Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co powinno sie miec w wieku 29 lat

Polecane posty

Gość gość

Kim powinna byc co powinna osiągnąć miec kobieta w wieku 29 lat by moc powiedziec ze jestem kimś. W sensie wiadomo ze sa ludzie którzy w tym wieku mieszkają z mama chodzą na imprezki itp ale chodzi o to co Waszym zdaniem zasługuje w tym wieku na uznanie. Tylko takie realne no wiadomo ze sa w tym wieku milionerzy no ale raczej do tego nie mierze wtym wieku :) może po 40tce :)

Gość gość
Chyba trudno powiedziec moim zdaniem fajnie w tym wieku byc w stalym związku miec dziecko nie mieszkac z teściami miec samochód studia prace pieniadze. No ale dla mnie jest ważniejsza rodzina niż praca

Gość gość
Nie ma czegoś takiego "co powinno się mieć". Każdy sam kieruje swoim życiem, najważniejsze, żeby być szczęśliwym i nie oglądać się na innych :)

Gość gość
Rozum.

Gość gość
Ja się ciągle zastanawiam czy osiagnelam wystarczająco. Może powinna mieć juz jakas dobrze prosperującą firmę.

Gość gość
Kim powinna byc co powinna osiągnąć miec kobieta w wieku 29 lat by moc powiedziec ze jestem kimś. xxxx Powinna mieć godność i rozum człowieka.

Gość gość
Wykształcenie, dobrze płatną pracę, własne mieszkanie i samochód. Partnera/ męża + dziecko bądź w najblizszym czasie.

Gość gość
nie znam żadnej dziewczyny, która by to miała. skąd niby własne mieszkanie? na kredyt rozumiem? czy kupione za gotówkę?

Gość gość
Facet musi mieć kasę,auto i mieszkanie Kobieta nigdy nic nie musi

Gość gość
Stałą pracę, samochód, mieszkanie. To podstawa. Inaczej to niedojda życiowa.

Gość gość
Nie mam stalej pracy ale za to bogatego męża :)

Gość gość
To rozumiem ze założenie szczęśliwej rodziny nie jest dla was miara sukcesu? Moim zdaniem to największy wyznacznik udanego zycia. Szczerze to nie jest tak trudne zarabiać kokosy. Jest takich wielu ale jakos jak nikogo nie maja to nie sa szxzesliwi. Niektórzy. W wieku 29 lat ciężko podlapac dobra partie bo wszystkie najlepsze sa zajęte. Faceci w tym wieku zwłaszcza. Łatwiej po 30 sie dokształcić czy znalezc dobra prace niż męża czy żonę. Nie mowie o 10 lat mlodszej. Oczywiście zakładanie rodziny jak sie mieszka u teściów jeździ skoda nie jest dobre. Ale w gruncie rzeczy chyba z perspektywy czasu bardziej zalowalabym ze nie znalazłam porządnego partnera i nie miała dziecka niż tego ze przez jakiś czas bylam "utrzymywana" przez męża, czy nie zostalam menagerem w korporacji. Ogólnie uważam ze największym wyznacznikiem "feminizmu" jest nie to ze mam robic.kariere miec samochód i wille w Konstancinie tylko to ze mogę wybrac czy frajdę sprawia mi spędzanie czasu na rozwoju dziecka czy wpisywaniu cyfr w exela. Tak mysle ze moim plusem życiowym nad znajomymi jest przede wszystkim to ze wybralam dobrego faceta. To jest podstawa w pewnym sensie. Jest wsparciem docenia chwali wychwala pomaga potrzebuje wsparcia. Jest super mężem ojcem. Zawsze za mną stoi. Mam pomyśl jak mze pomaga mi go osiągnąć. Docenia mój wklad w jego sukcesy. Mysle ze żeby moc sie rozwijać na innych szczeblach dobrze miec udana podstawę...czyli podstawową komórkę...rodzine

Na pewno osoba w tym wieku powinna mieć już wykształcenie, wiedzieć czego chce w życiu i konkretny plan jak zamierza to osiągnąć. Co do rzeczy tupu dobre auto, mieszkanie itd to nie można od wszystkich wymagać tego samego bo każdy ma inny start...

