Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

Daa, nie krzycz na mnie bo się będę jąkać :P Niestety, musisz napisać do kaffe by przy każdym poście pokazywała cyfrę, który to z kolei, bo ja nigdy czasu nie mam na liczenie :D Jak pisałam wcześniej, jeśli mojego postu nie widać, to skaczę do widoczności, a jeśli jest to nie będę skakać, bo to musi przejąć osoba której post się nie ukaże, czyli zaczyna nową stronę :D Czy to moja wina, że znów na Ciebie padło :P:D:P Jeśli chodzi o wiśnie, to owszem, 5 litrów wydrylowałam i zamroziłam, drugie 5 litrów też wydrylowanych zsypałam cukrem. Teraz mi napisz które mam Ci przysłać :D A tak serio, to synowa przyniosła mi jeszcze 5 litrów, ale ja juz nie chciałam, bo właśnie wszystko już umyłam, posprzątałam i nie miałam ochoty więcej się tym zajmować. Nie wiem czy pisałam, ale mam sporo drzewek wiśni, kiedyś było jeszcze więcej a teraz jest chyba 12 . Niestety szpaki są szybkie i przebiegłe, obierają wszystko jak leci, kiedy my rano jeszcze śpimy a są takie bezczelne, że M obierał wiśnie z dachu garażu a one z drugiej strony pałaszowały resztę, wcale się nie bojąc Dlatego trzeba było się spieszyć z obieraniem, w sumie zebrane było jakieś 40 litrów, a resztę już podzielą między sobą ptaszyska Wiolka mam nadzieję że kiedyś będzie mi dane pogadać z Tobą realnie, nie tylko na topiku :D jeśli znajdziesz chwilę to proszę zadzwoń👄 Teraz już się grzecznie pożegnam, życząc wszystkim dobrej spokojnej nocy , bez koszmarów. Tylko miłych, kolorowych snów Wam życzę a ja jeszcze muszę wskoczyć pod prysznic. Dobranoc👄 😍

Ferdzi ,mozesz podeslac nawet cale drzewko jesli masz ich tyle ,sami oberwiemy :-) Wiolka ,jak tam przygotowana na gole ? :-) Cal ,gdzies zniknela ?

Z małym poślizgiem,ale już jestem.Musiałam zaliczyć łazienkę,żeby na świeżo już oglądać mecz:-D Ferdżi śpij dobrze;-)ok zdzwonię się tak szybko jak tylko się da😘

Dobry wieczór:) o Wróciłam z podwóra z plotek rodzinnych, włączyłam lapka i mecz w tv. Ale nikomu nie kibicuję, jakoś nie wiem komu i za co bo ich nie znam:) o Wiola:) Karmi nie mam, dzisiaj rozglądałam się w Żabce i były jakieś smakowe a ja lubię te clasic bez żadnego dodatkowego smaku. Cydra jabłkowego mam ale Ferdzi już śpi to nie będę otwierać:D o Daa:) a to tak jest w tych snach, zawsze w najlepszym momencie ktoś przeszkodzi albo się człowiek obudzi:D chyba się za mocno zaangażowałaś w Saamową saamotność i chcesz mu w snach potowarzyszyć;) Szkoda, że on tak mało śpi bo może też byś się mu przyśniła. Muszę wejść w ustawienia bo coś mi literki zmalały i aż nie chce mi się nic czytać. Chrome co chwile mnie straszy, że skończyła się jakaś aktualizacja i mam jeszcze raz go zainstalować. Trzeba spytać syna co to wszystko znaczy by sobie znowu coś nie namieszać.

