Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TellMe

Słaba ledwo wiodoczna druga kreska na teście.

Polecane posty

Witam!! Powoli dostaje już na głowe bo nie wiemy co jest. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia 18 grudnia 2-3 dni po okresie, niby nie skończyłem w środku ale moja dziewczyna ostatnio bardzo marudzi, wymiotuje, ma dziwne nastroje, pierwszy test dwa dni temu wyszedł "nieważny" drugi test wczoraj wyszedł z druga kreseczka bardzo słabiutka, ledwie widoczna ale ona jest ! Co się dzieje?

Gość gość
Takie objawy jak mdłości i wymioty nie pojawiają się tak szybko. Niech dziewczyna zrobi test w dniu spodziewanej miesiączki albo niech zrobi badania beta hcg - najbardziej miarodajne potwierdzenie ciązy bądź jej wykluczenie.

Dobrze ale co oznacza ta bladziutka kreska na teście ciązowym ? To pomyłka testu ? dziewczyna nie ma zadnych problemów ze sobą, nie bierze żadnych leków, niczego. Skad ona sie wzieła? bo to nie urojenie widać dwie krechy oczywiście jedna wyraźna a druga lekka, no ale jest. Wczoraj mineło 15 dni od stosunku.

Gość gość
No to jeżeli wyszła druga kreska to znaczy, że jest w ciąży - gratulacje! :) Poza tym testu nie robi się tak wcześnie, tylko w dniu spodziewanej miesiączki, ale jeżeli teraz Wam wyszła kreska to znaczy, ze ciąża- a może już była w ciązy wcześniej? Dla potwierdzenie tak jak zostało wcześniej wspomniane zróbcie BetaHcg. Niech dziewczyna łyka kwas foliowy i w 6/7 tyg pojdzie do ginekologa.

Kurcze nie wierze !! :D oczywiście pojdziemy zrobić badanie tego BetaHCG zeby to potwierdzić wszystko, dziękuje za odpowiedzi!! :)

Gość gość
Wcale nie musi oznaczać ciąży. Młoda pewnie majstrowala przy nim i zaszła reakcja. Ot cala filozofia. Zyga bo ma urojenia. Niech się doksztalci jak działa cykl miesiaczkowy.

wyluzuj nic nie majstrowała nie mamy po 18 lat ani po 23. Ale zawsze ktoś złośliwy się znajdzie co oczywiście będzie prawił teorie :)

Gość gość
Bardzo szybko zrobiliście test ciążowy. Przecież to będzie 2 tc. Test robi się najwcześniej w dniu miesiączki, która się nie pojawiła.

tzn ze nie cieszyć się i nie traktować tego poważnie? test był robiony na około tydzien przed okresem.

Gość gość
zróbcie bhcg

Gość gośćoona
Ja też zrobiłam test po 14 dniach od stosunku i druga kreska była widoczna minimalnie, pod światło. Teraz jestem w 22 tygodniu:)

Gość gość
ciezko cos powiedziec -ledwo widoczna moze byc ciaza a moze byc fabrycznie na tescie widoczna druga krecha idz na bete