Gość gość
Banda kretynek, dla których sukces to być w małżeństwie : :D

Gość gość
10 30. Nie dla wszystkich sukcesem jest posiadania playstation 3:) ale na małżeństwo liczyć nie możesz to lepiej pograj w fife :)

Dlaczego niby małżeństwa ktoś nie miałby uważać za sukces? :) Ja uważam że to duże osiągnięcie być w udanym związku przez długi czas np 30 lat :) wydaje mi się że mniej ludzi potrafi/ma szczęście to osiągnąć niż zrobić zaplanowaną karierę zawodową, albo zdobyć kasę.

Gość gość
Moja babcia w tym wieku miała 6 dzieci dom męża i poważanie wśród innych. Moja mama w tym wieku miała już piętrowy dom o sporej powierzchni, gospodarstwo które przynosiło jakieś zyski, pracę w której zdobyła już 3 awansy, dwójkę dzieci, pracowitego męża, 3 z rzędu samochód pomijając że lepszy po dwóch fatach 126p ale w tamtych czasach to był naprawdę coś wielkiego... -Co jeszcze miała?-Wiele miała i ja z całą pewnością nie dorastam jej do pięt. Przede wszystkim nie zapiertalam tak jak moi rodzice i głównie tu jet pies pogrzebany. Zapierdzielałam 15 lat a że czasy były inne to ten mój trud został udaremniony przez pewnego rudowłosego premiera(pamięta go kto jeszcze?) Mogłam oczywiście walczyć dalej ale tak się złożyło że mi się przestało chcieć-słabsza psychika może nie wiem... Nie jest oczywiście tak że nic nie mam. Mając 29 lat miałam jednak więcej niż mam teraz choć nie miałam swojej rodziny jeszcze wtedy. Byłam bogatsza i bardziej dyspozycyjna. Teoretycznie ja nigdy nie mieszkałam z rodzicami bo jak wspominałam moi rodzice mogli by zwyciężyć w plebiscycie na najbardziej pracowite małżeństwo Polskiej Rzeczpolspiltej;Ludowej i trzeciej RP:) więc gdyby ich uczciwie wynagradzać za ich pracę zapracowaliby już chyba na przyszłe pokolenia... Ja myślę autorko że nie powinnaś tak się stresować gdyż nigdy nie zmienisz tego co jest c***isane.

Gość gość
Rodzina bliscy sa najważniejsi. Im jestem starsza tym zna więcej ludzi bogatych samotnych i nieszczęśliwych. Widzę jak te kobiety po 30tce patrzą na te co maja szczesliwa udana rodzinę. Łatwiej znalezc prace niz wychować dziecko.

Gość gość
A ja mysle ze szczęśliwa rodzona najważniejsza. Tylu samotnych nieszczęśliwych bogaczy. Nie ma większego szczęścia.niz miec z kim dzielić szczescie

Gość gość
majtki na d***e

Gość asdaw422131313
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi; a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+ to kolejny podsłuch w waszym domu.... Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat...

Gość gość
Styl życia, który się lubi > spełnienie, to jest bycie kimś. Jak któraś marzy o duzych zarobkach, to jest kimś gdy je ma, inna jest kimś, bo zwiedziła pół świata, chociaż na koncie ma ostatniego tysiaka, nie ma stałej pracy ani domu ani samochody. Kobieta mająca pracę w jednej z profesji pomocowych, ciesząca się kontaktem z ludźmi oraz sympatią pacjentów/uczniów też jest kimś. I nie ważne ile ma lat i forsy. Podziwiam ludzi, którzy robią to co lubią, nieważne czy jest to coś pięknego,szlachetnego czy zbijanie majątku i kupowanie najlepszych rzeczy.

Gość gość
chlopa z kasą ladne auto i co najniej 2 kochankow:-P

Gość gość
Dwa koty albo chłopaka i psa :)

Gość gość
MaraM ma psa ladne cycki i co ztego jak niema jej kto gniesć:-(

Gość gość
Xen ma koty meza i co z tego jakchlop spi w nocy:-(