Cal ,w sumie to Saam chyba spi dluzej anizeli ja ,bo ja czesto zasypiam nad ranem ,a jednak on wkrada sie w moj śpik :-) Smazyl ktos z Was piersi kurczaka w papirusie ,bo ja jutro chce wyprobowac ,ale troche sie obawiam czy sie dosmaza . ..Cal ,nie boj nic ,kliknij na tak i sie aktualizuje ,to troche trwa . ...no i gol ,ale dla Portugali ,nie pijemy :-) ...No i juz po meczu ,drugi gol dla Portugali

Daa:) ja nie smażyłam ale wciąż tego papirusa sprzedaję. I prawde mówiąc nie wiem o co chodzi z tym smażeniem w papirusie.

No i jest gol. U mnie jest sensacja:-Dzobaczyli sarnę za oknem i robią zdjęcia:-D:-D:-D Caal pij nie patrz na Ferdżi:-Dpewnie golnęła wiśniówki i poszła spać:-D Kiedyś kupiłam tego papirusa,ale do dziś leży w szafce,ale słyszałam,ze dobre to to jest:-D No i drugi gol ja Cię nie mogę hmmm.

To ci Ferdzi blyskawica nie ? ,tak szybko zrobila naleweczke i se golnela :-) Jutro powiem czy ta piers dobra . Moj brat tez ma czesto sarny po domem :-) ,gdy ostatnio bylismy ,ogladalam je przez lornetke :-) ...Ide sie wypluskac ,juz mi sie chce polozyc na boku :-) Pic dzis nie bedziemy :-) Dobrej ,spokojnej nocy 🖐️

No uśmiałam się troszkę:-Ddobrze,że mojego sąsiada z bliska nie widzieli,bo dużych szans tej cyfrówce bym nie dała:-D:-D:-D Dobrej nocy Daa

:D Zaczytalam sie o jagodzach goji :-)

Saam:) to Ty tańszy w eksploatacji bo mój M czteropak dziennie dziabie:D a pisanymi kartkami najlepiej się dogadujemy. Mijamy się zmianami a on nie ma telefonu i jakoś trzeba się porozumiewać i informować. A poczucie humoru mamy o ile z czteropaku nie zrobi się większy pak :-o:D o A ja dzisiaj kupiłam 30 dkg jagód leśnych(19,90 zł/kg) i zjedliśmy na deser. Ja same a M z cukrem. Ide spać bo rano trzeba wstać na ....dziesiątą do pracy:D Dobranoc wszystkim

Dzień dobry! :) I o północy zacząłem pisać post na topik. Ale gdzieś w połowie już spałem. Obudziłam się przed drugą, zmarznięty i wygnieciony. Szybko ewakuowałem się do łóżka. Wczoraj po pracy do zmroku usuwałem skutki wichury na moim podwórku. Wiatr złamał śliwę a ta przygniotła dwie małe jablonie i część ogródka. Naruszył też papę na dachu budynku gospodarczego więc też trzeba było interweniować. Dzisiaj pracuję bez nadgodzin więc będzie po południu trochę czasu by posprzątač. I piątek lub w sobotę spodziewam się gości i związku z tym proszę wypiekające koleżanki o niezbyt skomplikowany przepis na 12 muffinek. Nie mam zbytnio nastroju ani czasu do pieczenia sernika lub innego ciasto. I udanego dnia wszystkim życzę :) I I

Dzien Dobry 🖐️ Dopiero 'dochodze ' ,a ze mam sporo roboty ,wiec podpowiem Saamowi ,aby wybral jakis dogodny ,łatwy przepis z tego bloga ; http://majanaboxing.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?451164 lub z tego ; http://www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/muffiny_cytrynowe/przepis.html Zeby bylo łatwiej ,zamiast masla daje olej ,a dodatki mozna zmieniac ,tzn chodzi mi o 'wsad' muffinkowy :-) Spokojnego dnia Mili ...Pierwszy blog sie nie ukazuje ,ale to nic straconego :-) Dziewczyny pieka z majonezem i takie oto znalazlam na tej stronie ,moze sie wklei ; http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/10/muffinki-z-majonezem.html ...Saam ,ja zaczynalam moja przygode z muminkami :-) od takiego podstawowego przepisu ,a teraz to wyczyniam cuda :D ..http://ciastkozercy.pl/babeczki-waniliowe-2/ Do kazdej muffinki wloz np .po kostce czekolady :-)

