Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaniedbałam kp, mam coraz mniej pokarmu, chce to naprawić, proszę o rady.

Polecane posty

Gość gość

Musiałam zacząć syna dokarmiać mm od dwóch miesięcy, teraz ma cztery skończone. i tak powoli powoli jakos stało sie tak, ze zaczęłam karmić piersią tylko rano i wieczorem. Jeszcze dwa tygodnie temu piersi w tych porach były pełne. Obecnie sa małe miękkie jest duzo mniej pokarmu. Jak to naprawić najszybciej? Nie chce żeby zanikł! Przestawiam go 5 razy dziennie od trzech dni, nie widać efektu.

Gość gość
Po pierwsze kup herbatkę pobudzającą laktacje i najlepiej połóż się z dzieckiem do łózka na dzień lub dwa i niech ssie pierś kiedy tylko chce. Jak mielismy kryzys to bardzo mi to pomogło. Położna na wizycie patronażowej tak mi poleciła. Spróbuj.

Gość gość
Tak się często kończy dokarmianie mm bez pomyślunku. Spieprzyłaś sprawę, ale dobrze, że chcesz to naprawić. Przystawiaj dziecko jak najczęściej. 5 razy dziennie to jest nic. Przystawiaj nawet jeśli dziecko nie woła o jedzenie. Dopiero jak wyssie pierś, podawaj butlę, żeby dojadło. Piersi dostosowują produkcję do potrzeb. Czym więcej dziecko będzie wysysało, tym więcej będziesz miała mleka. Możesz też odciągać laktatorem, żeby zwiększyć laktację. Pij herbatkę z anyżem, koprem, melisą, bo działają mlekopędnie. Najlepiej jakąś mieszankę na laktację, ale niekoniecznie. A najlepiej skonsultuj się z poradnią laktacyjną. Jeszcze nic straconego. Jeśli będziesz wytrwała, masz ogromną szansę na sukces. Być może za parę tygodni zrezygnujesz z mm.

Gość gośćNnnnn
Poszukaj doradcy laktacyjnego u siebie w mieście. Wszystko jest do naprawienia

Gość gość
Oprócz jak najczesttzego dostawiala dziecka laktator i metoda 7/5/3....

Gość gość
Kup herbatkę laktacyjną, przystawiaj dziecko najczęściej jak się da nawet co godzinę, nie stresuj się i nie spinaj bo to wpływa na zanik laktacji. Pij dużo wody i kawę zbożową. Możesz też udać się po poradę do poradni laktacyjnej. Polecam mojego bloga o ciąży, macierzyństwie i nie tylko: www.szczesliwamama.pl Pozdrawiam i życzę powodzenia:)

Gość gość
Autorka - Moje dziecko juz sie chyba odzwyczaiło od piersi. Jednak prawda co mówią o nm i butelkach. Ssie mało, krótko, zaraz sie kręci. Tylko rano idzie to dobrze. Kupiłam herbatkę, przystawiamy jak najwiecej, ale niestety króciótkich cykle, bo mały albo sie kręci albo płacze z głodu. A jak nie jest glodny, to wcale nie chce ssać.

Gość gość
pokarm się unormował juz nie zbiera się w piersiach w grucołach, tylko produkuje się na bierzacow trakcie ssania, zrobiłam ten sam błąd co ty i karmiłam tylko 6 msc bo cycka coraz mniej i mała wolała butelke

Gość gość
Jeśli odrzuc****erś, to chyba już niewiele możesz poradzić. Sposoby na większą ilość pokarmu, opisane powyżej, są bardzo skuteczne, ale jeśli dziecko nie będzie chciało ssać, to możesz mieć problem z ponownym kp. Pogadaj z doradzą laktacyjnym.

Gość gość
Skąd jesteś? Znam bardzo dobrą poradnię laktacyjną w moim mieście.

Gość gość
tez miałam tak z pierwszym dzieckiem. przywróciłam laktacje metoda 7-5-3 laktatorem elektrycznym. poczytaj w necie. działa na 100% ja miałam 30ml na dobę a dzięki tej metodzie na raz ściągałam 150ml co 2-3 godziny

Gość gość
7 5 3 tez robiłam ta metode jest skuteczna ae w nocy tez wstawałam co 3 h.

Gość gość
Autorka - a ile razy dziennie to robić 753??

Gość gość
Na początek ściągaj 12x dobę przez ok. 3 dni. Potem nie mniej niż 8x dobę. Poza tym dużo kontaktu skóra do skóry, niech dziecko ssie jak najczęściej. Z suplementów możesz wypróbować kozieradkę i femaltiker.

Gość wifigdańsk
jedyna rada -przystawiać. jak najczesciej i jaknajwiecej. i nie dokarmiać. jak placze wziac na raczki przejsc się po pokoju uspokoic... i przystawiac dalej. moja mlodsza wyłącznie na piersi byla bardzo długo,owszem cos tam podziubala z ciekawosci,jablko obrane czy jakies warzywo ale i tak wszystko było w cycu, i jedzenie i picie i lekarstwa i przytulanie, jedyny minus to trzeba byc 24/7 na zawolanie,dlatego tez wszedzie bralam ze sobą dziecko, nawet w miejsca gdzie nie powinno się brac ( np urzędy) i choc teoretycznie powinnam byc narazona na jakies niewybredne osądy to z takowymi jedynie spotkałam się tu na kafe.

Gość gość
12x dobę to jest 6 godzin !

Gość gość
Tak niestety 6godz... ja slyszalam zeby robic co 3 h.to wychodzi 8 razy czyli 4 godz. Po kazdym karmieniu nawet na sucho sciagac metoda 7.5.3 nikt nie mowil ze bedzie latwo. Zalezy ci czy nie? Jezeli nie to ok i daj sobie spokoj... powodzenia

Gość gość
Przeciez to tylko na poczatku! Jak rozkrecisz laktacje to nie bedziesz musiala juz stosowac tej metody. Polecam tez picie piwa bezalkoholiwego karmi.

Gość gość
Autorka - to nie ja od wyliczenia godzin :) działam, herbatka, przystawiam - ale synek tylko z pełnych chce pic, metodę 753 stosuje od wczoraj.

Gość gość
Autorka - dokarmiać muszę, nie przybierał na wadze, mimo karmienia 8-10 razy po 40-60 minut. Od początku słabo ssał, byliśmy u konsultantki laktactjnej, pediatry, nie znaleźli przyczyny, czemu possie minutę i spi lub sie kręci.

Gość kamila1987ww
przystawiać jak najwięcej i jak najczęściej. koleżanka też kiedyś zachwalała femaltiker ze słodem jęczmiennym, jak narazie nie musiałam z niego korzytsać