Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ona tak pozno zasypia?

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 11 miesiecy od trzech miesiecy upodobala sobie nocne siedzenie. Zasypia o 24 1 i spi rano do 10 lub 11. Nie moge w zaden sposob jej przestawic. Gdy ja klade o 20 lub 21 bo byla przeciagnieta to budzi sie po 40 min po czym znow zasypia o 24. Jak ja nauczyc normalnego zasypiania. Juz nie pamietam co to jest spokojny samotny wieczor

Gość gość
W dzien kladz przed 13 i nie pozwol spac dluzej niz 1,5h.

Gość gość
Kurwa, zupełnie jak ja. Idę spać o 3-4 a później śpię do 12-13. Ehhhhhhhhhhhhhhh to jest życie 🖐️

Gość gość
Ty sie smiejesz a ja tu szalu dostaje bo jeszcze nie spi :-/

Gość gość
Ile ma drzemek w ciągu dnia? O której ostatnia? Może trzeba jedno spanie w dzień wyrzucić? Około roczku dzieci zostają zwykle przy jednej drzemce w dzień, ten przejściowy okres jest trudny ale minie, spokojnie.

Gość gość
Mój ma 4 miesiące i zasypia 22-23. Ja kładę się ok.3. Jestem sową i chyba ma po mnie takie geny. Wstajemy ok.9-10.

Gość gość
Mam tp samo z moim polroczniakiem..

Gość gość Klaudia
Amoj lladzie sie na no o 16 (pada wczesniej troche gi przetrzymuje) wstaje o 4 trzy godziny pomarudzi i pojdzie spac na 40 min .. jestem wykonczona.

Gość gość
Jak juz wstanie o 10 to potem o 13 idzie spac na 1.5 h i o 18 jest zmeczona i zasypia a jak ja przeciagam do 20 to i tak wstaje po 1h . Najgorsze jest to ze czlowiek nie ma chwili dla siebie caly dzien z dzieckiem od rana do nocy. Zeswirowac idzie... te ktore maja tak samo wiedza o czym mowie.

Gość gość Klaudia
ja mam o tylkle dobrze bo wieczor mam dla siebie :) , ostatnio maly spal to pojechalam sibie na manicure, a innym razem z siostra meza do baru na sok oczywiscie bo karmie piersia :) , ale jednak wolalabym aby poszedl spac pozniej i pozniej wstal niz o 4 :((

Gość mama polroczniaka z 4 33
Yhh moj synio tak samo.. zasypia 12-1.. w dzien ma sporo drzemek a nie sposob mu je zabrac bo potrafi przysnac gdziekolwiek - w bujaczku, na rekach itp albo bedzie plakal i nie da rady zreszta nie bede meczyc dziecka. ostatnui mu sie wszystko pomemulalo bo nawet w dzien tych drzemek nie mial. za to spi w nocy juz w miare ok - do 8,9, choc ostatnio o 6 sie budzi na butle ale wlasnie spi potem dalej. nieraz poplakuje i marudzi przez sen;p ale jestem wykonczona czasem, bo faktycznie dziecko jest na glowie 24 na dobe. chwile mam dla siebie gdy drzemie w dzien albo zostawiam go tatusiowi albo mojej mamie;p najgorzej, ze ja bym mogla zima chodzic spac juz o 20.. teraz mam taki uklad z mezem, ktory jest na urlopie, ze ja ide sie zdrzemnac po kapaniu malego o 19 i spie do 22-23 a potem on idzie a ja malego usypiam. ale jak wroci do pracy za tydzien to sie to skonczy:/ a wczoraj to w ogole maly duzo spal w dzien i mimo dlugiej drzemki ktora mial od 16 30 do 19 15(spalby dalej:D) to bez problemu zasnal o 23.. co na niego to wczesna pora. a jeszcze w listopadzie mimo kilku dlugich drzemek w dzien zasypial kolo 22 .. echh :) wynagradza mi to jego pogodne usposobienie :) ostanio ze wszystkiego sie smieje szkrab kochany. dopiero teraz przyznaje czuje uroki macierzynstwa i to bez ironii ;D