Doberek To tak Saam.Przepis na Muminki też mam,ale nie dam:-Dza to,że mnie wykiwałeś z browarkiem:-Dcałe szczęście,że jest Daa,kitu żadnego nie pociśnie,bo piecze najlepsze Muminki;-)serio tak zawiało?U mnie jest zimno,właśnie muszę się doubrać:-D:-D Miłej reszty dnia;-)

Powiem Wam cos :-) Pieczona piers kurczkowa w tym papirusie d...y nie urywa ,mnie nie podchodzila ,za bardzo ziolowa .Mialam z ziolami Prowansalskimi ,ble :-) ,moi zjedli ale juz nie bede eksperymentowala ,taka po normalnemu jest najlepsza :-) Wiolka ,dzisiaj pijemy ,graja Niemcy z Francja .Niezaleznie kto bedzie strzelal gole bedziemy podnosic kieliszki ,albo nawet butelki ,puszki tez moga isc w gore :-) Jade do biblioteki i na male :-) zakupy ,przy okazji rozejrze sie w Tesco za tym polecanym winem :-) ..https://www.youtube.com/watch?v=2d_l1Il8X0A Lipali -A gdyby tak

Oj ,to sie nie godzi ! Ani Ferdzi ,ani Cal dzisiaj jeszcze sie nie zameldowaly ,przykre to :-p Ja juz czynie przygotowania do meczu tzn .ide do wanny :-) i przygotuje napoje :-) Wiolka ,stanelam w Tesco przy polkach z winami ale doszlam do wniosku ,ze jakos tak nie wypada mi kupowac alkoholu :D.Nie ,nie ,zartuje ,mnie juz wszystko wypada ,łącznie z zebami :D .Mamy w domu kilka butelek w barku ,wiec nie ma co ich gromadzic ,moze innym razem kupie to przez Ciebie polecane :-)

melduję się i ja :D Wybacz Daa, ale jakoś dziś miałam słabszy dzień, jedynym przyjemnym momentem była rozmowa z .....Wiolką :D i było mi bardzo miło pogawędzić o wielu sprawach. Wioluś dziękuję 👄 W domu oczywiście mnóstwo spraw, ale niespodziewanie przyjechał gość i trzeba było mu poświęcić trochę czasu, bo rzadko u nas bywa. Wpadłam jeszcze na kompa, bo poczta zaległa oczywiście do przeczytania, bo na odpisywanie nie ma co liczyć, może jutro świtem bladym:D Jutro mam wolne, w sobotę do pracy a dziś umówiłam się z klientką na poniedziałek, a tu w grafiku, który sama zresztą układałam, jak wół napisane że mam wolne 4 dni :D Przyjdzie kobieta a mnie nie będzie i pewnie sobie pójdzie, bo chciała koniecznie przyjść kiedy ja będę, choć ją zapewniałam że mam całkiem miłych panów, którzy też dotrzymają jej towarzystwa:D Ojejkuś, co ja zrobię z aż 4 dniami wolnymi ???? Najgorsze jest to, że akurat od poniedziałku zapowiadają nawrót upałów:O Pewnie więc będę siedzieć w zaciemnieniu i leżakować, zniewolona upałem:O A jeszcze wyjaśnienie w kwestii nalewek, bo Daa zwątpiła że mogłam tak szybko zrobić nalewkę wiśniową :D Otóż powiadam Wam, że u mnie nalewek jest jeszcze sporo z poprzednich lat, jako że nie ma komu ich konsumować, to leżakują i czekają na chętnego :D Teraz po kolei wymienię jakie nalewki posiadam; Wiśniową, Aroniową, Pigwową, Porzeczkową, Truskawkową, Melisową, Cytrynową... I być może jeszcze jakieś inne mieszańce, typu, porzeczkowo-aroniowa, albo pigwowo-gruszkowa itd. Jak widzicie spory przegląd owocowy w butelkach posiadam:D O wyborze win nie wspominam, bo od wytrawnych, poprzez półsłodkie i słodkie, stoi sobie cały zestaw i czeka na wypicie :D O czystych alkoholach pisać nie będę, ale też jest spory zasób, tak że chętnych zapraszam do degustacji :D No i sami widzicie jak ten czas leci, już po 21, więc ja nie mam wyjścia jedynie co mogę to pożegnać się mogę :D Dobrej nocy Wam życzę i niemałych emocji meczowych. Trzymajcie się zdrowo , miłych snów 👄 👄

