Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodkajakananas

bledy w stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość slodkajakananas

witam, zwracam sie z pytaniem, co mogłoby sie stac jesli biore 21tabletek+7 placebo i w pierwszym opakowaniu po 28dniaxh zrobilam tygodniowa przerwe przez głupotę, bo zle doczytałam i zaczelam brac tabletki od 1nowego miesiąca, potrzebuje pomocy, bo bardzo sie boje, ze przestaną dzialac

Gość gość
ze jak ??

Gość gość
Współżyj w gumach. Na pewno nie jesteś zabezpieczona. Kiedy miałaś ostatni stosunek?

Gość slodkajakananas
ostatni stosunek byl wczoraj, ale nie pozwoliłam skonczyc w srodku ze względu na bezpieczenstwo

Gość gość
Przerywany? Dużo ryzykujesz... Nie jesteś zabezpieczona.

Gość slodkajakananas
wiem wlasnie, ze duzo ryzykuje i nie wiem co teraz robic, bylam u swojego ginekologa powiedzialam mu o tym, ze zrobilam jedna przerwe tygodniowa, ponieważ sie pomyliłam powiedzial mi, ze mialam nje robic przerw ale i tak wypisał mi dalsza receptę

Gość slodkajakananas
i tak byl przerywany

Gość gość
jak wiedzialas ze popelnilas blad w stosowaniu to czemu uprawialas sex bez gumy ?

Gość slodkajakananas
staraliśmy sie byc ostrożni, tylko nie wiem co teraz robic lekarz nic mi nie powiedzial

Gość gość
Ja kiedyś jak namieszalam z tabletkami to lekarz mi powiedział że mam odstawić, poczekać do naturalnej miesiączki i zacząć je brać od nowa tzn 1 tabletka w 1 dniu krwawienia (tak jakbyś totalnie od zera zaczynała je przyjmować)

Gość slodkajakananas
moj mi wlasnie nic nie powiedzial, co bylo bardzo dziwne:)))) ale mysle, ze tak tez zeobie, nie przestane ich brac, bo nie moge przerwać, skończę opakowanie, umówię sie na wizytę z innym lekarzem chyba i z nim pogadam

Gość gość
nic ci nie powiedzial ? mala dziewczynka jestes ? poszlas do lekarza i o nic nie zapytalas , to po co tam poszlas ?

Gość slodkajakananas
powiedzialam, ze zrobilam jedna przerwe i pytam czy to nic niezmieni a lekarz nic mi nie odpowiedział tylko ze wypisze mi receptę dalsza

Gość gość
bajka , ale twoja sprawa .

Gość kmmmm
jezeli wzielas 21 tabletek czynych i potem 7 placebo a potem zrobilas jeszcze tydzien przerwy to po tej dodatkowej przerwie bez sensu jest brac tabeletki bo wg mnie ich ochrona jest zachwiana i nie działają jak powinny. a skoro nie działają to po co je brac? zawsze lekarze pieją, że najważniejsze jest rozpoczęcie nowego opakowania po 7 dniach krwawienia z odstawienia (w Twoim wypadku po 7 tabletkach placebo ósmego dnia rozpoczęcie kolejnego blistra) i że to właśnie pierwszy tydzień i pierwsza tabletka jest najważniejsza. Przerwę na krwawienie z odstawienia mozna teoretycznie skrócić np. tylko do 3 dni albo nie robić jej w ogóle tzn pominać placebo i zacząc od razu kolejne opakowanie jak nie chcesz dostać okresu ale nigdy nie wolno jej wydłużać! bo w takim wypadku ochrona zostaje zachwiana. ktos wczesniej dobrze napisal ze powinnas chyba odstawic je teraz, poczekac do naturalnego krwawienia i wtedy je zaczac brac od nowa bo szczerze to nie mam zielonego pojecia czy one teraz w ogole dzialaja

Gość slodkajakananas
teraz jestem na 5dniu brania, mam przestac i czekac do misiaczki i nowe opakowanie wziac w pierwszy dzien okresu?