Gość gość
Mo to widzisz chyba sie dogadali hehe albo cos wisi w powietrzu no mojej tez od listopada sie tak wszystko roregulowalo. Potrafila spac od 20 do 7 rano moj wieczor byl fajny dlugi nawet moglismy wyjsc do sasiadow posiedzoec a teraz nie ma nawet mowy o tym aby wyjsc gdziekolwiek. Swieta w domu sylwek to samo. Ale tez jest tak smieszna i pogodna ze jestem w stanie wybaczyc wszystko. Z pierwsza corka wszystko szlo ksiazkowo spala jak nalezy jadla wszystko zadne kolki nie wiedzialam nawet kiedy zeby jej wyszly a tu wszystko na odwrot. No ale kiedys chyba z tego wyrosna heh

Gość gość
Mój synek ma 7 miesięcy, od pewnego czasu ma podobny problem z wieczornym spaniem. Ale zacznę od początku, rytm dnia mamy ustalony, je i śpi codziennie o tych samych porach, a wygląda to tak: 7-8 pobudka, 9 mleko, 10 do 11 drzemka, 12 obiadek, 14 mleko i drzemka do 16, 19 kaszka, 19.30 kąpiel i spanie, 22.30 mleko na śpiocha. Od pewnego czasu położony po kąpieli zasypia na godzinę i budzi się z płaczem, nie pomaga smoczek, lulanie, śpiewanie, bierzemy go z mężem, żeby z nami jeszcze posiedział, ale widać, że jest zmęczony, trze oczy, szarpie uszy, marudzi, odkładam do łóżeczka i jest jeden wielki płacz, daję wodę do picia, bo może po kaszce chce mu się pić, ale to nie pomaga, dopiero jak dostanie o 22.30 mleko, to znowu zasypia. Jednak w nocy nie jest lepiej, potrafi budzić się co godzinę, ale wystarczy podanie smoczka i śpi dalej, często jest też tak, że obudzi się np. ok. 3.00 i znowu nie może usnąć, cały cyrk się powtarza, potrafi tak marudzić nawet 2-3 godziny. Może któraś z was miała chociaż podobną sytuację i może mi coś doradzić, podpowiedzieć, czy to zęby czy coś innego. Dodam, że w ciągu dnia mały jest spokojny, grzecznie się bawi, marudzi tylko kiedy jest głodny albo zmęczony.

Gość gość
Sa na to proste sposoby: 1.Skrocic drzemki w ciagu dnia. 2.Przesunac o godz. lub dwie wczesniej drzemki w ciagu dnia. 3.Dac mleko przed samym snem, kolacje dac lekkostrawna, ale sycaca, np. kaszke.

Gość gość
Moze jestem zla, ale jak moje dziecko (1rok i 10 mies.) nie zasnie do 14.30, chociaz bardzo sie staram zawsze, aby to zrobil, ale nie zawsze wychodzi :/ (wczesniej daje mleko z butli, klade tak po 12.30, spi do 2h), to nie pozwalam juz spac do wieczora. Zabawiam, wlaczam ulubione piosenki, spiewam, tancze, robie z siebie idiotke :D co kolwiek, co przyniesie skutek. Ostatnio nawet wlozylam go do wanny z woda, bo bardzo lubi sie chlapac. To go rozbudzilo ladnie :) Kapie zawsze o 19.00, potem kolacja, mleko i czytanie ksiazeczek, 20.00 do 20.30 zasypia i spi ladnie do rana :)

Gość gość
A co powiesz na to ze moja corka od 2,5 nie miala dzemek wciagu dzia a chodzila spac o 23 h a wstawala 6h ,nawet do lekarza chodzilam sie pytac bo mialam dosc zadne wymordownie typu basen spacer itp nic nie dawalo dzis ma 7 lat I chodzi spac o 22 a wstaje 6 rano nieraz w nocy sie obudzi I niechce spac ,poprostu ten typ tak ma szybko laduj***ateryjki ;) ale ona akurat ma to po mnie ja potrzebuje max 6 h na dobe

Gość gość
Twoja corka jak byla mlodsza spala krocej, niz teraz? To moze im starsza, tym dluzej bedzie spala :D