Ferdzi ,a komu zawdzieczasz te mila rozmowe z Wiolka ? ,no ,czekam na buziaka :D Ja juz wykapana ,tylko musze chwile poczekac na balsaamowanie ,Ulan siedzi w papierach :-) Nie martw sie o nadmiar nalewek ,kiedys zrobimy u Ciebie nasz topikowy (oj jak mnie mierzi ta nazwa :D )zjazd i pohulamy ze trzy dni :-) Dobrej nocy Ferdzi

Dobry wieeeeczór:) o No cóż najpierw obowiązki potem przyjemności:P Przecież pracowałam do 18:15 potem na zakupy bo trzeba było kupić odkurzacz. Ile można pożyczać od syna? dwa razy i potem już głupio było. W domu po posileniu się i rozmowie z domownikami trzeba było wypróbować sprzęt. Ale cosik mi się wydaje, że kiepski ten odkurzacz😭. Kupiłam Zelmera a wcześniej miałam Elektroluxa. I widzę różnicę. Wzięłabym Elektroluxa ale były workowe a ja się uparłam by w końcu wypróbować bezworkowy. M już wyprawiony do pracy i jest nareszcie chwila by zajrzeć do kompa. Daa:) a jak Ty się nie pokazywałaś nie było przykre?:P :D Uważam, że nie ma co się tłumaczyć z nieobecności bo przecież ślubu z topikiem nie braliśmy:D jak się może to się jest i kwita! :D Kurcze, jeszcze nawet telewizora nie włączyłam. Ale już się poprawiam i włączam a taką mam przyjemną ciszę w domu:) o miłego meczowania:):D

Hej Cal :-) Przeciez wiesz ,ze gdy ja sie nie pojawiam ,to juz musi byc powazna sprawa ,a scislej mowiac jestem w powaznym stanie :-) Tez mam Zelmera i nie narzekam ,jest lekki .Poprzedni byl dobry ,ale ciezki ,nagle nie moge sobie przypomniec nazwy .Dalam synowi wlasnie z powodu tej ciezkosci :-) ...Moj Zelmer Meteor jest workowy .

Wow! 1:0 dla Francji:) Kurcze, szkoda tej Saamowej śliwki😭 i tych przygniecionych drzewek i reszty inwentarza ogrodowego. Ciekawe czy śliwa owocna była w tym roku? Jakoś strasznie mi przykro gdy ginie lub lub jest okaleczona roślina przyjazna człowiekowi:) ...A mój Zelmer ma nazwe Tiny. 2:0 dla Francji!!!!

Ulan skonczyl lekcje i wola mnie do balsaamowania :-),a jak mus to mus :-) Dobrej nocy 🖐️

no dobra...przeczytałam i pcham dalej i już widzę dobranockę Daa. Więc i ja spadam, dobrej nocy wszystkim:)

