimenty od ojca na dziecko. Ile pisać w pozwie?

Polecane posty

Gość kxvdkjnxv

Nie jesteśmy razem i nigdy nie byliśmy małżeństwem. Dziecko ma teraz 2 lata, ojciec dziecka pracuje, ja niestety nie bo jeszcze się uczę. Chce napisać pozew o alimenty, ale nie wiem ile mogłabym dostać. Jestem teraz na utrzymaniu swojej matki i sama nie mam możliwości aby iść do pracy. Moje miesięczne dochody to tylko świadczenia rodzinne, które nie wynoszą nawet 100zł.

Gość gość
musisz napisac pozew z klauzulą natychmiastowej wykonalnosci, wez kartkę,spisz wszystkie wydatki jakie ida na dziecko miesiecznie, REALNE a nie jakies z kosmosu np balet za 500 zł, wszystkie,czyli jedzenie,leki,jesli jest prywatne leczenie, odziez,srodki higienniczne,zabawki,posciel,reczniki,itd... i tą sumkę wymien w pozwie i jeszcze wniosek o cąłkowite lub w wiekszosci pokrywanie kosztow przez ojca ze wzgledu na twoją trudną sytuację rodzinna i finansowa,ale moja rada dobrze zebys chociaz podjela się jakiegos zajecia na pol etatu,jesli meiszkasz z matką moze matka ci dzidzi popilnuje na ten czas bo sad zle patrze na osobę niepracującą a jak ojciec dziecka bedzie zlosliwy moze jeszcze wystapic o ograniczenie twoich praw ze wzgledu na twoja nieporadnosc zyciową, nie pracujesz bo się uczysz\? ile masz lat? uczysz się w gimnazjum czy jak? jak dziecko przyszło na swiat to trzeba byc troche odpowiedzialnym i zamienic szkole dzienną na zaoczną a w tygodniu pracowac bo cos mi tu pachnie tym ze zrobilas sobie z dziecka zrodlo dochodu i wymówke aby nie pracowac. a ile mozesz dostac to tez zalezy od decyzji sadu, ile dziecko potrzebuje na swoje utrzymanie ( co napiszesz w pozwie) i od jego mozliwosci zarobkowych.

Gość gość
Trzeba bylo nóg nie rozkładać jeśli nie skończyłaś żadnej szkoły i nie masz żadnego zabezpieczenia finansowego. Co z ciebie za matka, ze dziecka nie potrafisz utrzymać.

Gość gość
dziś zgadzam sie z tobą! małolata zrobila sobie dziecko i juz wyciaga raczki po pieniazki,a sam a sie utrzymac nie moze a co dopiero dziecko. kobieto jelsi nie jestes w stanie utrzymac chociaz w polowie swojego dziecka to powinni ci je odebrac. dziecko ma 2 lata,miekszkasz z matką to mozecie zamiennie opiekowac się dzieckiem a ty w tym czasie do pracy i wtedy zwroc się o alimenty-wtedy to ja ciebie poprę.

Gość gość
Ja rozpisalam wydatki i wyszlo mi prawie 6 tys na 2- na takim poziomie jak dotychczas, podzielilam na 2 bo 2 rodzicow, i na 2 bo 2 dzieci, wyszlo po 1500, w pozwie napisalam 1200 na sztuke i 800 dla mnie, dostalam 600 zl na siebie, 900 na dwulatke i 1100 na 4 latka, rozwod z wylacznej winy meza, w necie sa takie rozne kalkulatory

Gość gość
zapraszam na www.zaobraczkowana-seks.blog.pl