Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostry bol glowy

Polecane posty

Gość gość

Hej od 1.5 mies boli mnie glowa z przodu czolo z tomografi nic nie wyszlo glowa boli cale dnie i w nocy oczy sprawdzone ok .sa mieliscie podobne doleglwosci?

Gość gość
Dodam ze bol jest taki rozpierajacy swidrujacy i boli w roznych miejscach.ale tylko przod i gorna czesc glowy

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
Odpiszcis

Przewlekły stan zapalny zatok przynosowych. Dużo pij i noś czapkę z daszkiem.

Gość gość
Ja jestem 25 letnia kobieta . A czy przy zatokach mogę miec problem z wydmuchaniem nosa i uczucie zapchania ale nic mi nie ciekknie nie mam kataru itp

To wskazuje na infekcję o charakterze wirusowym. Nic ci nie cieknie, ale zatoki są objęte stanem zapalnym, a więc przekrwione i napuchnięte. Stąd ból i uczucie zapchania.

Gość gość
Ale czy to możliwe żeby Glowa tak długo bolala i cale dnie i noce prawie przy chorych zatokach?czy będą mi ściągać ta wydziwline z nos gdyby to byly zatoki?

Gość gość
Mozliwe i normalne przy nie leczonych zatokach. Nie daj sobie robic zadnej punkcji gdyby chcieli ci to sciagac! bo potem jest tylko gorzej i nawroty sa prawie na okraglo. Poszukaj informacji na ten temat i pomoz sobie sama. Przydalby ci sie antybiotyk zeby wyeliminowac stan zapalny bo pewnie ropa sie zebrala i dlatego tak dlugo cie juz boli glowa. Wszystko byle nie punkcja pamietaj.

Gość gość
Przy chorych zatokach tk nic nie pokaże, zrób rentgen.

Gość gość
Miałam augumentil i nie podzialalao . To co ja mam robic jak ja mam małego synka i musze si nim zajmować a przy bolu Glowy czuje sie jak wrak czlowieka

Gość gość
Bardzo cieple oklady rob sobie na czolo. Najlepiej cos co dlugo trzyma cieplo ja wsypywalam rozgrzana sol do lnianego woreczka i lezalam az nie wystygla,kilka powtorzen takiego zabiegu zaowocowalo tym ze w pewnym momencie poczulam ze cieknie mi z nosa gdy sie nachylilam to gluchla doslownie ropna wydzielina a ulga jaka przyszla nie do opisania. No ale kazdy ma wybor.