Wszyscy się ładnie pożegnali, ale Saama nie było:( Dzień dobry ludkowie Dziś mam wolne, ale takie iluzoryczne, bo przecież jak wolne to wypadałoby leżeć bykiem i przewracać się z boku na bok, albo wyskoczyć gdzieś w plener, a tu jak zawsze w domu, roboty huk. Teraz doczytałam z wpisu Calinessy, że Francja wygrała !!!:D Brawo, brawo, brawo !!! Doczytałam też że Calinessa zakupiła odkurzacz bezworkowy. Ja kiedyś kupiłam taki bezworkowy nowej firmy Fagor. Było to jakieś 10 lat temu i odkurzacz sprawiał się bardzo dzielnie i ciągnął jak smok a kwestia worków nie istniała i nie trzeba było ich szukać po półkach sklepowych. Niestety urwał mi się zaczep węża, który wchodzi do odkurzacza i trzeba było trzymać odkurzacz w ręce (był lekki) by wąż nie wyskakiwał z odkurzacza. Chciałam zakupić nowego węża, ale cena węża była połową ceny odkurzacza:O W końcu kupiłam zelmera workowego. Odkurzacz został przeznaczony do odkurzania samochodów, ale przeszedł też remont u jednego i drugiego syna i...nadal działa bez zarzutu :D Jest po prostu nie do zdarcia, jaka szkoda, że ten wąż do niego taki drogi (ok 2oo zł) :O bo używałabym go do dziś. Doczytałam też że przez podwórko Saama przeszło tornado:( Strasznie mi przykro że takie szkody się stały. Z drugiej strony, jeśli śliwka spadła na drzewka, to mniejsza strata niż spadłaby na dom:( Drzewka zawsze można posadzić nowe, a z domem byłby problem:( Naprawdę aż strach, kiedy przychodzi lato i zaczynają się te anomalie pogodowe, burze, tornada, nawałnice:( eh...ja już wolę zimę. Daa, oczywiście dziękuję Tobie, że przekazałaś mój numer Wioli👄 Wiolka, jeszcze raz dziękuję za rozmowę👄 Do Calinessy nie mam numeru bo Daa strzeże go jak największy skarb:P ,ale może kiedyś się doczekam:D Kiedyś pamiętam że Saam podawał swój numer telefonu Daa, ale czy był prawdziwy ? czy Daa go sobie zapisała ? ciekawe czy Saam odebrałby telefon z nieznanego numeru ? W moim poście nie było nic niestosownego a musiałam go podzielić bo mnie ze spamowało:( Zerknę jeszcze tylko do kalendarza; Mamy dziś 8 lipca. Imieniny obchodzą: Adrian, Elżbieta, Prokop Przysłowie: „Jak deszcz na świętego Prokopa, to zgnije niejedna kopa” U mnie nie zanosi się na deszcz, więc mam nadzieję że żadna kopa nie zginie :D Żadnych okazji do świętowania na dziś nie ma...a będzie jedna:D Od dziś powinnam mieć już swój poprzedni numer, który przeniosłam do Plusa, zaraz to sprawdzę czy tak jest :D Nomen omen:D właśnie otrzymałam SMS z Plusa że przywrócono mi już poprzedni numer :D hurrrra !!! mam co świętować :D I piękny cytat; Cytat dnia: „Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro.” - św. Jan Paweł II Teraz bardziej przyziemna mądrość na dziś :D Gdy kobieta mówi, że *wszystko jest w porządku* to znaczy, że nic nie jest w porządku. A gdy kobieta mówi,że wszystko jest źle, oznacza to,że wszystko jest źle! Miłego dnia

Dzień dobry Hej Ferdżinie ma za co;-)cała przyjemność po mojej stronie😘co do naleweczek,to ja się łapię na pigwową:-D Daduś ja tak ostatnio tam stałam:-Dwidziałaś tą malutka puszkę piwa?bodajże litrowa:-D:-D:-Dmłody mówił,żebym ją sobie pochytała:-Pale nie mieściłaby się w mojej dłoni:-D Caal też sobie chwale pierwszy który wymieniłaś,ciągnie jak szalony i co ważne jest bardzo cichutki;-) Miłego dzionka;-)